Zdroj ? zapínám PC nadvakrát
Roky pěkně fungující PC mi před cca 2 měsíci začalo bootovat až napodruhé.
Napoprvé se vše rozsvítí, ale zůstane zamrzlé ještě před zobrazováním BIOS bootovacích údajů.
Musím PC vypnout (držet >4 vteřiny vypínač), počkat až se dotočí disk (cca 3 vteřiny)
a když potom zapnu znovu, všechno naběhne jako zamlada.
Můj dotaz: Je to zdrojem? Mám někde starý (slabší) zdroj, který tam chci vyzkoušet.
Napoprvé se vše rozsvítí, ale zůstane zamrzlé ještě před zobrazováním BIOS bootovacích údajů.
Musím PC vypnout (držet >4 vteřiny vypínač), počkat až se dotočí disk (cca 3 vteřiny)
a když potom zapnu znovu, všechno naběhne jako zamlada.
Můj dotaz: Je to zdrojem? Mám někde starý (slabší) zdroj, který tam chci vyzkoušet.
[QUOTE=jarvan;207600]Je to zdrojem? Mám někde starý (slabší) zdroj, který tam chci vyzkoušet.[/QUOTE]
Jestliže PC roky jede a najednou začne popisovaným způsobem stávkovat, tak se odcházející zdroj nabízí jako nejpravděpodobnější příčina potíží. Pokud máš možnost, zkus jiný. Také bych zkontroloval stav kondenzátorů na základní desce.
Jestliže PC roky jede a najednou začne popisovaným způsobem stávkovat, tak se odcházející zdroj nabízí jako nejpravděpodobnější příčina potíží. Pokud máš možnost, zkus jiný. Také bych zkontroloval stav kondenzátorů na základní desce.
Tohle mi delalo PC v praci ale hned po par mesicich a zhorsovalo se to cim dal vice, pak uz jsem musel zapinat i 10 minut nez se konecne rozbehlo. Nakonec po dvou reklamacich vymenili desku a asi jede, ale ja uz jsem ho nechtel, radeji jsem nafasoval NB.
Setkal sem se i s pripady kdy byl spatny spinac na case .. to se da jednoduse otestovat tak ze kompl zapnes sroubovakem (propojis dva spravne piny na desce). BTW neskodilo by napsat jaky mas zdroj to hodne napovi..
[QUOTE=pas!k;207654]Setkal sem se i s pripady kdy byl spatny spinac na case .. to se da jednoduse otestovat tak ze kompl zapnes sroubovakem (propojis dva spravne piny na desce). BTW neskodilo by napsat jaky mas zdroj to hodne napovi..[/QUOTE]
Jj. Jenom trochu OT.
Postavil jsem funglovku v CASE CM Elite 334 a normálně mě polil studený pot, když se napoprvé komp normálně rozjel a po třech vteřinách ztichl a mrtvo.
Na vině byl ten "dvojitý" microspínač Power na kejsu. Promázl jsem tlačítko ondulonou, procvakal ty spínače v ruce a od tý doby chodí, jak fík.:notsure
Ale tady bych se spíš přikláněl ke zdroji, nebo MB.
Jj. Jenom trochu OT.
Postavil jsem funglovku v CASE CM Elite 334 a normálně mě polil studený pot, když se napoprvé komp normálně rozjel a po třech vteřinách ztichl a mrtvo.
Na vině byl ten "dvojitý" microspínač Power na kejsu. Promázl jsem tlačítko ondulonou, procvakal ty spínače v ruce a od tý doby chodí, jak fík.:notsure
Ale tady bych se spíš přikláněl ke zdroji, nebo MB.
Niečo podobné som mal aj ja na stole. Zo začiatku pomohlo clean Bios, ale len na dobu určitú. Časom sa to opakovalo až do štádia, kedy BUM a nič. Vôbec nereagoval. MB povedala svoje posledné zbohom. Ak je PC rok staré mal by si ho poslať na reklamačku.