Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 33

Téma: snížení výkonu

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza.4.ever
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    347

    nevím,kam to dát,tak jsem to dal sem.chtěl sem se zeptat,jestli je nějakej program,v kterým si můžu nastavit snížení výkonu pc...např když jsem na netu,a nebo potom skoro úplně a to když třeba nechávám něco stahovat z netu přes noc....díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jestli se jedná o sestavu v popisu, tak ta by měla při zapnutém Cool&Quite snižovat frevkenci a napětí automaticky pokud neni potřeba maximální výkon. Tedy např když v noci stahuješ.

    Jinak softwarově to snížit jde, ale to je k ničemu. Pokud cpu nepočítá, tak ani tolik netopí a nespotřebovává.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Myslis podtaktovani CPU? Stahni si CPUZ a podivej se jestli se ti pri necinosti nepodtaktovava procesor, jestli jo (a snizuje se i voltaz), tak mas zaple CnQ, pokud ne tak ho zapni (nainstalovat ovladace + v moznostech napajeni zvolit minimalni spotrebu).

    Pripadne alternativa cislo dve je RMclock, ale ten je pro pokrocile.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Myslis podtaktovani CPU? Stahni si CPUZ a podivej se jestli se ti pri necinosti nepodtaktovava procesor, jestli jo (a snizuje se i voltaz), tak mas zaple CnQ, pokud ne tak ho zapni (nainstalovat ovladace + v moznostech napajeni zvolit minimalni spotrebu).

    Pripadne alternativa cislo dve je RMclock, ale ten je pro pokrocile.
    Ja len ešte doplním, že CnQ musíš povoliť aj v biose.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza.4.ever
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    347

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Myslis podtaktovani CPU? Stahni si CPUZ a podivej se jestli se ti pri necinosti nepodtaktovava procesor, jestli jo (a snizuje se i voltaz), tak mas zaple CnQ, pokud ne tak ho zapni (nainstalovat ovladace + v moznostech napajeni zvolit minimalni spotrebu).

    Pripadne alternativa cislo dve je RMclock, ale ten je pro pokrocile.
    a ty ovladače bych našel kde?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    treba zde
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,227

    V BIOSu si aktivuj možnost Cool ´n ´ Quiet - šetřící funkce, která Ti bude automaticky taktovat procesor, dle zatížení. Na CD, které jsi dostal k motherboardu, je utilita I-Cool, která Ti podle zatížení procesoru snižuje otáčky ventilátorů
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza.4.ever
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    347

    tak jsem to všechno udělal,ale v biosu jde nastavit bud disabled nebo auto...tak jsem nechal auto...v tom i-cool je to seřazeno v 5ti profilech....ale nemůžu ho změnit...pořád mám ten poslední...určení pro max výkon...a nejde změnit na žádný jiní....a svítí tam taky auto...a nejde to změnit.nevíte co s tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,227

    Citace Původně odesláno od Honza.4.ever Zobrazit příspěvek
    tak jsem to všechno udělal,ale v biosu jde nastavit bud disabled nebo auto...tak jsem nechal auto...v tom i-cool je to seřazeno v 5ti profilech....ale nemůžu ho změnit...pořád mám ten poslední...určení pro max výkon...a nejde změnit na žádný jiní....a svítí tam taky auto...a nejde to změnit.nevíte co s tím?
    Auto je nastaveno jako ON. Mám to samé, pořád je to přeplé na max a nejde to manuálně měnit. Ale funkce Cool ´n´ Quiet funguje a regulace ventilátoru chladiče CPU také, tak jsem to moc neřešil
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza.4.ever
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    347

    a není jiný soft,kde bych si mohl sám manuálně nastavit,že ted prostě chci opravdu minimální výkon,např když jdu spát a pc stahuje?a pak zase když budu jen na netu atd tak lehce zvýšit a při hraní her to dát na max?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Jo je, RightMark CPU Clock.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza.4.ever
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    347

    a je to i pro né příliš zkušeného uživatele?abych nenadělal víc škody jak užitku
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,227

    Citace Původně odesláno od Honza.4.ever Zobrazit příspěvek
    a není jiný soft,kde bych si mohl sám manuálně nastavit,že ted prostě chci opravdu minimální výkon,např když jdu spát a pc stahuje?a pak zase když budu jen na netu atd tak lehce zvýšit a při hraní her to dát na max?
    Když večer budeš stahovat, tak si pusť třeba Everest a zjistíš, že procesor jede na 1 GHz a ventilátor se Ti točí na 12 %
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    A uz sis stahl cpuz a podival se na realny takt cpu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza.4.ever
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    347

    jj,v cpuz mám takt ale pořád stejný...2806MHz a 1.328V.a je to pořád stejný...pokud byste měl někdo nějakou radu,nebo návod,tak budu moc vděčnej...ted musím na chvilku odskočit...večer se ještě vrátím a kouknu na to...díky moc předem
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problémy s PC (HW/SW): Snížení výkonu PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 28-05-2014, 22:44
  2. maximální snížení spotřeby NTB
    Od matata v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-11-2012, 20:13
  3. Snížení spotřeby ale zachování výkonu
    Od zelenysatan v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 14-09-2011, 15:20
  4. Radeony: Snížení hlučnosti X800GT
    Od Skurutt v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-04-2010, 20:36
  5. Brutální snížení výkonu AMD Athlon 6400 64 X2
    Od VGR_AMP v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 29-01-2008, 17:42