Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Otáčky disku

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    578

    Zdravím velmi trapná otazka ale nemužu nikde najit....kde zjistim kolik otaček má muj disk
    Začínam mit pocit, že není tak rychlí jak by měl byt..a že mě možna trochu brzdi sestavu
    nikde v diagnostikých programech to nemohu najit

    Přehled informací Hodnota
    Vlastnosti zařízení ATA
    ID modelu WDC WD3200AAKS-00YGA0
    Sériové číslo WD-WCASE0056313
    Revize 12.01C02
    Druh zařízení SATA-II
    Parametry 620181 cylindrů, 16 hlav, 63 sektorů/stopu, 512 bytů/sektor
    LBA Sektory 625142448
    Bufer 16 MB
    Vícenásobné sektory 16
    ECC Byty 50
    Neformátovaná kapacita 305245 MB

    Možnosti zařízení ATA
    48-bit LBA Podporováno
    Advanced Power Managment (APM) Nepodporováno
    Automatic Acoustic Management Podporováno, Aktivováno
    Device Configuration Overlay Podporováno
    DMA Setup Auto-Activate Podporováno, Deaktivováno
    General Purpose Logging Podporováno
    Host Protected Area Podporováno, Aktivováno
    In-Order Data Delivery Nepodporováno
    Native Command Queuing Podporováno
    Phy Event Counters Podporováno
    Řízení spotřeby Podporováno, Aktivováno
    Power-Up In Standby Podporováno, Deaktivováno
    Read Look-Ahead Podporováno, Aktivováno
    Release Interrupt Nepodporováno
    Bezpečnostní mód Podporováno, Deaktivováno
    SMART Podporováno, Aktivováno
    SMART Error Logging Podporováno
    SMART Self-Test Podporováno
    Software Settings Preservation Podporováno, Aktivováno
    Tagged Command Queuing Nepodporováno
    Zapisovací cache Podporováno, Aktivováno

    Výrobce ATA zařízení
    Jméno firmy Western Digital Corporation
    Výrobní informace http://www.westerndigital.com/en/products
    Naposledy upraveno uživatelem Commanderwar: 13-01-2009 v 18:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Jaký to je disk?Mělo by to jít zjisti v Everestu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    hmm moje věštecká koule mi říká že máš disk WD5000 Green s 5200 otáčkama.. Doplň ten první příspěvek tlačítkem edit o informaci JAKÝ TYP DISKU MÁŠ. (je to na něm napsané, nebo je to napsané na faktuře, nebo je to napsané v diagnostických programech)

    Jinak otáčky nezjistíš (myslím skutečné, diatnostické programy je vypíšou podle typu disku), ale podle typu můžeš najít test výkonu a ten porovnat se svým (např přes HD Tune)

    HD Tune pro ke stažení
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Dnešní disky mají v drtivé většine 7 200 otáček. Vyjímka jsou úsporné disky od WD (ty mají 5 400) nebo na druhou stranu Raptor taky od WD s 10 000.
    Ale jestli klesá výkon disku, resp. svižnost systému, tak to určitě nesouvisí s otáčkama. Tipoval bych fragmentaci nebo zaneřáděnej systém. Taky může disk jet v PIO módu, ale to by jsi cítil opravdu velké zpomalení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Automatic Acoustic Management Podporováno, Aktivováno ===> Co vypnout AAM, přes WinAAM například?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    115

    podla mna ked tam mas uz ten 16MB buffer, tak bude mat ten disk 7200rpm
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Citace Původně odesláno od Commanderwar Zobrazit příspěvek
    Přehled informací Hodnota
    Vlastnosti zařízení ATA
    ID modelu WDC WD3200AAKS-00YGA0
    Sériové číslo WD-WCASE0056313
    Revize 12.01C02
    Druh zařízení SATA-II
    Parametry 620181 cylindrů, 16 hlav, 63 sektorů/stopu, 512 bytů/sektor
    LBA Sektory 625142448
    Bufer 16 MB
    Vícenásobné sektory 16
    ECC Byty 50
    Neformátovaná kapacita 305245 MB
    podľa toho
    ID modelu WDC WD3200AAKS-00YGA0
    usudzujem, že je to WD3200AAKS WD BLUE jednoplatnový 7200 ot. disk (ak ma pamäť neklame, v priebehu 2 týždňov som objednával takéto tri disky a WD3200AAKS mi utkvelo v pamäti). U tohto disku by si nemal mať problém s rýchlosťou. Zatiaľ najrýchlejší desktopový disk, aký som mal v rukách a aj slušne tichý.
    Je tam moznost upravit AAM pre zlepsenie vykonu ako radil pavel_p


    edit: skús sem hodiť výsledky z nejakých testov
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    To je takový problém najít si specifikaci podle ID modelu?

    Tento disk byl navíc testován přímo magazínem Svět hardware.


    Citace Původně odesláno od odb Zobrazit příspěvek
    podľa toho usudzujem, že je to WD3200AAKS WD BLUE jednoplatnový 7200 ot. disk
    Diskutovaný model není jednoplotnový. Více viz odkaz výše.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jak robky správně našel je to dvouplotnový WD3200AAKS, 7200ot, 16Mb cache.

    Ten samý mám v PC, takže přikládám screenshot z HDTune pro porovnání.

    edit: Tak pro porovnání radši použij recenzi z předchozího příspěvku. Já mam nižší výkon kvuli historickému chipsetu a provozu na SATA1
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HDTune_Benchmark_WDC_WD3200AAKS-00VYA.png 
Zobrazení: 163 
Velikost: 38.2 KB 
ID: 8999  
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 14-01-2009 v 00:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    : no když se podívám na přístupovou dobu 19ms a celkem normální "tečkovanou křivku" podle které disk nevykazoval při testu seeku žádnou aktivitu, tak bych ten AAM taky vypl, systémový disk to celkem degraduje.

    A vůbec, proč má tak nízkou sekvenční rychlost čtení? Je mi záhadou, proč je při vyšší hustotě dat pomalejší než WD5000AAKS
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Tak pro porovnání vypnuté AAM. Na mém obstarožním PC jsem rozdílné nastavené AAM nepozoroval, proto jsem zvolil výrazně tišší variantu AAM-On (prováděl jsem subjektivní i aplikační testy a rozdíly byly opravdu malé). To nízké sekvenční čtení je podle mě způsobeno historickým chipsetem VIA VT8237..

    Každopádně Commanderwar by si měl výkon porovnat s testem který postoval r34ktor a ne se mnou.. Díky za připomínku.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HDTune_Benchmark_WDC_WD3200AAKS-00VYA-nonAAM.png 
Zobrazení: 123 
Velikost: 37.6 KB 
ID: 9002  
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 14-01-2009 v 00:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    578

    Ja zajisté vím jak si dle id zjistit jaky mam primy model mozna ze sem to blbe napsal...me spiše zajimalo....jak zjistim aktualni otačky zda třeba nedošlo k nejakemu zpomaleni....,,jinak zkusim porovnat ty testy....dekuji.......a dam vedet
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Commanderwar Zobrazit příspěvek
    jak zjistim aktualni otačky zda třeba nedošlo k nejakemu zpomaleni
    To imho neni mozne zjistit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    578

    Takže tady jsou moje vysledky...
    HD tach bohužel pod vystama nejde
    Tak nevim zda je to dobry nebo špatny
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HD tune.jpg 
Zobrazení: 118 
Velikost: 112.5 KB 
ID: 9010  
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Commanderwar Zobrazit příspěvek
    Takže tady jsou moje vysledky...
    HD tach bohužel pod vystama nejde
    Tak nevim zda je to dobry nebo špatny
    Hd tach jede, je ho musis spustit jako admin.

    Jinak vysledky odpovidaji.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. GeForce: Vysoké otáčky ve 2D
    Od opinena v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-08-2009, 13:01
  2. Radeony: 4830 otáčky fanu
    Od jrx v sekci Grafické karty
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 03-03-2009, 19:19
  3. CPU Fan - otáčky chladiče
    Od petr.svec v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 23-02-2009, 21:08
  4. GeForce: Otáčky grafiky
    Od Fisch v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-01-2009, 01:30
  5. Chlazení procesorů: otáčky, speed fan, Freezer 7 pro...
    Od xstreetfighter v sekci Chlazení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 06-06-2008, 09:05