Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: čtečka karet a disketovka

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    33

    Dobrý den.
    Mám jeden problém. Když jsem chtěl nainstalovat Windows Vista Ultimate 32bit, tak mi to nenašlo žádný HDD. Kamarád mi řekl, ať vypojím čtečku karet, protože tam dělá neplechu. Tk jsem ho poslechl a ono fakt...Pevný disk to našlo. Tak jsem nainstaloval ty Visty, ale teď ta čtečka není funkční. Mám disketovku a čtečku karet v jednom, ale funguje mi pouze disketovka. Zkoušel jsem tam dávat diskety a jelo to v pohodě. Jenže karty to naprosto ignoruje.
    Nemohl by mi s tím někdo poradit?
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    A co takhle napsat co mas za ctecku a zakladni desku? Ja mam Teac a jedinej problem byl na intelu s AMI biosem - priradil ctecku pred hdd takze OS byl na E: a vsiml jsem si toho celkem pozde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Název motherboardu a název čtečky by nebylo na škodu říci
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    33

    Asus P5L 1394 a čtečka je Teac FD-CR7
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Snad přesně tuhle kombinaci (deska a čtečka) jsem jednou stavěl a šlo to úplně bez problému (s XP Pro - a mám dojem, že jsem ani nemusel instalovat žádnej ovladač, ale už je to delší doba tak už přesně nevím).

    Máš tu čtečku správně zapojenou na USB konektor do desky? Když otevřeš správce zařízení, máš jí tam jako neznámý zařízení (žlutej otazník - teda vlastně nevim jak ve Vistě), jako vadný zařízení (v XP červenej vykřičník) nebo tam neni vůbec?

    Když otevřeš "Tento počítač" vidíš tam čtečku jako diskový jednotky (měla by si udělat několik "diskových jednotek") anebo jsou tam jenom pevný disky, CD a disketa?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Zapojení je naprosto jednoduchou věcí. Disketovou mechaniku zapojíš normálně FDD kablíkem. Čtečku paměťových karet zapojíš pomocí USB kablíku zasunutím do USB portu.

    Info o výrobku
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 01 FDD.jpg 
Zobrazení: 124 
Velikost: 53.9 KB 
ID: 8947   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 02 7 in 1.jpg 
Zobrazení: 176 
Velikost: 153.3 KB 
ID: 8948  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    No tak mas presne to samy co ja a jeste asi 10 lidi a problem byl fakt akorat s tim intelem (Asus P5K, Commando) resp. staci vypnout usbcka v biosu nebo ji zapojit az po instalaci a nebo poradne koukat
    Na Asus M2N-E, M2N-SLI, M2N-SLI-Deluxe, M2N32-SLI Deluxe, M3A-79 a M3N-HT Deluxe jsem nezaznamenal sebemensi problem, jak XPx64 tak Vistach (x86 & x64) a ani Win7 na tom neni jinak. Normalne se hlasi jako 2 vymmeny disky (CF a SD) tak budes mit asi neco spatne v biosu, ve win nebo to mas spatne zapojeny. Ctecka funguje i bez zapojenyho napajeni FDD akorat min sviti ledka ale na funkci to nema vliv.
    edit: jeste doplnim ze jsem nemel problem ani s vetsima SDkartama a 4GB Microdrivem... Mam prvni revizi.
    Zkus v ni nechat kartu a pak zapnout pc > vlez do biosu > mrkni na boot > hard disk drives (nebo removable - ted si nejsem jistej) a tam bys mel uz videt kartu... muzes jeste zkusit treba ulozit OC profil...
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 10-01-2009 v 10:11
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Snad přesně tuhle kombinaci (deska a čtečka) jsem jednou stavěl a šlo to úplně bez problému (s XP Pro - a mám dojem, že jsem ani nemusel instalovat žádnej ovladač, ale už je to delší doba tak už přesně nevím).

    Máš tu čtečku správně zapojenou na USB konektor do desky? Když otevřeš správce zařízení, máš jí tam jako neznámý zařízení (žlutej otazník - teda vlastně nevim jak ve Vistě), jako vadný zařízení (v XP červenej vykřičník) nebo tam neni vůbec?

    Když otevřeš "Tento počítač" vidíš tam čtečku jako diskový jednotky (měla by si udělat několik "diskových jednotek") anebo jsou tam jenom pevný disky, CD a disketa?
    v My computer tam vidím jenom disketovku, místní disk a cd-rom. Ve správci zařízení jsou s HWvýkřičníkem ve skupině: "Další zařízení": Multimediální adaptér, multimediální video adaptér a video adaptér a v "Řadiče paměťových zařízení": Řadič adaptec AIC-7870 rozhraní SCSI ke sběrnici PCI (emulovaný)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160


    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od HeLiX535 Zobrazit příspěvek
    v My computer tam vidím jenom disketovku, místní disk a cd-rom. Ve správci zařízení jsou s HWvýkřičníkem ve skupině: "Další zařízení": Multimediální adaptér, multimediální video adaptér a video adaptér a v "Řadiče paměťových zařízení": Řadič adaptec AIC-7870 rozhraní SCSI ke sběrnici PCI (emulovaný)
    Udělej screen a dej ho sem. Odeber ze Správce zařízení Řadič adaptec AIC - 7870 a restartuj počítač. Jinak Ti asi zřejmě chybí ovladače k nějakýmu multimediálnímu hardware (např.: TV karta).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Udělej screen a dej ho sem. Odeber ze Správce zařízení Řadič adaptec AIC - 7870 a restartuj počítač. Jinak Ti asi zřejmě chybí ovladače k nějakýmu multimediálnímu hardware (např.: TV karta).
    jj, tu nemám nainstalovanou, páč nemám nataženou anténu...jinak dik...to by mě nenapadlo...tady je ten screen:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Správce za?ízení.jpg 
Zobrazení: 131 
Velikost: 88.3 KB 
ID: 8954  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Zkusil jsi odebrat řadič ? Měl jsem jednou problém, že mi XP nenašlo USB na front panelu. Fungovali až po reinstalu systému, ale to bylo za dob, kdy Athlon Xp bylo "in". Poslední dobou jsem se s tím opravdu nesetkal. Zkusil bych pak tedy celou mechaniku odpojit, odebrat ze Správce zařízení a pokusit se ji připojit znovu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Zkusil jsi odebrat řadič ? Měl jsem jednou problém, že mi XP nenašlo USB na front panelu. Fungovali až po reinstalu systému, ale to bylo za dob, kdy Athlon Xp bylo "in". Poslední dobou jsem se s tím opravdu nesetkal. Zkusil bych pak tedy celou mechaniku odpojit, odebrat ze Správce zařízení a pokusit se ji připojit znovu.
    odebral jsem, restartoval...jenže čtečka mi nefunguje a navíc mi to našlo nějakou novou disketovku
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    ...udelej jeste jeden screen a zastrtni Zobrazit > skryta zarizeni, nekdy se ty mrchy schovavaj
    Mozna by bylo rychlejsi odpojit (fyzicky) tu ctecku, vyresit ovladace a pak ji pripojit - mela by nabehnout sama. A disketovku ti to chytlo protoze ji mas v biosu povolenou
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    15

    V biose jestli neni povolena tak ji to nenajde cihni se taky tam
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Čtečka MMC chyba
    Od Maco33 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-02-2010, 09:03
  2. Rozhraní USB, BT...: Čtečka pamětových karet HP a problém s IR
    Od mitch.mb v sekci Periferie
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 31-01-2010, 23:04
  3. Rozhraní USB, BT...: Čtečka paměťových karet.
    Od Arny_CZ v sekci Periferie
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 23-04-2008, 09:42