Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 5 z 10 PrvníPrvní ... 34567 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 147

Téma: Nova sestava

  1. #61
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    82

    ten HDD beru ten 640 GB WD
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Co se stavby týče - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008B1S60000BN
    Větrák - jestli na to máš, vezmi Nexus. Airen také není špatný, ale Nexus bude lepší.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Občasný diskutér Avatar uživatele milinn
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    50

    Co takto vzít tuto desku ? Bude to zase o něco lěvnější a špatná taky neni http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M09809EK6V
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    82

    ok, takze beru Nexus

    a tu desku bych možná mohl vzít taky tu levnější, jak nabízí milinn
    Nevidím v nich téměř žádný podstatný rozdíl
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    P31 je poněkud starší čipset a taky na ní můžeš zapomenout na víc než 4GB RAM. Třeba ti i čtyři připadají hodně, ale třeba budeš mít Visty a ty využijí i mnohem víc. I těch USB mi příjde málo, dneska se už dělá pomalu všechno na USB. Dost archaicky vypadají i ty PS2 konektory, o COM a LPT nemluvě.
    Takhle, nechci jí hanit, ale osobně bych jí nevzal. To už bych radši ušetřil na HDD. Ten se dá dokoupit vždycky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    82

    fajn, tak tady je konečná sestava: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...RU01I3001MKY01

    - chybí tam něco ? třeba nějaký větrání, chlazení, kabely... co já vím, co k tomu je ještě potřeba, abych to nemusel dokupovat potom zvlášt.
    Sítový kabel od zdroje do zásuvky mám od starého pc, tak doufám, že to bude stačit..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Dobrý! Jen jestli budeš chtít ticho, tak aspoň ten Freezer na procák. http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4500J0000008N0
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    82

    fajn, je tam: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...3001MKY018N001

    - sice jsem to chtěl do 10 litrů, ale už to takhle nechám - myslím, že žádný zbytečnosti tam nejsou a to bych pak šetřil na úkor výkonu a to nechci.

    Tak to by bylo.
    Jeste par nejasností:
    1. Půjde tam v pohodě připojit do PCI slotu TV karta FlyDVB Trio a bude fungovat?
    2. Půjde tam připojit DVD vypalovačka a aby fungovala a jakou vybrat nebo to je jedno ?
    DVDRW/RAM Samsung SH-S183A 8x8x18x18x SATA č.b.
    DVDRW/RAM Samsung SH-S203B 16x16x20x20x SATA č.blk
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od computerboy Zobrazit příspěvek
    1. Půjde tam v pohodě připojit do PCI slotu TV karta FlyDVB Trio a bude fungovat?
    2. Půjde tam připojit DVD vypalovačka a aby fungovala a jakou vybrat nebo to je jedno ?
    DVDRW/RAM Samsung SH-S183A 8x8x18x18x SATA č.b.
    DVDRW/RAM Samsung SH-S203B 16x16x20x20x SATA č.blk
    1. nevím, ale IMHO jo
    2. určitě. Čím vyšší číslo, tím rychlejší

    EDIT: http://www.svethardware.cz/svuj-poci...avim-sam/23615
    Naposledy upraveno uživatelem Deee-aN: 31-01-2009 v 01:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    82

    fajn, tak po přečtení článku a hlavně diskuze k němu jsem dospěl k tomu, že jsi to radši nechám sestavit od odborníka. Sice bych většinu věcí si myslím zvládl, ale bojím se, že bych mohl něco zničit, hlavně zandavání procesoru atd...

    Prosím ještě porovnejte tyto dvě sestavy: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...3001MKY018N001
    a
    GIGABYTE GZ-M3 Black
    ASUS P5B-VM DO VPro, Gb LAN, iQ965 WireFire
    CPU INTEL Core 2 Duo E6600 BOX
    chladič CPU ArcticCooling Freezer 7 PRO, soc.775
    1GB DDR2-800 MHz Samsung (2x)
    HDD 500GB Samsung SpinP. T166 16MB SATAII/300 3RZ (2x)
    FDD SONY 1.44MB/3.5"
    DVDRW/RAM Samsung SH-S183A 8x8x18x18x SATA č.b.
    DVDRW/RAM Samsung SH-S203B 16x16x20x20x SATA č.blk
    VGA MSI RX1650XT-T2D256EZ,256 MB DDR3/128b,HeatPipe

    HP TFT LP1965 19"LCD, performance line

    Snad ta první, co si budu kupovat bude výkonnější :-)

    A ještě jestli byste mohli říci jak bude tento počítač, co si kupuju upgradovatelný. Rád bych, aby mi vydržel sloužit aspoň tak 3, 4 roky bez upgradu a pak upgrade. Je to reálné??
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Občasný diskutér Avatar uživatele milinn
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    50

    Ano ta první sestava bude určitě výkonější co si budete kupovat a s tim upgradem to nepovím .) nejsem věštec, ale nějakou tu dobu stačit určitě bude. Esi budete taktovat tak vydrží určitě déle a zvládne zase o něco víc.

    2: Deee-aN : proč by s tou deskou měl zapomenout na 4gb ram ? Je tam u ní napsáno toto Max. velikost operační paměti 4 GB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od computerboy Zobrazit příspěvek
    fajn, tak po přečtení článku a hlavně diskuze k němu jsem dospěl k tomu, že jsi to radši nechám sestavit od odborníka. Sice bych většinu věcí si myslím zvládl, ale bojím se, že bych mohl něco zničit, hlavně zandavání procesoru atd...


    Snad ta první, co si budu kupovat bude výkonnější :-)

    A ještě jestli byste mohli říci jak bude tento počítač, co si kupuju upgradovatelný. Rád bych, aby mi vydržel sloužit aspoň tak 3, 4 roky bez upgradu a pak upgrade. Je to reálné??
    Ano, ta první bude výkonnější.
    Dnešní počítače jsou takové LEGO. Když to budeš dělat s rozmyslem a podle toho návodu, co jsem postoval, nemůžeš nic zkazit. Prakticky všechno je blbuvzdorné. Abys třeba špatně osadil CPU, musel bys ho tam natlouct kladivem. Já byl také trochu neklidný, když jsem před sebou poprvé viděl haldu krabiček s komponenty a úplně v pohodě.
    IMHO se nedá postavit sestava, která by se dala upgradovat za 3-4 roky. DDR2 i socket 775 se blíží ke konci své existence a za čtyři roky.....
    Citace Původně odesláno od milinn Zobrazit příspěvek

    2: Deee-aN : proč by s tou deskou měl zapomenout na 4gb ram ? Je tam u ní napsáno toto Max. velikost operační paměti 4 GB.
    Přečti si můj příspěvek znova ... a pořádně!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    82

    fajn, s tím setavením si to ještě promyslím, ale myslíte, že bych ty samé komponenty sehnal v nějakém jiném obchodě za lepší cenu? Všechny je asi nikde mít nebudou co? Jde mi o to, že jsem z Prahy a alfacomp, pokud vím, tak není pražský obchod. Hlavně kdyby pak se s tím něco stalo, tak pro případ reklamace, aby to nebylo komplikované.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Podívej se na softcom.cz. Ceny tam bývaly podobné, ale co si pamatuji, měli problémy s dodacími lhůtami.
    Já bych se Alfy nebál. S reklamacemi tam nebývá problém. Možná, že některou komponentu mají někde levněji a jinou zase jinde levněji. Většinou jsou to malé obchody s minimálními sklady, takže by mohlo trvat dlouho, než bys to dal dohromady. IMHO je nejlepší to vzít od jednoho dodavatele.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    82

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...KY018N0010BN01
    ok, takze beru z Alfacomp.cz

    Jeste k tomu potrebuju vybrat monitor. Moje pozadavky: LCD 19-20", a ted nevim jak to funguje, kdyz bych si vybral i s DVBT tunerem, tak funguje to potom jako TV? to znamena, ze bych nemusel zapinat pc, kdyz bych se chtel jen divat na televizi ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 10 PrvníPrvní ... 34567 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nová PC sestava
    Od Alfajk v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-12-2010, 22:25
  2. Nova sestava
    Od adddy v sekci PC - archiv
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 25-11-2009, 16:50
  3. Nová PC sestava
    Od cr4zy v sekci PC - archiv
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 28-03-2009, 15:08
  4. Nova sestava
    Od Klementyna v sekci PC - archiv
    Reakcí: 83
    Poslední příspěvek: 06-01-2008, 14:52