X1900XTX nebo 7900GTX pro CPU AMD 64 3200+
Htěl bych si pořídit grafiku HiS - Radeon X1900 XT ICEQ3...Radil jsem se však s kamarádem který(aspoň myslím) HW truchu rozumí.Radí mi že pro mé CPU AMD 64 jádro-Venice 3200+ 2000Mhz@2700Mhz je prý lepší Geforce 7900GTX-prý je rychlejší na 1 jádrových CPU...???CO si o tom mýslíte?Ješte jedna problémička.Neví někdo jestli existuje nějaká utilita na zvýšení napětí na jádru karty x1900XT-tedy kromě atitool...?Chtěl bych XT přetaktovat na XTX nebo výše,ale nechtěl bych použít Atitool abych nepřišel o rozlišení 2D/3D režimu.Myslel jsem že bych zvýšil nějak to napětí a pak bych taktoval třeba v ovld.ATI.Flash biosu mě napadl ale pak bych asi přišel o záruku a taky se mě nepodařilo najít bios přímo od firmy HIS-nějak nevěřím že jsou všechny ty biosy stejné.Díky
Nedovíš se nic jiného, než na pct. Je úplně jedno, jestli máš grafiku na SC nebo DC, současné hry jsou limitovány spíše GPU než CPU. Za další, o taktování X1900 vyšel samostatný článek (myslím že taky na pct), tak jen hledej. A zatřetí, není problém si zálohovat starý bios z karty.
//pokud jde o to, kterou X1900, každopádně IceQ3, sqělé chlazení v ceně jen tak nenajdeš:)
//pokud jde o to, kterou X1900, každopádně IceQ3, sqělé chlazení v ceně jen tak nenajdeš:)
Článek na PCTu jsem četl-tedy vím o Ati Overclocker,ale bojím se ho použít protože podle článku nastavuje napětí špatně a snižuje výkon pamětí...-proto jsem se o něm ani nezmiňoval.To už bych raději použil Atitool...A jiný program jsem nenašel...Jinak bych se neptal...