Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Nvidia Geforce GTX 260 - zamrzavani pc

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    6

    Ahoj mam problem, koupila jsem si novou grafiku Nvidia gtx 260 a od te doby co sem ji vymenila za starou grafiku mam potize. Pc nastartuje normalne a potom at delam cokoliv stale se mi seka. A je jedno jestli neco hraju, instaluju nebo jen tak prohlizim. Chvili jede v poradku a potom necekane zamrzne a kdyz to restartuju, tak se to spusti jen do spousteciho okna windows, ale nenabehne to, takze nasleduje vypnuti pc natvrdo a pak to teprve najede. Po kazde musim vypinat natvrdo, aby to vubec najelo. Kontrolovala sem teploty v programu everest a ty jsou v poradku. Mam:

    Název základní desky - MSI K9N Neo v1.0 (MS-7260) (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
    Čipová sada základní desky - nVIDIA nForce 550, AMD Hammer
    Typ CPU AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3200+
    no a zdroj tento: XILENCE power 550W, ATX2.0, pasivní PFC, 120mm ventilátor, 22 – 25 dB

    Nevite v cem je problem? Kdyz tam vratim svoji starou grafickou kartu tak to jede zase poradku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Nedivil bych se ani, kdyby to nebylo nekvalitním zdrojem - zdroje Xilence rozhodně kvalitou neoplývají.
    Máš možnost vyzkoušet kartu v jiném PC popř si půjčit kvalitní zdroj? Zkusil jsi alespoň monitorovat napětí Everestem, jaké ukazuje (ikdyž podle tohoto se nedá moc řídit)?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Je pripojene napajanie grafickej karty?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    OT:Nevim jestli je tahle grafika, k tomu cpu zrovna idealni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Tyhle karty, jak už se tu několikrát ukázalo, jsou velice náročné na kvalitu zdroje. Jaká karta byla předtím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    6

    Omlouvám se, že nepíšu hned, ale mam problemy s temito stranky. Mno divala jsem se v everestu na teploty a nic nebylo nad 50 stupnu. Jo a zjistila jsem, ze mam zastaraly bios nemuze byt problem v tom? Co zpusobuje, kdyz se koupi nova vec do pc a bios je zastaraly? Sem holka, takze tomu zrovna 2x nerozumim Ano napajeni jsem mela spravne zapojene. Karta normalne reagovala.

    Tedka mam tuto grafiku se kterou se mi to neseka, to je moje puvodni:
    Nvidia Geforce 7600 GS
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Můžeš zkusit vyměnit zdroj, 550 W je sice krásný číslo, ale Xilence není zrovna zdroj, kterej by to ustál, kdyby šlo fakt do tuhýho.... ale možná ta výměna zdroje bude k ničemu

    U tebe je řešení jednoduchý, dokoupit i zbytek sestavy (MB, CPU, zdroj) a to hned z několika důvodů:

    1. GTX 260 se v tvým kompu cítí asi jako motor Ferrari nacpanej do Favorita. Motor je to úžasně výkonnej a rychlej, ale v kastli a s podvozkem Fáčka to prostě nikdy neukáže

    2. Už před rokem byly při vydání prvních 8800 GT problémy na starších sestavách. Imho to tenkrát souviselo s verzí PCIe sběrnice a na ty karty se musel flashovat BIOS, kterej tu kartu trošku "postaršil". To ale nemusí být tvůj případ....

    3. Zdroj musíš vyměnit každopádně, tenhle by moh být pro tvou kartu i nebezpečnej....

    Takže buď svou sestavu prodej tak, jak je, něco přihoď a dokup tý GTX 260 pořádnej podvozek, nebo tu GTX ulož do skříně.... na týhle sestavě je prostě úplně zbytečná
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Možná by nebyla na škodu fotka střev kompu. Skoro bych si tipnul, že ten zdroj se přehřívá. Ano GTX260 je dvouslotová a fouká ven. Jenže je také háklivá na kvalitní krmení a to jí přehřátý zdroj nemusí dokázat dlouhodobě dodávat. Ta předchozí karta nebyla tak cimprlich (300W)a nějaké výkyvy ustála. Je v té skříni něco dalšího kromě zdroje co by vytahovalo teplý vzduch ven? Čím je chlazený procesor?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    6

    No ja jsem tu grafickou kartu jela vratit. Koupim si rovnou novou sestavu to bude asi nejlepsi. Pac bych stejne musela vsecko dokupovat. Myslite si, ze tato by sla? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55386s
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele milinn
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    50

    Jestli nový PC tak by jsem se spíše přikláněl k tomuto:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008R09820TJ82 a požádal je o přidání dalších 2GB paměti RAM, vybíral sem podle toho jak sem se koukal na tu cenovou relaci jak bylo u toho PC z czc.cz
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od umlora Zobrazit příspěvek
    No ja jsem tu grafickou kartu jela vratit. Koupim si rovnou novou sestavu to bude asi nejlepsi. Pac bych stejne musela vsecko dokupovat. Myslite si, ze tato by sla? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55386s
    Co všechno má ten počítač umět? A jaký je rozpočet? Myslím, že tady dokážeme složit lepší stroj za ty samé peníze.
    Možná, že by bylo lepší založit za tímhle účelem nový thread v příslušné sekci. Jestli to uděláš, dej sem link.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od umlora Zobrazit příspěvek
    No imho nic moc Každopádně bych ti doporučil sestavit si tu sestavu přímo z dílů, který si vybereš a pak si to nechat sestavit.... a skládat v Alfacompu, tam to imho vyjde levněj

    Jak píše Deeeeeeeeee, založ se na to thread, tady na tom fóru se ti na to okamžitě vrhne plno vlčáků a něco ti sestaví
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    6

    No zatim to kupovat nebudu az tak do pul roka, takze je jeste casu dost. Kazdopadne sem potom napisu a budu vdecna za kazdou radu a napad. Vazne diky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. NVIDIA GeForce GT320 nebo NVIDIA GeForce 210
    Od Honzátor v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-12-2011, 21:10
  2. nVidia GeForce 8600GT - NVIDIA Kernel Mode Driver přestává pracovat
    Od Paulos v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-03-2010, 21:08
  3. NVIDIA geforce GTX 260 se seká !
    Od jaycob v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 20-10-2009, 09:24
  4. aku mb pre geforce nvidia
    Od miro777 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-09-2008, 12:02