Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Detekce TV tuneru

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    3

    Zdravím, už si nevím rady a tak prosím o pomoc.
    Při zapnutí PC a nabootování OS není detekován TV tuner (není ve správci zař., při "vyhledat změny HW" žádná změna.
    Pakliže PC restartuji - tuner nalezen a plně funkční.
    MB Gigabyte GA-EP45-DSP3 (poslední BIOS, aktuální ovladače), TV tuner PCI-E Leadtek WinFast PxDVR3200 H (aktuální ovladače + SW), OS Vista Home Premium 32b nová instalace.
    Díky za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Nějaké info o kartě najdeš zde. Je tam i popsán návod jak na instalaci
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    3

    Díky za radu, nicméně kartu mám nainstalovanou, TV stanice naladěné a všechno funguje tak, jak má. Tedy ... až po restartu.
    Přijdu-li k počítači a zapnu jej, spustím obslužný program - napíše něco ve smyslu "zařízení nenalezeno".
    Ale, pakliže restartuji PC - normálně můžu sledovat televizi, nahrávat, prostě všechno funguje. Bohužel nikdy ne napoprvé.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Zkusil bych kartu vyjmout ze slotu, odinstalovat veškeré ovladače a dodané programy, odstranit zbytky adresářů, nastavení apod, vyčistit registry. Znovu bych kartu vložil do slotu a provedl instalaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Znovu bych kartu vložil do slotu a provedl instalaci.
    Pokial ovsem karta striktne nevyzaduje najprv instalaciu ovladacov a az potom fyzicke zapojenie HW .... vacsinou tieto TV, radio a SAT karty takyto postup vyzaduju.
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 13-01-2009 v 02:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Vlastním TV kartu WinFast DTV 2000H a nejdříve se karta vloží do slotu a následně se instalují ovladače
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Nějaké info o kartě najdeš zde. Je tam i popsán návod jak na instalaci
    Hm, na to fore popisuju aj problem, ze nemohol nainstalovat ovladace, ked mal kartu prepojenu audio kablikom so zvukovkou. To je sila, to by ma ani nenapadlo. Som v zivote nepocul o takom pripade :-)

    Ocuj, Johak, nemas nahodou tiez prepojenu kartu so zvukovkou?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Zkusil bych dát kartu do jiného slotu. Může jít o nějakej konflikt IRQ..

    Jinak postupy instalace jsou různé (oba dva popsané možné). Např moje wifi karta má taky raději nejdřív ovladače a až potom fyzické zapojení do slotu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    516

    Zkusil bych dát kartu do jiného slotu. Může jít o nějakej konflikt IRQ..
    Ano, s největší pravděpodobností tomu tak bude. Jde o to, že systém při prvotním startu musí detekovat vše (při restartu již ne) a "něco" je holt přednostní před tv tunerem. Další paseku umí udělat ICQ od, tuším, řady 5., dále také Skype se nemá s tv tunery moc v lásce, všelijaké codecpacky také umí udělat svůj díl "práce", ....
    Co se týče pořadí (železo, software a opačně), tak u tunerů od firmy Leadtek musí být nejdřívě ve slotu usazené železo (a to dobře usazené!), tuner si sám pak vyžádá instalaci softwaru. A pozor na jednu věc. Například u tunerů modelové řady 2000XP-Expert muselo být před instalací usazeno i čidlo pro dálkové ovládání. Pokud bylo vsazeno dodatečně, v 80procentech definitivně "odešel" švábík, který umožnil funkci DO. (na druhou stranu - na věčné časy jste měli o problém méně )
    Dále., na motherboardech (nevím, jak dnes) byl jeden PCI slot "spřažen" se slotem pro grafárnu. Většinou to byl ten první, ale např. u desek Soltek to byl ten poslední (vlastní zkušenost). Tak tam to nedávat! Většinou z toho byly jenom potíže.
    Tak to je něco málo postřehů z mé dlouholeté praxe s tv tunery. Oni ty potvory si žijí vlastním životem a svým způsobem je to základní deska v základní desce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    3

    Díky všem, problém je snad již vyřešen. Přesunul jsem kartu z "krátkého" PCI-E 1x do "dlouhého" PCI-E 4x a zatím šlape. (jinak předtím jsem zkoušel přesun mezi PCI-E 1x a nepomohlo, driverů i SW několik verzí, dokonce čistou instalaci OS + nejnovější SW)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. porušená data na externím HDD při zapojení do USB v nějakém např. DVB T tuneru
    Od mcgilikady v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-06-2013, 13:21
  2. DDR1: detekce RAM
    Od chalupník v sekci Operační paměti
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 03-02-2011, 09:22
  3. Spatna detekce RAM
    Od zajdax3 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 15-06-2010, 21:20
  4. BIOS - detekce HDD
    Od boby v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 04-02-2010, 10:21
  5. instalace XP a detekce HDD
    Od Bili v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-10-2008, 23:42