černání obrazovky při hraní na PCI-E grafice
Dobrý den, situace je následující. Můj otec si koupil nový počítač, hry nehraje, takže integrovaná GK. Konfigurace jest : AMD X2 4200+, 1 GB DDR2, MB ASUS M2A-VM. Já si občas rád nějakou tu hru zahraji, jenže na integrované GK je to děs a bída. Rozebral jsem tedy bráchův starý PC s tím, že si z něj vezmu stařičkou ATi X550, což by mi bohatě stačilo.. V jeho starém PC karta funguje bez problému, po umístění do nového ale u každé hry ( někdy dříve, někdy později.. u jedné hry dokonce ještě před intrem) zčerná obrazovka, zvuk je ale slyšet dál, takže hra normálně pokračuje, jen obraz není:) Kartu jsem vložil před formátem disku, reinstallem windows (SP2) a vložil nové ovladače, takže kolize asi nehrozí.. Pokud má někdo nějaký nápad, děkuji velice předem:) mě už napadá pouze nekompatibilita komponent:D
Co znamená zčerná obrazovka ? LED dioda na monitoru bliká jako když PC spí ? Zkoušel jsi hry rozjet na integrovaném grafickém jádru ? K výpadku obrazu dojde i v jiné 3D zátěži či se to stane i ve 2D ?
1) Napiš kompletní sestavu + značku zdroje a jeho wattáž
2) Kompletní odinstalace ovladačů grafické karty a odstranění zbytků pomocí Driver Sweeper. Odeber i ovladače monitoru
1) Napiš kompletní sestavu + značku zdroje a jeho wattáž
2) Kompletní odinstalace ovladačů grafické karty a odstranění zbytků pomocí Driver Sweeper. Odeber i ovladače monitoru
No prostě se nic nezobrazuje.. LED svítí normálně, monitor nespí.. při stisku alt+tab se okamžitě zobrazí windows,takže se dá říct, že problém se objeví ve hře, ale po přechodu do windows je po problému.. ano, na integrované grafice jsem hrál doteď a žádný problém.. ( až na nízké FPS :) .. s těmi ovladači.. no vše jsem dělal na čisté instalaci winu a hodil jsem tam nejnovější catalysty, které pro tuto kartu ATi doporučuje :) na monitor tam drivery nejsou.. mohu maximálně zkusit nějaké starší Catalysty..
Takže myslíte, že nestačí zdroj? je tam nějaký neznačkový 350W, značku vám bohužel neřeknu, ale u těhle levných zdrojů je to asi jedno... v tom PC je kromě výše uvedeného jen SATA disk MAXTOR a SATA DVD-RW. Na to 350W stačí s přehledem, nebo ne? Protože před tím v PC byla ještě televizní karta a 2 disky navíc a nebyl se zdrojem problém..
Takže myslíte, že nestačí zdroj? je tam nějaký neznačkový 350W, značku vám bohužel neřeknu, ale u těhle levných zdrojů je to asi jedno... v tom PC je kromě výše uvedeného jen SATA disk MAXTOR a SATA DVD-RW. Na to 350W stačí s přehledem, nebo ne? Protože před tím v PC byla ještě televizní karta a 2 disky navíc a nebyl se zdrojem problém..
Předpokládám že ano.. ale jistý na 100% si nejsem. Ale mám za to, že MB upřednostňuje PCI-E grafičku, pokud ji najde ne:) V srávci zařízení vlastně nebyla, čili jsem ji musel vypnout. A i kdyby ne, tak pochybuji, že by k problému došlo někdy třeba po půl hodině hraní a po alt+tab by zmizel, kdyby byl na vině integrovaný GK čip ne..
Já bych zkusil jiný zdroj .... 350 W NoName může klidně zmanenat 250 W real. Zdroje mají mizivou účinnost a také záleží kolik ampér dají na větev (hlavně 12 V).
Ktora z tych grafik je vlastne vykonnejsia? Na internete nie su jednoznacne verdikty. Zalezi aj na tom, ci su so 64 alebo 128 bit zbernicou.
Přímé srovnání jsem na netu také nenašel. Ale pro porovnání je zde nějaké info: Radeon X550
Integrované jádro na motherboardu vychází z grafického jádra Radeonu X1250
Integrované jádro na motherboardu vychází z grafického jádra Radeonu X1250
Hledal jsem pouze 3DMarky a X550 by mohla mit kolem 10-12 tisic a ta integrovana asi 6 tisic. Takze skoda ze ti nejede.
Ono se to nezdá. Samozřejmě neplánuji hrát náročné hry.. ale hraji World of Warcraft a v něm na integrované dám na low tak 15-20 fps. Ve městech klesá až na 1 fps :) S tou X550 parádních 50 fps.. do té doby, než to zčerná :) Začínám si také myslet, že je na vině zdroj... sem nečekal, že ta stará GK tak žere:) Ale rozhodně pochybuji, že v tom starém PC byl zdroj lepší.. no asi to otestuji, zatím děkuji za všechny reakce