Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 30

Téma: Jak zapojit Crossfire ?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele mrogy
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    25

    Zdravim, mam 2x ati 4850 graf. karty a kdyz je zapojim a obe propojim cf mustkamy, tak i po zaskrtnuti policka enable cf v catalistech hlasi (v programu gpu-z 0.3.1) crossfire: disabled(crossfire available) .. chtel sem se teda zeptat, jestli mi neco neuniklo.


    PS- Karty sou naprosto identicke ve vsech smerech.

    ICQ- 266043823
    Skype- sunshine_cz

    Predem diky za odpovedi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Nezapíná se taky něco v BIOSu? Co je to za desku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Pokiaľ máš v Správcovi zariadení štyri gr. karty a CCC ti ponúkol Enable Crossfire - netreba nič viac nastavovať.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    Citace Původně odesláno od mrogy Zobrazit příspěvek
    Zdravim, mam 2x ati 4850 graf. karty a kdyz je zapojim a obe propojim cf mustkamy, tak i po zaskrtnuti policka enable cf v catalistech hlasi (v programu gpu-z 0.3.1) crossfire: disabled(crossfire available) .. chtel sem se teda zeptat, jestli mi neco neuniklo.


    PS- Karty sou naprosto identicke ve vsech smerech.

    ICQ- 266043823
    Skype- sunshine_cz

    Predem diky za odpovedi.
    Někde je napsaný daný postup ale nemohu to najít tak ti to napíšu slovy.
    1)Připojíš jednu kartu a nahraješ ovladače
    2)Vypneš PC
    3)Dáš druhou kartu zapneš PC a necháš nahrát drivery do tý druhý(udělá se to samo)
    4)Vypneš PC
    5)Propojíš karty můstkem
    6)Zapneš PC a v CCC zapneš crossfire

    Potom by ti mělo jít vše v pohodě.Ale když budeš instalovat poslední ovladače 8.12 tak musíš nahrát Hotfix kde opravuje chyby které způsoboali karty v Crossfire na 4850.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele mrogy
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    25

    Tak uz je to vyreseno diky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Pokiaľ máš v Správcovi zariadení štyri gr. karty a CCC ti ponúkol Enable Crossfire - netreba nič viac nastavovať.
    Ve správci zařízení musí být u něj 2 gr.karty jelikož má 2* 4850.Aby byli 4 gr.karty tak by musel mít 2*4850X2
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    Citace Původně odesláno od mrogy Zobrazit příspěvek
    Tak uz je to vyreseno diky moc.
    To je fajn tedy že ti to už funguje ale bylo by taky fajn kdyby jsi napsal v čem byl zakopaný pes
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele mrogy
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    25

    Problem byl mezi zidly a klavesnici
    Zjistil sem ze i kdyz ma deska 2 sloty na vga tak to nutne neznamena, ze podporuje CF
    Vyreseno koupi novou deskou Asus P5Q Deluxe .. tedka se teda snazim rozchodit ten CF, ale nejak se nechyta .. zrejme kvuli tomu ze sem tam mel dany obe grafiky na jednou.
    No ale kazdopadne navod uz znam, tak se stim nejak poperu, diky za pomoc a zatim zdur.


    Tak malej update po pul hodine zkouseni ... Furt to nejde kua. Sou treba zapojit oba mustky ? Nebo jen jeden (pripadne kam zapojit ten jeden )

    Update No.2 -> Porad to nejde Asi bude chyba ze sem tam mel obe grafiky kdyz sem reinstaloval Win, zejtra to zkusim, presne jak mi bylo receno, jedno po druhym, ackoliv je to dost divny, kdyz sem to zkousel u brachy a zapojil obe najednou, tak se nainstalovaly obe hned po sobe, a jen co se zaskrtlo CF v CCC tak mu to slo no problemo (ma Asus Maximus Formula I).
    Je to trochu k nasr****, ze clovek utrati behem 2 dnu 9k a nejde to hned jak ma :/(to uz sem si mohl rovnou koupit 4850 x2 ) No nic, du chrnet, zejtra to reinstalnu cely znova .. dam vedet jak sem dopad
    Naposledy upraveno uživatelem mrogy: 11-01-2009 v 05:00 Důvod: Update No.2
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    Citace Původně odesláno od mrogy Zobrazit příspěvek
    Problem byl mezi zidly a klavesnici
    Zjistil sem ze i kdyz ma deska 2 sloty na vga tak to nutne neznamena, ze podporuje CF
    Vyreseno koupi novou deskou Asus P5Q Deluxe .. tedka se teda snazim rozchodit ten CF, ale nejak se nechyta .. zrejme kvuli tomu ze sem tam mel dany obe grafiky na jednou.
    No ale kazdopadne navod uz znam, tak se stim nejak poperu, diky za pomoc a zatim zdur.


    Tak malej update po pul hodine zkouseni ... Furt to nejde kua. Sou treba zapojit oba mustky ? Nebo jen jeden (pripadne kam zapojit ten jeden )

    Update No.2 -> Porad to nejde Asi bude chyba ze sem tam mel obe grafiky kdyz sem reinstaloval Win, zejtra to zkusim, presne jak mi bylo receno, jedno po druhym, ackoliv je to dost divny, kdyz sem to zkousel u brachy a zapojil obe najednou, tak se nainstalovaly obe hned po sobe, a jen co se zaskrtlo CF v CCC tak mu to slo no problemo (ma Asus Maximus Formula I).
    Je to trochu k nasr****, ze clovek utrati behem 2 dnu 9k a nejde to hned jak ma :/(to uz sem si mohl rovnou koupit 4850 x2 ) No nic, du chrnet, zejtra to reinstalnu cely znova .. dam vedet jak sem dopad
    Stačí když máš zapojený jen jeden můstek(ten druhý je tam když propojuješ 3 až 4 karty).Ale teoreticky tam můžeš miít zapojený oba.Já jsem měl zapojený jeden blíže ke konektorům na monitor.Aby si nemusel dělat reinstal tak vyndej tu druhou kartu odinstaluj ovladače a odstraň zbytek ovladačů programem DCpro(DriverCleanerProfessional)je zde na stránkách v downloadu.A pak podle toho postupu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    Tady jsem našel odkaz na postup zapojení crossfire http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2008100705 je totožný co jsem ti psal ale zde píšou že můstek se má zapojit zároveň z druhou kartou tak to zkus.Na jiným odkazu ale zase psali že se má zapojit až po detekování druhé karty jak jsem ti psal tak zkus i tenhle postup.A jaký máš vůbec zdroj?Je teplá i ta druhá karta nebo je pořád studená?Někdo píše že se má v biosu něco zapnout nebo přepnout aby fungoval crossfire ale já jsem tam nic nemusel ani nejde přepnout,takže předpokládám že se to muselo dělat u starších desek,tím pádem u tebe taky odpadá tato možnost.A co v tom správci hardveru?Ukazuje ti ty dvě karty?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    A ještě jedna věc co máš za operační systém?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele mrogy
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    25

    Diky za odkazy ... uz sem reinstaloval system takze DCpro nepotrebuju .
    Co se tyce biosu u desky tak tam sem nic nenasel, ale vzhledem k tomu ze mam novejsi desku(Asus P5Q Deluxe) nez bratr(asus maximus formula) tak o tom i pochybuju, u nej to slo v pohode i obe grafiky najednou zapojeny.
    Co se tyce mustku dik za info (videl sem na fotkach oba zapojeny atd tak me to trochu zmatlo) a btw .. hadam ze je jedno jak ma bejt zapojenej mustek, mam namysli jako jak vedou pismena, treba jestli je jedno jestli dam konektor 1 do grafiky 2 a naopak, rekl bych ze to je univerzal a ze je to sumak, ale radsi se rovnou zeptam

    A pro uplnost sestava: Win XP Pro SP2, Catalyst 8.12, Asus P5Q Deluxe, 2x Asus HD4850 512Mb, Geil 3GB 800Mhz, 3x SATA WD 320GB 16Mb Cache, CoolerMaster Real Power M520 520W, SATA DVD/CD-RW, Creative Labs X-Fi mX Xtreme Gamer-Fatal1ty Pro 64Mb,Creative Labs Inspire T6100 5.1, 24" LG L246WH, Logitech mx510 mouse, Logitech Illuminated Keyboard, Logitech RumblePad 2, Nostromo n52.
    Naposledy upraveno uživatelem mrogy: 11-01-2009 v 18:42
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele mrogy
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    25

    Tak to porad nejde .. sel sem presne podle navodu ... Jediny co me napada je, ze kdyz vlozim druhou kartu tak me naskoci nalezen novy hardware PCI Device, a hendka potom naskoci nalezen novy HW most pres PCI Devices atd .. to se vsechno naistaluje automaticky az na to PCI Device, ve spravci zarizeni mam obe grafiky bez otaznicku, jako ze jdou v pohode, jedinej otaznicek mam u toho pci device, uz sem zkousel dat CD s drivrama od vga, desku i od zvukovky a na nic se nechytne .. kua. Uz nevim co dal
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    Citace Původně odesláno od mrogy Zobrazit příspěvek
    Co se tyce mustku dik za info (videl sem na fotkach oba zapojeny atd tak me to trochu zmatlo) a btw .. hadam ze je jedno jak ma bejt zapojenej mustek, mam namysli jako jak vedou pismena, treba jestli je jedno jestli dam konektor 1 do grafiky 2 a naopak, rekl bych ze to je univerzal a ze je to sumak, ale radsi se rovnou zeptam
    Nepochopil jak to myslíš,můstky musí být propojeny stejně jak na jedný kartě tak na druhý.Tedy ten můstek musí být svisle.Jinak taky už mě nic nenapadá čím by to mohlo být že ti to nejde.Udělej screen správce zařízení ať vidím kde ti hlásí tu chybu,nebo dej aktualizaci ovladače na tom kde máš tu chybu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele mrogy
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    25

    jedna fotka je spravce zarizeni druha je ten mustek ( u to ho mustku to myslim tak jeslti je jedno jestli se zapoji "vzhuru nohama" anebo ne), v tomhle pripade jestli budes cist napis crossfire zleva do prave nebo obracene.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: scr.JPG 
Zobrazení: 597 
Velikost: 53.4 KB 
ID: 8969   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00782.JPG 
Zobrazení: 320 
Velikost: 52.8 KB 
ID: 8970  
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jak zapojit Wi-fi
    Od Benbow v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-01-2012, 09:19
  2. jak zapojit sluchátka?
    Od mychaylow v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 12-07-2010, 07:54
  3. Radeony: ako zapojit kartu?....
    Od kamikadzejj v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-02-2010, 22:39
  4. DDR2: jak zapojit RAM?
    Od Jerry1402 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-02-2010, 12:58
  5. Jak zapojit 5ch?
    Od ManPlus v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-06-2006, 17:48