Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Podtaktování procesoru

bright (95)|11.1.2009 10:38
Dobrý den,

rád bych omezil spotřebu mého PC. Sice jsem IT nadšenec a student IT, tak nejsem v přetaktování/podtaktování zrovna schopný (naposledy jsem taktoval Tuleně, a tam to bylo podle mne výrazně jednodušší). Zrovna, když nedělám náročnější úkony, bych rád podtaktoval procesor, a nejlépe i podvoltoval. Nemám měřič, takže nevím, jak je na tom s efektivností CaQ. Z různých návodů na přetaktování jsem se pokoušel o opačný proces. Avšak po podtaktování mi ani PC většinou nenaběhlo.

Prosím tedy o lehké navedení, co mám dělat, když si chci snížit spotřebu svého PC. Disponuji procesorem AMD X2 4850e (45W), základní deskou Gigabyte 780G-DS3H (ta full-atx), a jedním paměťovým 800 MHz modulem A-data. Nastavení v biosu mám zatím automatické, jen u procesoru jsem snížil napětí na 1.05V z 1.25(auto) a takt grafického integrovaného čipu z 500 na 350. Pro většinu úkonů by mi stačil takt procesoru na 1.6 GHz.
Pabler (425)|11.1.2009 10:51
CnQ je na tom podla mna celkom fajn .. navyse ako uvadzas svoj CPU nieje ani taky zravy :D
mstejska (2912)|11.1.2009 13:44
To same se ted resi zde: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/28685-snizeni-vykonu
Uz je to tam dost popsano