Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: BIOS upgrade

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    232

    ahoj mam desku ep45-ds3l (gigabyte)
    a potrebuji novy BIOS mam F8 nenovejsi pro tuto desku je F10
    cast vim ale cely proces ne
    1,dam baos na flesku.
    2,restartuju pc a v boot menu dam boot fash
    3,ted uz nevim co dal udela se to uz samo ?

    tak je to spravne ?nebo nejak jinak ?
    dekuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Mas to presne popisane v manuale na strane 68.
    Mas dve moznosti:
    1. pouzit Q-flash (BIOS utilita)
    2. pouzit @BIOS (flashovanie z prostredia Windows)
    V manuale mas tieto postupy presne popisane.

    1. Novy BIOS daj na flashku, pred zapnutim PC ju musis mat zastrcenu v USB. Po zapnuti PC stlac DEL.
    Z menu vyberies moznost Update BIOS from Drive. Zvolis dany flash subor a potvrdis ENTER. Natiahne sa a skontroluje subor, potvrdis otazku Are you sure to update BIOS? pomocou ENTER a uz len cakas na uspesne dokoncenie operacie. Po uspesnom flashnuti sa ti zobrazi Copy BIOS completed. Stlacenim hocijakej klavesy sa dostanes spat do menu, stlacis ESC a ENTER, pocitac sa rebootne.
    Po restarte vojdes do BIOSu, das volbu Load Optimized Defaults, potvrdis s ENTER a volbou Save & Exit Setup ulozis nastavenie. Pri restarte sa znovu zdetekuje hardware a pocitac nabehne do win.
    2. flashovanie vo win predpoklada, ze mas operacny system v poriadku. Musis ukoncit vacsinu rezidentnych programov, nepotrebnych na beh systemu.
    V menu si vyberies bud stiahnutie BIOS zo webu Gigabyte, alebo zo suboru.
    Flashovanie vo win nie je moc bezpecne, co si budeme nahovarat :-) je to predsa len Windows :-).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    232

    jo dik ja prave tu prirucku nemam,zkusim to a napisu jak to dopadlo
    a jeste neco:muzu timto zpusobem zrusit nejak hardware?(pravdepodobne desku)
    Naposledy upraveno uživatelem sapin II: 11-01-2009 v 20:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    232

    tak zkusil jsem to ale neuspesne
    1,dal jsem flesku s biosem do pc
    2,spustil jsem pc a dal del.
    3,v biosu(presneji v menu) jsem ale "Update BIOS from Drive" nemnel
    ale dole v te liste jak je F8.... nebo F10..... tak u F8 mam Q flash nemam to udelat tim ?
    a jeste v miste kdy jsem zmackl del. a presel do biosu tak jednou z moznosti bylo taky qf lash (ma to byt q flash to je jeden z duvodu proc mnenim bios) nemam dat to ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Ano, nový bios tam dostaneš cez q flash a nemusíš ani loziť do setupu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    U Gigabyte se po startu mačká END, tam je QFLASH.

    EDIT: ty nemáš k nové desce manuál? Přikládám screen z něj.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot 2009-1-11_21-26-25.png 
Zobrazení: 144 
Velikost: 263.9 KB 
ID: 8982  
    Naposledy upraveno uživatelem Deee-aN: 11-01-2009 v 21:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    232

    ne nemam uz v te krabici chybel
    a predpokladam ze je jedno jestli to dam misto v te nabidce del,boot menu,q flash
    a nebo primo v bios menu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od sapin II Zobrazit příspěvek
    ne nemam uz v te krabici chybel
    a predpokladam ze je jedno jestli to dam misto v te nabidce del,boot menu,q flash
    a nebo primo v bios menu
    To bych se po něm pídil. Manuál by balení mělo obsahovat.
    A zkusil jsi to i přes ten END? Jeden nikdy neví....
    To s tím chybějícím manuálem mě navedlo na myšlenku, jestli už ta krabice nebyla někdy dřív rozbalená...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    232

    newim no ja sem se po nem neschanem protoze jsem si vystacil s internetem.kdyz jsem to zapojoval (ty kabely mi moc nejdou tak sem si to nasel na netu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    pouzi @BIOS na flashovanie z windowsu. Je to najjednoduchsie a zatial som s tym nemal problemy.

    http://www.gigabyte.com.tw/FileList/...ech_a_bios.htm

    http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...lity&FileID=52

    edit: stiahni program, nainstaluj, spust, vyber moznostost update from file, nasmeruj ho na novy BIOS ulozeny na disku. Chvilu pockas, restart a je to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    232

    ja jsem ale cetl ze se tim nekdy muze uplne znicit deska,je to pravda?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od odb Zobrazit příspěvek
    pouzi @BIOS na flashovanie z windowsu. Je to najjednoduchsie a zatial som s tym nemal problemy.

    http://www.gigabyte.com.tw/FileList/...ech_a_bios.htm

    http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...lity&FileID=52
    Ano i to může být cesta, i když mě to nepracovalo. Zrovna dneska tu dneska někdo updatoval BIOS MSI a začalo to makat až po vypnutí všech ochran (Firewall, antiviry)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Sakra, dobre som sa sekol s tym DEL, jasne ze tam ma byt END, ved je to hned na prvej obrazovke. Asi jak som myslel na slovo BIOS :-)

    Teda spravne to ma byt takto:
    Mas dve moznosti:
    1. pouzit Q-flash (BIOS utilita)
    2. pouzit @BIOS (flashovanie z prostredia Windows)
    V manuale mas tieto postupy presne popisane.

    1. Novy BIOS daj na flashku, pred zapnutim PC ju musis mat zastrcenu v USB. Po zapnuti PC stlac END. (Hned prva obrazovka, vpravo dole)
    Z menu vyberies moznost Update BIOS from Drive. Zvolis dany flash subor a potvrdis ENTER. Natiahne sa a skontroluje subor, potvrdis otazku Are you sure to update BIOS? pomocou ENTER a uz len cakas na uspesne dokoncenie operacie. Po uspesnom flashnuti sa ti zobrazi Copy BIOS completed. Stlacenim hocijakej klavesy sa dostanes spat do menu, stlacis ESC a ENTER, pocitac sa rebootne.
    Po restarte vojdes do BIOSu, das volbu Load Optimized Defaults, potvrdis s ENTER a volbou Save & Exit Setup ulozis nastavenie. Pri restarte sa znovu zdetekuje hardware a pocitac nabehne do win.
    2. flashovanie vo win predpoklada, ze mas operacny system v poriadku. Musis ukoncit vacsinu rezidentnych programov, nepotrebnych na beh systemu.
    V menu si vyberies bud stiahnutie BIOS zo webu Gigabyte, alebo zo suboru.
    Flashovanie vo win nie je moc bezpecne, co si budeme nahovarat :-) je to predsa len Windows :-).
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 12-01-2009 v 00:10 Důvod: Oprava textu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    Ano i to může být cesta, i když mě to nepracovalo. Zrovna dneska tu dneska někdo updatoval BIOS MSI a začalo to makat až po vypnutí všech ochran (Firewall, antiviry)
    http://www.gigabyte.com.tw/FileList/...ech_a_bios.htm

    V popise k @BIOS je hned na vrchu napisane, ze je potrebne vypnut vsetky programy, antiviry a podobne programy. Niekedy je dobre precitat si aj readme k programu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od odb Zobrazit příspěvek
    http://www.gigabyte.com.tw/FileList/...ech_a_bios.htm

    V popise k @BIOS je hned na vrchu napisane, ze je potrebne vypnut vsetky programy, antiviry a podobne programy. Niekedy je dobre precitat si aj readme k programu.
    Á pán je znalec! Mě to nefungovalo ani přes to, že jsem si to (už někdy v létě) přečetl a povypínal...
    Psal jsem to proto, aby se na to při případých pokusech nezapomnělo...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Socket AM3: Upgrade Bios Asus M4A89GTD PRO
    Od Argo37 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 15-07-2020, 14:50
  2. BIOS
    Od andrejus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 31-05-2013, 17:37
  3. BIOS nepovedený upgrade
    Od pancoo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-10-2011, 17:50
  4. bios
    Od dan606 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 03-04-2009, 11:29
  5. Bios Upgrade :-(
    Od Hochy v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-08-2007, 14:51