Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Instalace HD4850 Toxic

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    40

    Vsechny moc zdravim. Chtel bych se zeptat na par podivnosti ohledne instalace grafiky Sapphire Radeon HD4850 Toxic. Dnes jsem kartu nainstaloval namisto sve puvodni Sapphire X1950GT. Nejprve jsem v XP (mam dve oddelene instalce) odinstaloval ovladace (Catalyst CC), vypnul pocitac, vymenil karty, zapnul pocitac a pod XP nainstaloval nejnovejsi Catalyst Control Center stahnuty ze stranek ATI. Po restartu vypada zobrazeni v poradku, video jde bez problemu pustit, stejne tak i letecke simulatory (kvuli kterym vubec tato karta v pocitaci je). Ale XP po restartu detekuji nezname PCI device, ktere zustava nezname (otaznik ve Spravci zarizeni). Vubec nevim, o co jde. Od predesle grafiky jsem byl zvykly, ze byla detekovana presne - jako "X1950GT"). Zajimave ale je, ze pro tuto Spravce zarizeni pod Grafickymi adaptery uvadi: "ATI Radeon HD 4800 Series" - je to normalni (tedy to, ze neni presne urcen model jako HD4850)? Predem diky za odpoved!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Toto nezname zarizeni je nejspis hdmi zvuk, pokud neplanujes vyuzivat, tak to ani neres.

    Kazdopadne drivery muzes stahnout zde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    40

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Toto nezname zarizeni je nejspis hdmi zvuk, pokud neplanujes vyuzivat, tak to ani neres.

    Kazdopadne drivery muzes stahnout zde.
    Aha! Diky, to by me asi vubec nenapadlo - da se to nejak trvale ignorovat, aby to na me neskakalo pri kazdem startu systemu? A je tedy v poradku, ze identifikovana jako 4800 series a ne presne 4850?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od mikedge Zobrazit příspěvek
    Aha! Diky, to by me asi vubec nenapadlo - da se to nejak trvale ignorovat, aby to na me neskakalo pri kazdem startu systemu? A je tedy v poradku, ze identifikovana jako 4800 series a ne presne 4850?
    Ano, je to v poradku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    To označení jako HD 4800 series je dle mého OK, ale přece jenom by nebylo od věci kdyby sem napsal někdo kdo kartu vlastní.
    Jinak jakékoliv zařízení můžeš opravdu jednoduše zakázat a to přímo ve Správci zařízení - jen na něj klikni pravým tlačítkem a vyber Zakázat (jak easy...). Možná bude mít cool.user pravdu s tím audio kodekem na GK, každopádně já to tam mám taky už rok a půl a funguju s tím na 100% (HDMI audio nepoužívám)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od KunNy Zobrazit příspěvek
    To označení jako HD 4800 series je dle mého OK, ale přece jenom by nebylo od věci kdyby sem napsal někdo kdo kartu vlastní.
    A co ti na to ma jako vlastnik 48x0 napsat? Je to proste tak, ma to tak byt a je to ok, tady neni moc o cem polemizovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    40

    Citace Původně odesláno od KunNy Zobrazit příspěvek
    Možná bude mít cool.user pravdu s tím audio kodekem na GK, každopádně já to tam mám taky už rok a půl a funguju s tím na 100% (HDMI audio nepoužívám)
    Ted uplne nerozumim - to znamena, ze primo po instalaci Catalystu, tam zadne nerozeznane PCI zarizeni nezbyva? Ze se jedna o ten HDMI zvuk asi zjistim je tak, ze zkusim nejake ty ovladace nainstalovat? Nemuze to nejak interferovat s moji vlastni zvukovkou? Se zvukem je to totiz u me v pocitadle hodne slozite a nerad bych to rozhodil...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    Lax Lax je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    98

    Citace Původně odesláno od mikedge Zobrazit příspěvek
    Ted uplne nerozumim - to znamena, ze primo po instalaci Catalystu, tam zadne nerozeznane PCI zarizeni nezbyva? Ze se jedna o ten HDMI zvuk asi zjistim je tak, ze zkusim nejake ty ovladace nainstalovat? Nemuze to nejak interferovat s moji vlastni zvukovkou? Se zvukem je to totiz u me v pocitadle hodne slozite a nerad bych to rozhodil...
    Tak ho zakaž jako neznámé zařízení a neinstaluj mu ovladače. Prosté milý Watsone
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    40

    Citace Původně odesláno od Lax Zobrazit příspěvek
    Tak ho zakaž jako neznámé zařízení a neinstaluj mu ovladače. Prosté milý Watsone
    Velmi proste...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    cool.user: Např co já mám zkušenosti s Radeony, tak jsem tam vždy měl a mám napsaný konkrétní model a né jen řadu (tzn. ATI Radeon HD 2900XT, 2400Pro apod.). Když píšeš že je to OK - není tady dál co řešit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Radeony: Sapphire TOXIC HD 6870
    Od Dr.Wiza v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-01-2011, 01:14
  2. Radeony: SAPPHIRE HD 6850 Toxic
    Od kadett v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-12-2010, 13:12
  3. Radeony: Sapphire hd 5850 toxic
    Od salkomafia v sekci Grafické karty
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 26-09-2010, 12:51
  4. Zdroj pro ATI 5850 toxic 2Gb
    Od bregedon v sekci Zdroje
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-07-2010, 11:38