Problém s wifi
Dobrý den,
mám problém s wifi. Jsem akorát uživatel pc a zbytek jde mimo mě.... tak mi prosím poraďte :)
Koupil jsem router Edinmax, zapojeno přes modem od UPC. Na ntb mám plný signál wifi, ale počítač se nechce připojit. Pořád čeká na vyhledání sítě.... Problém se vyřeší, když restartuju modem i router a naběhnou znovu, tak potom se připojím. Ale jenom tak na minutu a pak to zase spadne a nejede. A tak to jde pořád dokola... :confused:
Prosím o nějakou radu :)
Nastavoval jsem jenom zabezpečení na routeru, heslo je v ntb zadáno... jinak jsem nenastavoval nic. Když přijdu s pc někam jinam k wifi, tak to jede bez problémů...
Díky.
mám problém s wifi. Jsem akorát uživatel pc a zbytek jde mimo mě.... tak mi prosím poraďte :)
Koupil jsem router Edinmax, zapojeno přes modem od UPC. Na ntb mám plný signál wifi, ale počítač se nechce připojit. Pořád čeká na vyhledání sítě.... Problém se vyřeší, když restartuju modem i router a naběhnou znovu, tak potom se připojím. Ale jenom tak na minutu a pak to zase spadne a nejede. A tak to jde pořád dokola... :confused:
Prosím o nějakou radu :)
Nastavoval jsem jenom zabezpečení na routeru, heslo je v ntb zadáno... jinak jsem nenastavoval nic. Když přijdu s pc někam jinam k wifi, tak to jede bez problémů...
Díky.
Dobrý den,
chtělo by to více informací. Toto to dělá již od prvopočátku, tedy od nasazení, nebo to dříve šlo a problém se vyskytl až po nějaké úpravě? Jak je router nastaven a co je to přesně za model?
chtělo by to více informací. Toto to dělá již od prvopočátku, tedy od nasazení, nebo to dříve šlo a problém se vyskytl až po nějaké úpravě? Jak je router nastaven a co je to přesně za model?
Router je Edimax BR 6204 WLg.
Ten router je nový, a dělá to od začátku co jsem to zapojil a rozchodil. Nastavení routeru jsem dělal podle návodu na CD :). V PC jsou XP... Mám tam ještě jeden nb s vistama s to dělá to stejné.
Jaké potřebujete vědět nastavení routeru? :)
Zatím díky za snahu.
Ten router je nový, a dělá to od začátku co jsem to zapojil a rozchodil. Nastavení routeru jsem dělal podle návodu na CD :). V PC jsou XP... Mám tam ještě jeden nb s vistama s to dělá to stejné.
Jaké potřebujete vědět nastavení routeru? :)
Zatím díky za snahu.
mna odpajal po roku uzivania moj stary router Airlive Ovislink 1000R (tusim nejake take oznacenie mal) a siel som ho reklamovat a prisli na to ze je vadny. Tak som si kupil novy router :)
Pokud to dělá úplně stejně i u toho notebooku, hledal bych chybu právě v tom routeru. Zkuste ho pro začátek vyresetovat do továrního nastavení a opětovně nastavit - zatím jen to nejdůležitější, bez šifrování. Jen nastavení WAN a LAN. Pokud by to dělalo stejně zkusil bych ještě upgrade firmwaru toho routeru - pokud je tedy novější dostupný. Pokud ne, zkusil bych klidně stejnou verzi. Je možné, že se ta stávající nějak poškodila. Pokud nepomůže ani to, poslal bych router na reklamaci. Ale nepředbíhejme :)
BTW: Obojí nahoře provedete v administraci routeru přes webové rozhraní, a to v sekci Tools.
BTW: Obojí nahoře provedete v administraci routeru přes webové rozhraní, a to v sekci Tools.
[QUOTE=Petr S.;207859]Pokud to dělá úplně stejně i u toho notebooku, hledal bych chybu právě v tom routeru. Zkuste ho pro začátek vyresetovat do továrního nastavení a opětovně nastavit - zatím jen to nejdůležitější, bez šifrování. Jen nastavení WAN a LAN. Pokud by to dělalo stejně zkusil bych ještě upgrade firmwaru toho routeru - pokud je tedy novější dostupný. Pokud ne, zkusil bych klidně stejnou verzi. Je možné, že se ta stávající nějak poškodila. Pokud nepomůže ani to, poslal bych router na reklamaci. Ale nepředbíhejme :)
BTW: Obojí nahoře provedete v administraci routeru přes webové rozhraní, a to v sekci Tools.[/QUOTE]
Ok, zítra vyzkouším a napíšu.
Děkuju moc za rady.
BTW: Obojí nahoře provedete v administraci routeru přes webové rozhraní, a to v sekci Tools.[/QUOTE]
Ok, zítra vyzkouším a napíšu.
Děkuju moc za rady.
Tak jsem to vyzkoušel. Resetoval jsem router a nechal ho v původním nastavení. Bez šifrování. Vypadá to, že to jede. Dneska to ještě zkusím večer, jestli je to ok.
Pokud to pojede, tak bych to zase zkusil zasifrovat :)
Díky za rady.
Pokud to pojede, tak bych to zase zkusil zasifrovat :)
Díky za rady.
Dobře, kdyžtak sem pak ještě napište, jakým způsobem nastavujete šifrování (WEP/WPA/WPA2) nebo jaké typy znaků obsahuje šifra. Nejsou tam třeba nějaké nestandardní? Měl jsem kdysi co dočinění s předchůdcem vašeho routeru a právě u něho mi to dělalo podobné blázniviny, když jsem se snažil s ním připojit k AP, které mělo v klíči "Ř". Očividně nějaká chyba v kódování. Ani nový firmware tehdy nepomohl.
Tak bohužel jsem dneska zjistil, že to dělá pořád...ikdyž je sít otevřená. Navíc, když internet jede, jede extrémně pomalu. Dneska jsem to zkoušel přes kabel přímo do modemu - OK, a pak přes router a přes kabel do PC a taky v pohodě... Ale přes wifi pořád ta stejná písnička. :confused:
[QUOTE=Petr S.;209302]Zkoušel jste už upgrade firmware routeru?[/QUOTE]
Ještě ne, vyzkouším :) a dám vědět. :)
Ještě ne, vyzkouším :) a dám vědět. :)
nikdo jste to nezmínil: co kanál wifiny? je nastavena automatika nebo konkrétní číslo? nehádá se to s něčím v okolí? jsou v okolí další wifiny?
mě například udělal problém někdo v sousedním baráku, protože něco wifinového pustil tak silně, že mě totálně zarušil.
mě například udělal problém někdo v sousedním baráku, protože něco wifinového pustil tak silně, že mě totálně zarušil.
[QUOTE=Marenek;209534]nikdo jste to nezmínil: co kanál wifiny? je nastavena automatika nebo konkrétní číslo? nehádá se to s něčím v okolí? jsou v okolí další wifiny?
mě například udělal problém někdo v sousedním baráku, protože něco wifinového pustil tak silně, že mě totálně zarušil.[/QUOTE]
To mě napadlo...ale nezkoušel jsem to. Zanesl jsem router do práce ať se na to podívá IT :) a řekl ať to reklamuju. Tak uvidíme co bude dál, až se vrátí :)
Každopádně děkuju všem za rady.
mě například udělal problém někdo v sousedním baráku, protože něco wifinového pustil tak silně, že mě totálně zarušil.[/QUOTE]
To mě napadlo...ale nezkoušel jsem to. Zanesl jsem router do práce ať se na to podívá IT :) a řekl ať to reklamuju. Tak uvidíme co bude dál, až se vrátí :)
Každopádně děkuju všem za rady.