Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

nefukkcni zakladni deska??

chester93 (3)|10.1.2009 14:58
Zdarvím...
Dnes me potkala takova nemila situace.. prestal me fungovat muj PC.. Jsem si docela jisty cim to je, ale chci se jen ujistit, abych nepodnikl zadne zbytecne kroky..
Takze popis toho co se stalo..

Prvni zavada co se objevila byl nefunkci zvuk, asi do 5 minut se pocitac restartoval a nabehla obrazovka, kde se psalo ze neni zapojena klavesnice (v USB), zkusil jsem pouzit starou klavesnici (v PS2), to me pustilo dal.. Windows se zacal klasicky bootovat, ale nez se stacil nabootovat pocitac se opet restartoval, jedine co slo, tak se dostat do rezimu nouze.. zkusil jsem obnovu systemu.. Nepomohlo.. Zkusil jsem dat reinstalaci widows, ta se rozjela, ale asi v pulce instalace se pocitac opet restaroval.. Pocitac jsem tedy vypl a zacal hledat HW chybu.. otevrel jsem bednu, vse zkontroloval... Vse vypadalo OK, zkusil jsem pocitac znovu spustit a ted se uz nedostanu nikam.. Nenabehne monitor (z grafiky do nej nejde signal) a tlacitka na vypnuti ci restartovani pocitace nefunguji, jedinna moznost jak pocitac vypnout je jej vytahnout z elektriky...
Muj osobni nazor je nefunkci zakladni deska, celou jsem ji prohledl, nic napadneho (jako napr. vyteceny koncdenzator) jsem nenasel..
Mate nejakou radu? Chci se jen ujistit ze je to opravdu zakladni deskou?? Nemuze to byt i grafika??
Chci ci poridit novou zakladni desku, tak jen abych nekupoval neco zbytecne..
Dekuji za kazdy nazor...
robky (3195)|10.1.2009 15:22
Podobne sa môže prejavovať aj závada napájacieho zdroja.
Popíš nám zostavu aj so zdrojom.
chester93 (3)|10.1.2009 15:42
no je to postarsi stroj...
základní deska: MSI s.939, K8N NEO4, nForce4 Ultra
procesor: AMD Athlon 64 3000+
pamet: DDR Kingston (2x512)
grafika: nVidia NX6600, 256 MB DDR, PCIe x16
zdroj: 350W RedStar, P4/12 FAN
myslis tedy ze by stalo za zkousku vymenit zdroj?
robky (3195)|10.1.2009 16:21
Čo sa týka nákupu novej dosky : dúfam, že neplánuješ nákup dosky pre s.939:stupid
Čo sa týka zdroja : s najväčšou pravdepodobnosťou je príčinou závady (čo je však iba môj skromný názor) a nákupom nového zdroja chybu neurobíš - prinajhoršom, ak bude vadná doska, budeš mať zdroj pre nové pc. Nekupuj však sra.ky typu LC, EC atď. Vyberaj minimálne z Fortron, Corsair, Seasonic alebo Enermax.
chester93 (3)|10.1.2009 21:10
takze provedl jsem par experimentu..

nejdriv jsem zkusil dat do PC jiny zdroj (nvm presne co je to za znacku).. velmi me ale prekvapilo co se delo kdyz jsem zdroj pripojil.. ani jsem nezmackl tlacitko na spusteni, ihned po zapojeni napajeciho kabelu zacal zdroj vydavat nejaky vysokofrekvencni zvuk.. po pokusu zapnout pocitac se nic nestalo..

puvodni zdroj (i ten druhy co jsem zkousel) se vzdy okamzite zapne po pripojeni napajeciho kabelu, vypnut se da opet jen po odpojeni napajeciho kabelu.. na tlacitka vubec nereaguje..

z toho tedy usuzuju ze nejspi bude opravdu vadna zakladni deska a ne zdroj..
nejaky nazor?? dekuji..
h4nney (1)|11.1.2009 21:23
Dle mého názoru a zkušeností (měl jsem podobnou sestavu na 350W zdroji eurocase), by měl 350W zdroj od redstar bohatě stačit. Spíš bych to viděl na chybu desky podle toho že přestal jako první jít zvuk.
Kotty (186)|23.8.2009 22:40
Omlouvám se za necro, ale čirou náhodou jsem měl ještě donedávna naprosto stejnou sestavu (opravdu jediným rozdílem byl zdroj - měl jsem EC 350W :) ) s takřka totožným problémem. Problém vězel v základní desce od MSI (kupodivu ne ve zdroji, ten je funkční dodnes a kondíky má ve výborném stavu). Mým dvěma známým, kteří měli desku od MSI se stejným chipsetem, se stalo totéž, jen s tím rozdílem, že jim odešla těsně po záruční době :) . Jednomu z nich navíc krátce poté odešla 7300GS, také od MSI. Od té doby bych si už nic od MSI nekoupil, leda v případě, že by mě nutili podruhé shlédnout G.I.Joe :D
Vinie (163)|24.8.2009 00:00
mno dneska jsem spravoval kámošovi kompa a ten samej problém nešel signál do monitoru bylo to vadným modulem RAM tak zkus zapojit jeden a poté druhý a skus reset CMOS
PS: jestli je to deskou tak hlavně nekupuj skt. 939, ale kup rovnou třeba AM+ +ram+cpu na to co máš kupovat desku je podle mě nesmysl (jak píše robky) :)
Gesor (17)|29.8.2009 18:46
Jo, mohu potvrdit, to tak může být. Měl jsem podobný problém. Najednou vše zhaslo a už jsem nenabootoval (vůbec se bootovací proces nerozjel). Zkoušel jsem měnit CPU, GPU, zdroj, paměti a nic. Koupil jsem novou desku a ta také nenajela. Až třetí deska a s jinejma RAM. Pak jsem zjistil, že byl kaput jeden z modulů RAM a i desky (obě). Co je zničilo, nevím - nechce se mi věřit, že RAM dokázala zničit desku, ale vše tomu nasvědčuje. Netaktuju, chlazení je OK, nic navíc nepřipojuju (jen klávesnice, myš, monitor). Ví Bůh.
Teď s novou RAM a deskou je vše OK.