Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 30

Téma: Jak zapojit Crossfire ?

  1. #16
    Nováček Avatar uživatele mrogy
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    25

    A sem pridam foto z programu GPU Z a foto jak je to zapojeny v casu
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: scr1.JPG 
Zobrazení: 413 
Velikost: 56.1 KB 
ID: 8971   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: case.jpg 
Zobrazení: 658 
Velikost: 215.4 KB 
ID: 8972  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Možná je to kravina, ale což!
    Jak to máš zapojené? Máš tam tu zvukovku? V tvém manuálu píšou (jestli tomu teda dobře rozumím), že když něco nacpeš do PCI, jeden z těch černých PCI-E slotů sníží rychlost. Přikládám screeny, tak jestli z toho něco vykoumáte...
    BTW, ten zdroj taky bude na hraně.

    EDIT: než jsem to napsal...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot 2009-1-11_20-2-10.png 
Zobrazení: 347 
Velikost: 263.8 KB 
ID: 8973   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot 2009-1-11_20-2-14.png 
Zobrazení: 165 
Velikost: 63.4 KB 
ID: 8974  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček Avatar uživatele mrogy
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    25

    na obrazku je zvukovka jako 1., pak nasleduje 1. grafika a pak 2. grafika co se tyce rychlosti slotu, rekl bych ze to na CF vliv nema, jelikoz bratrovi GPU-Z pise ze jedna v 16x a druha v 8x a CF mu jde bez problemu.

    A bracha ma Win XP SP2. Catalyst 8.12, Asus Maximus Formula, MSI 3870 512Mb (odzkouseny v pohode bezici CF na 2x asus eah4850 512mb), 3x SATA 2 WD 750 GB 16Mb Cache, Geil 3GB 800Mhz, Creative SB Audigy 2 ZS, 24" LG l246WH(mva+ panel) obyc klavesnici, logitech mx510 mouse, DVD/CD-RW a zdroj nejakej znackovej 500W uz nevim jmeno.
    Naposledy upraveno uživatelem mrogy: 11-01-2009 v 21:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od mrogy Zobrazit příspěvek
    na obrazku je zvukovka jako 1., pak nasleduje 1. grafika a pak 2. grafika co se tyce rychlosti slotu, rekl bych ze to na CF vliv nema, jelikoz bratrovi GPU-Z pise ze jedna v 16x a druha v 8x a CF mu jde bez problemu.
    Netvrdím, že je to v tom. Jen tam píšou, že něco osazeného v PCI sníží rychlost čeného slotu (nevím kterého) na x1.

    EDIT: ty karty mi nepříjdou úplně identické. Jsou to Asusy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    Citace Původně odesláno od mrogy Zobrazit příspěvek
    jedna fotka je spravce zarizeni druha je ten mustek ( u to ho mustku to myslim tak jeslti je jedno jestli se zapoji "vzhuru nohama" anebo ne), v tomhle pripade jestli budes cist napis crossfire zleva do prave nebo obracene.
    U toho mustku je to jedno jestli tak nebo onakZkus u toho PCI Device nahrát ovladače nebo jestli je nepotřebuje dodat od Win.Řekl bych že se zapojením crossfire už to nema nic společného,jelikož když ti spravce ukazuje obě karty tak je to dobře nainstalované a problém dělá ten PCI Device.Ještě mě napadá zkus vykopnou tu zvukovku jestli to náhodou nedělá ona.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček Avatar uživatele mrogy
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    25

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    EDIT: ty karty mi nepříjdou úplně identické. Jsou to Asusy?
    Sou ... topic zacal na zaklade 2 identickych karet http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55968, ale pak sme prisli na to, ze u brachy jde jak tahle karta(link nahore na obrazku je starsi verze) tak i jeji nova verze http://www.asus.com/999/images/news/...080620-a-1.jpg uplne v pohode (CF) jiz driv zminovane.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    Netvrdím, že je to v tom. Jen tam píšou, že něco osazeného v PCI sníží rychlost čeného slotu (nevím kterého) na x1.

    EDIT: ty karty mi nepříjdou úplně identické. Jsou to Asusy?
    Taky mi nepčipadaj totožne,už jen podle kontiku.Ta druhý mi připadá jako od Saphire
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček Avatar uživatele mrogy
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    25

    Citace Původně odesláno od r-a-k Zobrazit příspěvek
    U toho mustku je to jedno jestli tak nebo onakZkus u toho PCI Device nahrát ovladače nebo jestli je nepotřebuje dodat od Win.Řekl bych že se zapojením crossfire už to nema nic společného,jelikož když ti spravce ukazuje obě karty tak je to dobře nainstalované a problém dělá ten PCI Device.Ještě mě napadá zkus vykopnou tu zvukovku jestli to náhodou nedělá ona.
    Ok jdu na to, ozvu se za 5min

    PS-Kamarad IT technik mi rekl ze to PCI device sou zvukovky na tech kartach 9 pri to ma co docineni s HDMI zvukem nebo tak nejak).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od r-a-k Zobrazit příspěvek
    Ještě mě napadá zkus vykopnou tu zvukovku jestli to náhodou nedělá ona.
    No dyk! to se tu snažím naznačit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček Avatar uživatele mrogy
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    25

    zvukovka fuc, ale porad nic, rak mi rek at zkusim 8.11 ccc, tak zkusim jeste to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Keď to máš zapojené a v CCC CF enabled - neskúšal si spustiť nejaký 3DMark? Či tam je nejaký nárast výkonu oproti jednej vga - aby sa náhodou neriešil len problém, že to v GPU-Z neukazuje správne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček Avatar uživatele mrogy
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    25

    3d mark sem nezkousel, protoze jak sme to zkouseli u brachy tak mu to v te same verzi gpu-z ukazalo crossfire enabled.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček Avatar uživatele mrogy
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    25

    Tak vam panove pekne dekuji, po urputnym zahozenym volnym vykendu, ktery sem stravil pocenim, busenim a nervozitou pri instalaci Crossfire, sem to konecne rozchodil.

    Zakopany pes byl ve verzi biosu a nejspise take ve verzi chipsetu.
    Po flashnuti biosu a updatnuti chipsetu sel CF no problemo zapojit (teda s ccc 8.11, 8.12 uz sem nezkousel).

    Nejvetsi zasluhy padaji na R-A-K-yho hlavu kterej mel semnou to strpeni a po zbytek nedelniho vecera to semnou zkousel, kdyby to slo tak sem hodim nejakej aplaus, takhle musi stacit jen me obrovske diky.

    A diky vsem kdo prispely, cya
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček Avatar uživatele mrogy
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    25

    Mno .. a jen male info na zaver.
    Jelikoz mi z nejakeho duvodu vykysava 3dmark tak vam nereknu presne score, ale ze tri her co sem pustil, sem zaznamenal fps a to :

    1. CoD 4 --- 1920*1200/16:10, full details, 4xAA narust o 60 fps*
    Driv okolo 40fps

    2. Crysis --- 1920*1200, full details, 4xAA narust o 30 fps
    driv okolo 30fps (jak kde)

    3. RainbowSix:Vegas 2 --- 1920*1200, full details, 4xAA narust o 40fps
    driv okolo 50fps (ale jak s kteryma driverama)

    Takze kdyz se to vezme kolem a kolem tak to vyjde skoro o 100% narust, ale zduraznuju skoro, je to fresh po reinstalaci, takze muzu ocekavat snizeni postupem casu

    A sestava je:
    Deska: Asus P5Q Deluxe
    DDR: Geil 3Gb 800Mhz DDR2
    VGA: 2x asus eah 4850 512mb crossfire
    CPU: Core 2 Duo E6300 1.86Ghz
    HDD: 3x Western Digital 16Mb cache 320Gb
    Zvuk: Creative Labs X-Fi mX Xtreme Gamer-Fatal1ty Pro 64Mb
    Obraz: LG Flatron L246WH 24" Full HD ready

    No tak snad to nekomu tohle info pomohlo. Cya

    PS- Na drivejsi sestavu, ke ktere patri to drivejsi fps, si akorat vymente desku za Asus P5B Deluxe a odeberte jednu grafiku.

    *- Stimhle nastaveni to zatim v zadne mape pri 16 lidech (poradna rezba)
    nespadlo pod 90fps
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    Citace Původně odesláno od mrogy Zobrazit příspěvek
    Tak vam panove pekne dekuji, po urputnym zahozenym volnym vykendu, ktery sem stravil pocenim, busenim a nervozitou pri instalaci Crossfire, sem to konecne rozchodil.

    Zakopany pes byl ve verzi biosu a nejspise take ve verzi chipsetu.
    Po flashnuti biosu a updatnuti chipsetu sel CF no problemo zapojit (teda s ccc 8.11, 8.12 uz sem nezkousel).

    Nejvetsi zasluhy padaji na R-A-K-yho hlavu kterej mel semnou to strpeni a po zbytek nedelniho vecera to semnou zkousel, kdyby to slo tak sem hodim nejakej aplaus, takhle musi stacit jen me obrovske diky.

    A diky vsem kdo prispely, cya
    Tak alespon že se to podařilo zprovoznit a doufám že už s Crossfire do budoucna nebudeš mít problémJinak bych ti doporučoval nainstalovat 8.12 jelikož na 48** je znatelný nárust výkonu oproti předchozím verzím.Zde je hezká recenze http://www.svethardware.cz/recenze-c...ehy-mele/25300.

    Citace Původně odesláno od mrogy Zobrazit příspěvek
    Mno .. a jen male info na zaver.
    Jelikoz mi z nejakeho duvodu vykysava 3dmark tak vam nereknu presne score, ale ze tri her co sem pustil, sem zaznamenal fps a to :

    1. CoD 4 --- 1920*1200/16:10, full details, 4xAA narust o 60 fps*
    Driv okolo 40fps

    2. Crysis --- 1920*1200, full details, 4xAA narust o 30 fps
    driv okolo 30fps (jak kde)

    3. RainbowSix:Vegas 2 --- 1920*1200, full details, 4xAA narust o 40fps
    driv okolo 50fps (ale jak s kteryma driverama)

    Takze kdyz se to vezme kolem a kolem tak to vyjde skoro o 100% narust, ale zduraznuju skoro, je to fresh po reinstalaci, takze muzu ocekavat snizeni postupem casu

    A sestava je:
    Deska: Asus P5Q Deluxe
    DDR: Geil 3Gb 800Mhz DDR2
    VGA: 2x asus eah 4850 512mb crossfire
    CPU: Core 2 Duo E6300 1.86Ghz
    HDD: 3x Western Digital 16Mb cache 320Gb
    Zvuk: Creative Labs X-Fi mX Xtreme Gamer-Fatal1ty Pro 64Mb
    Obraz: LG Flatron L246WH 24" Full HD ready

    No tak snad to nekomu tohle info pomohlo. Cya

    PS- Na drivejsi sestavu, ke ktere patri to drivejsi fps, si akorat vymente desku za Asus P5B Deluxe a odeberte jednu grafiku.

    *- Stimhle nastaveni to zatim v zadne mape pri 16 lidech (poradna rezba)
    nespadlo pod 90fps
    Zřejmě si budeš muset stáhnout Hotfix na ten 3DMark zde:http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=10024
    Jinak co jsem už zjistil tak znatelný nárůst výkonu při Crossfire je při použití dvou jednočipových než když zapojiš dvě dvoučipový.Hold ještě nemají dokonale vyřešený ovladače.Až zprovozníš ten 3DMark tak pak výsledky dej sem http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=25
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Jak zapojit Wi-fi
    Od Benbow v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-01-2012, 09:19
  2. jak zapojit sluchátka?
    Od mychaylow v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 12-07-2010, 07:54
  3. Radeony: ako zapojit kartu?....
    Od kamikadzejj v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-02-2010, 22:39
  4. DDR2: jak zapojit RAM?
    Od Jerry1402 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-02-2010, 12:58
  5. Jak zapojit 5ch?
    Od ManPlus v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-06-2006, 17:48