Sakra, dobre som sa sekol s tym DEL, jasne ze tam ma byt END, ved je to hned na prvej obrazovke. Asi jak som myslel na slovo BIOS :-)
Teda spravne to ma byt takto: Mas dve moznosti:
1. pouzit Q-flash (BIOS utilita)
2. pouzit @BIOS (flashovanie z prostredia Windows)
V manuale mas tieto postupy presne popisane.
1. Novy BIOS daj na flashku, pred zapnutim PC ju musis mat zastrcenu v USB. Po zapnuti PC stlac END. (Hned prva obrazovka, vpravo dole)
Z menu vyberies moznost Update BIOS from Drive. Zvolis dany flash subor a potvrdis ENTER. Natiahne sa a skontroluje subor, potvrdis otazku Are you sure to update BIOS? pomocou ENTER a uz len cakas na uspesne dokoncenie operacie. Po uspesnom flashnuti sa ti zobrazi Copy BIOS completed. Stlacenim hocijakej klavesy sa dostanes spat do menu, stlacis ESC a ENTER, pocitac sa rebootne.
Po restarte vojdes do BIOSu, das volbu Load Optimized Defaults, potvrdis s ENTER a volbou Save & Exit Setup ulozis nastavenie. Pri restarte sa znovu zdetekuje hardware a pocitac nabehne do win.
2. flashovanie vo win predpoklada, ze mas operacny system v poriadku. Musis ukoncit vacsinu rezidentnych programov, nepotrebnych na beh systemu.
V menu si vyberies bud stiahnutie BIOS zo webu Gigabyte, alebo zo suboru.
Flashovanie vo win nie je moc bezpecne, co si budeme nahovarat :-) je to predsa len Windows :-).