Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Síťové připojení - problém

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    185

    Zdravím,

    po dvouletém používání internetu od Karnevalu / UPC (modem Motorola SurfBoard) + router BR-6304Wg se mi před dvěma týdny (možná v souvislosti s nainstalováním SP3 do XP) objevil menší problém.


    Po nabootování PC a objevení plochy trvá docela dlouhou dobu, než se mi objeví ikonka síťového připojení. Ukazuje omezené nebo žádné připojení, ale nastavení vypadá takto (což je správně [až na datum vypršení IP]):



    Router ukazuje podivné DHCP klienty (žádný připojený DHCP klient, totéž udělá i po restartu routeru):



    nebo naopak 3 DHCP klienty (192.168.2.100 a 192.168.2.102 jsou tam jaksi navíc, ostatní PC doma vypnuté):



    Pokud dám opravit připojení v podrobnostech o připojení, DHCP server mi odmítne dát IP a poté se už nedostanu ani do admin. rozhraní):



    Zde je nastavení DHCP v routeru:



    Rád bych podotknul, že i přes hlášení o omezeném připojení k síti, mi internet v 60% jede, ve zbývajících 40% případů musím restartovat PC. Někdy jede síť, tj. dostanu se do admin. rozhraní, a zároveň jede internet. Někdy jede síť, ale internet ne. A třetí případ je jasný, nejede nic.

    Právě jsem si všiml, že mi zmizela ikonka vedle hodin, ale když si zobrazím Síťová připojení, připojení je už bez problémů, bez výkričníčku, zdá se OK. Nějak se to samo zotavilo. To ale neřeší situaci.

    Předem děkuji za rady a nápady. Je to docela otravná věc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    185

    Právě jsem se snažil 20 minut zprovoznit připojení, nešla načíst IP, pořád to hlásilo jako IP 0.0.0.0

    Nakonec jsem to nastavil natvrdo a to kupodivu šlo, ale to není řešení. Kde může být problém? DHCP server v routeru?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Kompletně resetovat router jsi zkoušel? Nemáš náhodou mezi routrem a PC další switch?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    185

    Ano, router jsem i resetoval (do továrního), i restartoval. A to jak vytažením ze zásuvky, tak přes administraci.

    Ne, mezi routerem a PC není žádný další síťový prvek.

    Zajímavý je, že to začalo z ničeho nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Bacon Zobrazit příspěvek
    Zajímavý je, že to začalo z ničeho nic.
    Tak začíná většina problémů...

    Zkus nastavit Lease Time na nějakou konkrétní hodnotu (např. 2 hod).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Skus pridat svoj comp do Static DHCP Leases.

    Ale stejne sa ten router chova divne. Aku ma verziu firmware?

    Robi to pri vsetkych PC co mas doma?

    Prakticky je vyhodnejsie mat DHCP vypnute a na pocitacoch mat nastavene IP adresy a DNS, aby sa zbytocne nezatazoval router a taktiez nabeh PC bude takto rychlejsi.
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 21-01-2009 v 00:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    185

    Lease time jsem už zkoušel, mám dojem, že se ale nic nezměnilo. Zkusím, až přijdu domů.

    Asi to budu muset vyřešit přidáním do Static DHCP Leases no

    Ne, dělá to jen na mém PC.

    EditorPO, v jiném topicu, kde měl člověk připojení UPC a wi-fi, měl taky problém. Zeptal jsi se ho, jestli nemá náhodou SP3, že by to mohlo mít souvislost.

    Já SP3 mám, a ten problém se začal projevovat po jeho nainstalování (teda aspoň myslím, že to bylo +- nějak v té době).

    Na tu verzi FW se podívám. Zkoušel jsem upgrade, už kdysi dávno, a bez úspěchu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Hmm, tak se opravdu zdá, že to bude problém router vs. Windows XP SP3. Podobné problémy totiž na netu reportují i jiný uživatelé produktů Edimaxu (ve většině případů jde ale o routery s vestavěným modemem). Řešením by mohl být nový firmware (pokud je dostupný; za tím účelem zkus kontaktovat technickou podporu výrobce), nebo downgrade na SP2.
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 21-01-2009 v 15:50 Důvod: Doplněno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    185

    No, teď přijdu domů... Spojení se sítí normál, ale internet opět nefungoval.

    Pokus o Renew WAN IP mi nepomohl (ač se IP v pořádku načetla).

    Dal jsem tedy Settings => WAN => Dynamic IP => TTL z Enabled na Disabled (nvm co to dělá, ale zkusil jsem).

    OK, Apply, Restart. Internet jede. Zvláááštní. Zkusím se podívat po tom FW.

    EDIT:
    Aha, když člověk ví, co má googlit, tak najde.

    První, co se objeví po zadání Edimax SP3, je: "Bohužel aktuálně vydaný Windows XP Service Pack 3 (SP3) od společnosti Microsoft není plně kompatibilní s ADSL 2+ modem routery Edimax série AR-7084, které se poté opakovaně restartují."

    Je tam přiložená fotka, na níž vidím svůj router. Doporučen upgrade FW, jdu na to.

    EDIT2:
    Firmware je tam ale pro jinou verzi (ale fotka je tam BR-6304Wg). Na oficiálních stránkách je jen firmware z 22.2.2008, což nebude asi to pravé ořechové.

    EDIT3:
    Aha, takže sledujte... Mám krabici od routeru, na ní je napsáno 6204Wg. Překvapení je, když dáte vyhledat na edimax.com produkt 6204Wg:


    Člověk si řekne: "To přece není ten router, co mám." a hledá podle obrázků, až najde 6304Wg:


    Prostě je to zamotaný... Proto mi nejspíš nešel ten upgrade FW.

    EDIT4:
    Firmware upgraded. Teď se mi nechce restartovat PC, ale zatím to vypadá slibně, DHCP mi přiřazuje bez problémů, když klikám na "Opravit".
    Naposledy upraveno uživatelem Bacon: 21-01-2009 v 17:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Ano tiez som si to na forach vsimol, ze su problemy s XP a SP3. A netyka sa to len Edimax routerov.
    Podobne problemy boli tusim aj s Vistou a SP1.

    Vo vedlajsom vlakne som sa tiez pytal na SP3 :-)

    Produkty podla obrazkov neporovnavaj, casto je v tom chaos. V niektorych krajinach sa predavaju totozne routre v inych skrinkach. Niekedy staci len novsia verzia toho isteho routera a uz moze mat iny design.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    185

    Takže teď jsem schválně restartoval. Výsledek?

    Omezené nebo žádné připojení. Výkřičníček. Inet nejel. Dal jsem Opravit, napsalo to, že se nepodařilo obnovit, ale hned současně se objevilo "Připojení k místní síti 100Mb/s" a vše je OK.

    Ještě EDIT:
    Nevíte někdo, proč třeba ATI Tray se mi načte hned po startu Windows, ale potom nejde spustit Firefox (Total Commander ano), po asi 2 minutách se objeví hlášení o vypnutých aktualizacích, a že PC může být ohroženo a až potom se objeví ikonka sítě a ještě po ní se už asi s 3 minutovým skluzem objeví Firefox.
    Naposledy upraveno uživatelem Bacon: 21-01-2009 v 20:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Microsoft vysvetluje problemy pri SP3 a Vistach http://support.microsoft.com/kb/955084
    a tu je tiez vysvetlovane na dsl.sk http://www.dsl.sk/article.php?article=5706&title=
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 21-01-2009 v 21:43
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Bacon Zobrazit příspěvek
    Nevíte někdo, proč třeba ATI Tray se mi načte hned po startu Windows, ale potom nejde spustit Firefox (Total Commander ano), po asi 2 minutách se objeví hlášení o vypnutých aktualizacích, a že PC může být ohroženo a až potom se objeví ikonka sítě a ještě po ní se už asi s 3 minutovým skluzem objeví Firefox.
    Hm, nainstaluj vsetky zaplaty od MS, nechaj skontrolovat PC antivirom, MS Defenderom ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-10-2010, 18:04
  2. problém s připojení k wi-fi
    Od veli17 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-04-2010, 23:55
  3. Síťové připojení
    Od krokodylek3 v sekci Sítě
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 24-12-2009, 14:15
  4. Odpojení/připojení síťové karty (e1express)
    Od Tico_BJ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-10-2008, 18:04
  5. Nejde mi vytvořit síťové připojení
    Od Petrssn v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-09-2007, 12:07