Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: ADSL přes kabel jede 5.7 a přes wifi jen 2.7?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    20

    Tak jsem pořídil O2 trio-všechno v pohodě,ale nemůžu přijít na to proč mi to přes wifi jede tak pomalu? Mám Zyxel 660HW-T3 v2 zkoušel jsem tam i starší AP a rychlost je stejná? Zkoušel jsem to i na noťasu a všude je to stejný o 3Mbit/s pomalejší. Čím to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    nikde vo vedlajsich threadoch uz niekto vysvetloval ze lacne domace riesenia maju slaby vykon a dostavaju sa tak niekde ku 20 Mbps max, ... co je cca 2,2 MB/s
    Problem sa vyskytuje najme na routroch ktore robia NAT, router pracuje na Level 3 vrstve protokolu TCP/IP podla OSI modelu ... takze potrebuje aj vyssí vykon aby stiahol spracovavat packety (kedze ich rozbaluje a nazera na hlavicku)
    ked ma maly vykon ... tak nestiha ...


    EDIT: poucne ale irelevantne, vysvetlene nizsie sorry
    Naposledy upraveno uživatelem Pabler: 09-01-2009 v 17:56
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    20

    Takže rada zní lepší AP nebo napojit kabel,že?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Aky pouzivas notebook? Pozri sa aku ma wifi kartu, aky podporuje mod. 802.11b alebo 802.11g.
    Ten tvoj router nie je az taky hrozny. Mal by to zvladnut. Pozri sa do konfiguracie routera, aky mas nastaveny vykon a tiez aky mod. Z praxe je vyhodnejsie nechat zapnuty na oboch zariadeniach 802.11b, pretoze u 802.11g dochadza obcas k problemom v nekompatibilite, ak su obe zariadenia od roznych vyrobcov.
    Ja mam doma Dlink 524 a cez wifi nameriam to iste ako cez kabel, pri kopirovani z ineho PC v sieti dosahujem cez wifi tych spominanych 20Mbit/s.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    Hmmm teraz ma napada, nieje na okoli viac wifi sieti ?
    skus naskenovat okolie trebars cez netstubler a ak najde viac sieti pokukat ci niektora z nich nevysiela na rovnakom kanali ako tvoj router, ak ano skus zmenit na inaksi kanal ...


    -------------------------------------
    EDIT: Boze az teraz som si vsimol ze to udavas v mbit/s, sorry bol som zmagoreny z ineho prispevku kde niekto diskutoval o 30mbitoch tak som tie tvoje prenasobil*8 a bol v rovine
    Kablom mi to ide: 45mbit a cez wifi 22mbit

    to AP/router to fakt musi zvladnut, a ako vraví editor v bcku je aj lepsi vyzarovaci vykon oproti gcku za cenu mensej rychlosti
    ta je pre b 11mbit/s ktora ti bude postacovat aj s rezervou...

    bude tym eurom .... poslednou dobou vsetci nieco prenasobuju FAiL
    Naposledy upraveno uživatelem Pabler: 09-01-2009 v 18:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    20

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Aky pouzivas notebook? Pozri sa aku ma wifi kartu, aky podporuje mod. 802.11b alebo 802.11g.
    Ten tvoj router nie je az taky hrozny. Mal by to zvladnut. Pozri sa do konfiguracie routera, aky mas nastaveny vykon a tiez aky mod. Z praxe je vyhodnejsie nechat zapnuty na oboch zariadeniach 802.11b, pretoze u 802.11g dochadza obcas k problemom v nekompatibilite, ak su obe zariadenia od roznych vyrobcov.
    Ja mam doma Dlink 524 a cez wifi nameriam to iste ako cez kabel, pri kopirovani z ineho PC v sieti dosahujem cez wifi tych spominanych 20Mbit/s.
    U routeru je nastavený 802.11 Mode mixed, zkoušel jsem nastavi i 802.11b i g a žádný rozdíl. Wifi kartu tuhle http://de.asus.com/products.aspx?l1=...47&modelmenu=1
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    20

    Citace Původně odesláno od Pabler Zobrazit příspěvek
    Hmmm teraz ma napada, nieje na okoli viac wifi sieti ?
    skus naskenovat okolie trebars cez netstubler a ak najde viac sieti pokukat ci niektora z nich nevysiela na rovnakom kanali ako tvoj router, ak ano skus zmenit na inaksi kanal ...


    -------------------------------------
    EDIT: Boze az teraz som si vsimol ze to udavas v mbit/s, sorry bol som zmagoreny z ineho prispevku kde niekto diskutoval o 30mbitoch tak som tie tvoje prenasobil*8 a bol v rovine
    Kablom mi to ide: 45mbit a cez wifi 22mbit

    to AP/router to fakt musi zvladnut, a ako vraví editor v bcku je aj lepsi vyzarovaci vykon oproti gcku za cenu mensej rychlosti
    ta je pre b 11mbit/s ktora ti bude postacovat aj s rezervou...

    bude tym eurom .... poslednou dobou vsetci nieco prenasobuju FAiL
    okolních sítí je asi 4-5 jak kdy tím by to být mohlo já mám sílu signálu 54 Mb/s
    Zkoušel jsem ten kanál,ale nic se nezměnilo.
    Další věc známej to teď taky zkoušel a naměřil úplně stejný hodnoty (taky má stejnej modem od 02 a stejnou službu trio) . Tak fakt nevím...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    2

    Jádro pudla leží v tom, jak se chová protokol TCP - při ztrátě paketů velmi rychle sníží rychlost přenosu, ale potom ji zvyšuje velmi pomalu. Pokud měříš rychlost někde na rychlost.cz apod., měření je příliš krátké na to, aby bylo objektivní. Plus mínus rozumná data lze získat stažením nějakého velkého souboru (alespoň tak 30-40MB řekl bych) a následně ručním výpočtem rychlosti přenosu. Pokud v okolí vysílají nějaké jiné sítě, podívej se na kterých kanálech (netstumbler) a pokud najdeš volný kanál, rekonfiguruj svůj AP, aby ho používal. Nezávislé kanály v pásmu 2,4GHz jsou 1, 6 a 11, toto rozložení vidí člověk nejčastěji. Je možné taky použít rozložení 1, 5, 9 a 13, pokud se v okolí někdo nevysílá šestku a jedenáctku. Další možností je přejít na 802.11a, tam je kanálů přes 120.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Spojení routerů přes kabel a wifi?
    Od DJ.Houba v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-08-2010, 01:09
  2. vedení ADSL internetu přes Wifi
    Od larxis v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-03-2010, 10:57
  3. Propojení XP a Vist přes kabel
    Od kanabis v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-12-2009, 22:52
  4. Sitovy disk pres internet u ADSL
    Od hl.hl v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-01-2009, 00:55