Windows XP 64 bit - MSI Platinum - SATA disk
Pri odpojenem SATA II disku jsem nainstaloval WinXP 64bit a po instalaci jeste ovladace pro zakladni desku (network, audio, IDE). Pote jsem pripojil SATA disk do zakladni desky. Windows vubec nenajely s tim, ze hlasily neco o poskozenem souboru NTOSKRNL.EXE (NTOSKRNL.EXE is missing or corrupt). Kdyz SATA disk odpojim, Windows nabehnou a je vse v pohode (akorat, ze disk neni pripojen - coz neni dobre). Podotykam, ze na pocitaci mam jiz dva XP systemy (32 bit) a tady se toto nikdy nestalo (pri stejnem zpusobu instalace). Ma s tim nekdo zkusenosti? Muzete mi poradit? Nemely by se treba jeste pred nabootovanim systemu nejak nainstalovat SATA drivery?
64 bitové XP je obecně hodně problematické, pokud jde o drivery, ale SATA disk by snad zvládat ještě mělo.
Zkus tohle:
1. Insert the Microsoft Windows XP CD. Note: If you have a recovery CD or a restore CD and not a Microsoft Windows XP CD it is likely the below steps will not resolve your issue.
2. Reboot the computer, as the computer is starting you should see a message to press any key to boot from the CD. When you see this message press any key.
3. In the Microsoft Windows XP setup menu press the R key to enter the recovery console.
4. Select the operating system you wish to fix, and then enter the administrator password.
5. Type expand d:\i386\ntoskrnl.ex_ c:\windows\system32
6. You will then be prompted if you wish to overwrite the file type Y and press enter to overwrite the file.
7. Type exit to reboot the computer.
( Kdyby angličtina dělala problém, přeložím ti to. )
Zkus tohle:
1. Insert the Microsoft Windows XP CD. Note: If you have a recovery CD or a restore CD and not a Microsoft Windows XP CD it is likely the below steps will not resolve your issue.
2. Reboot the computer, as the computer is starting you should see a message to press any key to boot from the CD. When you see this message press any key.
3. In the Microsoft Windows XP setup menu press the R key to enter the recovery console.
4. Select the operating system you wish to fix, and then enter the administrator password.
5. Type expand d:\i386\ntoskrnl.ex_ c:\windows\system32
6. You will then be prompted if you wish to overwrite the file type Y and press enter to overwrite the file.
7. Type exit to reboot the computer.
( Kdyby angličtina dělala problém, přeložím ti to. )
Diky za odpoved, tim to ale neni. Pouzivam tri OS na PC, takze obnovit tento soubor muzu z jinych wins. Uz to funguje, doporucuji tento postup:
1. Pri odpojenem SATA disku nastartovat WIN XP 64bit. Pak ho pripojit (to lze i za behu), pridat hardware, novy disk, pak ve Spravci diksu prave pridany disk naimportovat. Ukoncit windows.
2. Protoze pri opetovnem staru windows je stejna chybova hlaska, tak odpojit SATA disk, nastartovat win. Pripojit disk, ve spravci disku reaktivovat SATA disk (je u nej vykricnik). Restartovat windows. Pak uz je mozno pustit windows s pripojenym SATA diskem.
1. Pri odpojenem SATA disku nastartovat WIN XP 64bit. Pak ho pripojit (to lze i za behu), pridat hardware, novy disk, pak ve Spravci diksu prave pridany disk naimportovat. Ukoncit windows.
2. Protoze pri opetovnem staru windows je stejna chybova hlaska, tak odpojit SATA disk, nastartovat win. Pripojit disk, ve spravci disku reaktivovat SATA disk (je u nej vykricnik). Restartovat windows. Pak uz je mozno pustit windows s pripojenym SATA diskem.
[QUOTE=defox]... Pak ho pripojit (to lze i za behu) ...[/QUOTE]
S tímto bych zase moc nesouhlasil a ani bych to nedoporučil. Připojení / odpojení HDD za běhu systému je vždy risk. Již jsem se setkal s odpojením HDD za běhu systému a následnému zničením motherboardu (řadiče) či následnými chybami na HDD.
S tímto bych zase moc nesouhlasil a ani bych to nedoporučil. Připojení / odpojení HDD za běhu systému je vždy risk. Již jsem se setkal s odpojením HDD za běhu systému a následnému zničením motherboardu (řadiče) či následnými chybami na HDD.