Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 10 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 147

Téma: Nova sestava

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    82

    Zdravím všechny odborníky.

    Používám pc převážně na internetové aplikace, sledování tv, filmů, občasné stříhání videa, hraní nenáročných grafických her. Jde mi o to, aby pc zvládalo několik operací najednou(stahování z netu, komunikace přes skype, sledování tv HDTV a ještě například nahrávání... - to je jen příklad - prostě aby se to nekousalo) Mám jednu sestavu:
    GIGABYTE GZ-M3 Black
    ASUS P5B-VM DO VPro, Gb LAN, iQ965 WireFire
    CPU INTEL Core 2 Duo E6600 BOX
    chladič CPU ArcticCooling Freezer 7 PRO, soc.775
    1GB DDR2-800 MHz Samsung (2x)
    HDD 500GB Samsung SpinP. T166 16MB SATAII/300 3RZ (2x)
    FDD SONY 1.44MB/3.5"
    DVDRW/RAM Samsung SH-S183A 8x8x18x18x SATA č.b.
    DVDRW/RAM Samsung SH-S203B 16x16x20x20x SATA č.blk
    VGA MSI RX1650XT-T2D256EZ,256 MB DDR3/128b,HeatPipe

    HP TFT LP1965 19"LCD, performance line

    - ta mi celkem vyhovuje a chtěl bych druhou, která by byla co se týče výkonnosti aspoň taková jako tahle, ale radši o něco aspon lepší, protože můj notas(Acer Aspire 2012 WLMi, Intel Centrino 1,5 MHz, 512 MB RAm .. mi přestává stačit - právě v těch pasážích, když třeba selduju tv, tak se seká, když do toho dělám ještě něco na netu atd...)

    Moje podmínky:
    - cena do 15 000 Kč i s monitorem LCD19
    - LCD 19 se scartem, aby bylo možné připojit STB ,s analog a DVBT tunerem a s repro
    - na přední straně case USB výstupy
    -s stačí MidiTower
    - stačí integrovaná zvukovka
    - na základní desce, aby byla sitová karta (10/100/1000) , USB aspon 4

    Co mám a rád bych do toho dal:
    1. výše uvedený HDD
    2. jednu z výše uvedených vypalovaček
    3. kartu s Firewire výstupy
    4. myš, klávesnici mám - nepotřebuju kupovat

    --> potřebuju CASE, Základní desku, Zdroj, Paměti, Větrání, Procesor, Grafickou kartu - nevím, jestli by nestačila interní?? , no a monitor a to je myslím všechno..

    Pomůžete mi s výběrem? Jsem v tomhle laik, takže si netroufám sám něco koupit, aby mi to pak náhodou nepasovalo a nehádalo se to.
    Předem děkuji za názory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Ahoj,tady máš návrh.Ze starého PC bych vzal jenom mechaniku,disk jsem dal do návrhu novej.Monitor musí být 19"?Ve stejné ceně se dá koupit slušná 22"-
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Image000.png 
Zobrazení: 156 
Velikost: 130.3 KB 
ID: 9128  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    82

    diky za snahu.
    Monitor ale musí mít scart, repro, analog a DVBT tuner !!! stačí 19"

    29400 Gainward HD 4650 512MB DDR2 9702 1 1 577,80 1 610,-
    13103 Gigabyte GA-EP31-DS3L (rev.1.0) 1 1 484,70 1 515,-
    15175 Intel Core 2 Q8200 BOX 1 4 253,20 4 340,-
    18319 Kingston 4GB (kit 2x 2GB) 1333MHz 1 2 077,60 2 120,-
    11515 RedStar OEM02 350W 1 803,60 820,-
    Cena celkem za množství 10 197,- 10 405,-

    Tak jsem zkusil neco poskladat z laického pohledu. Šlo by to vůbec k sobě? Vím, že tam ještě nějaký věci chybí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jenom nevím jak s tím LCD se scartem. Myslím že moc monitorů tohle nemá, pokud vůbec nějaký.

    Ad ta tvoje sestava - ano, chvíli by to funovalo, ale!

    Grafika zbytečně silná a asi hlučná
    Case a zdroj katastrofa
    Desku bych taky dal lepší
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    82

    fajn, tak mohl by jsi zkusit navrhnout nejakou sestavu?
    - do 10 000 Kč bez monitoru
    - vypalovačku mám, ten HDD, co je tam výše bych tam rád taky dal
    - integrovaná zvukovka, integrovaná sitova karta (10/100/1000)

    Moje predstava: aspon 4 GB pamet, procesor asopn dvoujadrovy, mozna čtyř, grafika s DVI, aspon 512 MB

    btw: ovlivní to kvalitu obrazu, kdyz mam pripojeny monitor pres DVI a nebo VGA ?

    díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    82

    to SamecP:
    proc by jsi tam nedaval ten HDD ??? myslíš, že je pomalý a nešlapalo by to s tou sestavou novou?
    Můžeš uvést důvod? diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Sestava od Samce je dobře navržená.
    Disk starý by tam šel, ale ten novější bude o poznání rychlejší. A disk je jedna z věcí která dnes limituje svižnost počítače. Můžeš mít 8jádrový CPU, 16 GB RAM, ale pomalý disk ti výkon degraduje, obzvlášť když ti pojede víc věcí najednou.
    DVI má dnes každá grafika, těch 256 nebo 512 MB je v tvém případě jedno, na výkon to vliv nemá.
    U 19" LCD není DVI vs. DSUB tak znát, ale trochu zhoršit obraz to může.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    82

    ok, tak jsem to vše prošel a došel k tomuhle:

    1. Ramky - proč zrovna tyhle?
    - je možné vybrat v podstatě jakékoliv z teto adresy? http://www.alfacomp.cz/php/index.php...5L1400820TW0AL

    2. Grafická karta - proč zrovna tahle?
    - Proč ne třeba Nvidia ?
    - Proč ne o jednu dražší, kde je DDR3 a aktivní chlazení a rozdíl pár korun ?
    Je možné vybrat jakoukoliv z této adresy?
    http://www.alfacomp.cz/php/index.php...7K0BT0BV00000F

    3. Case - proč ne hned tu nejlevnější? Nejde mi ani tak o vzhled jako spíš o funkci a výkon
    http://www.alfacomp.cz/php/index.php...400890UR1NY000

    4. Základní deska - proč zrovna tuhle?
    - Nač SPDIF výstup ? - myslím, že to nepotřebuji
    - Proč zrovna tehnle Socket ?
    - můžu vybírat zde? - http://www.alfacomp.cz/php/index.php...5L14008M09809E

    5. Procesor - proč zrovna tenhle?
    http://www.alfacomp.cz/php/index.php...5L1400830981S0

    6. Větráček - bych dal spíš ten v elegantnějších barvách :-)
    http://www.alfacomp.cz/php/index.php...SearchSubmit=1

    7. Zdroj - stačí ten s 400 W ??

    8. HDD - stačí mi 500 GB - mohl by být tenhle?
    Western Digital Caviar Black 3.5" 500GB WD5001AALS
    - má 32 MB Cache - pomůže mi to nějak nebo je to jedno ?



    Prosím o Vaše vyjádření, neberte to jako že bych Vás kritizoval nebo tak něco - moc si vážím Vašich rad, ale prostě chtěl bych vědět, proč jste právě vybral tu komponentu a ne zrovna ve stejné cenové hladině jinou. Jestli jsou to Vaše zkušenosti nebo ohlasy atd...

    9. Když si pak koupím LCD s repro, tak myslíte, že na běžný poslech hudby, TV, Filmy atd stačí ? Jde mi o to abych nemusel kupovat ještě Reprobedny zvlášt. Chtěl bych využívat ty vestavěné v monitoru - tam je třeba 2x 2 W atd...
    A ještě když bych chtěl třeba na noc poslouchat hudbu, tak když vypnu monitor, tak asi nepůjde ani zvuk co? :-) A nebo se pletu?


    díky moc za reakce a moc mi nekamenujte - jsem laik a vím, že pro vás to jsou banální dotazy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    1. Ano. Jsou ověřené a jedny z nejlevnějších 800Mhz pamětí.
    2. Jestli neřešíš hlučnost, vezmi tu DDR3, bude výkonější. Nvidia je za stejné peníze trošku pomalejší a s větší spotřebou (8600GT)
    3. Dej si to třeba do krabice od bot (měl sem v ní jednu sestavu, taky fungovala, dokonce jsem měl vyříznutej otvor na ventilátor a mechaniku )
    4. Nejmodernější chipset s plnou podporou 45nm cpu a PCI-EX 2.0 pro případné budoucí výkonější grafiky. Z těchto desek je tadeska nejlevnější. A s deskami Gigabyte tu téměř nejsou problémy.
    5. Nejlevnější 45nm dualcore. nízká spotřeba, dobrý výkon, dobré možnosti taktování.
    6. Nexus je nejlepší v poměru cena/výkon. Zlatá střední cesta
    7. Ano, spotřeba téhle sestavy se nedostane přes 150W.
    8. Nemohl. Vezmi WD6400AAKS. Kdyžtak si projdi testy na internetu. Samotná cache není všechno, důležitá je hlavně hustota dat na plotně.
    9. Nestačí, jsou to v 90% chrchlátka maximálně pro systémové zvuky.

    Doufám že nebude další kolo dotazů.. :
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    82

    1. OK
    2. Bylo by možný tam dát tuhle? ASUS EAH4550/DI 512MB DDR3
    Je to o dost větší hluk u těch DDR3 než u těch DDR2 ? Která je lepší? tu co doporučujete a nebo tahle co jsem navrhnul ? Případně v čem.
    3. http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400890UR1NYHBN
    tak dobře stačila by tahle? aby se to tam v pohodě vešlo..
    4 Ok , akorát bych potřeboval ještě na kameru, aby to mělo.. co s tím? Sice mám přídavnou kartu, ale radši bych aby to měla už základní deska
    5. OK, souhlasím
    6. Ok, je možný tam dát ten bez toho FAnu ne? Ten elegantnější…
    7 OK
    8 OK
    9 OK, tak ještě vybrat bedničky , stačí mi 2.0 nějaký menší, nechci aby to zabíralo moc místa

    - ještě jednou díky moc za zodpovězení...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    2. Bylo by to možné, nicméně HD4550 je slabší než HD3650 a za stejnou cenu. Kdyžtak už raději HD4650. Chlazení (typ karty) si vyberte dle diskuze na www.czc.cz - u jednotlivých grafik. uživatelé tam dávají poznámky o hlučnosti (ta nemá s DDR2 vs DDR3 nic společného, DDR3 topí méně)

    4. Na kameru (firewire) má P43 DS3, ale je samozřejmě o fous dražší, tak to zvažte. Do budoucna se firewire už moc rozšiřovat nebude. Myslim že dožít na té přídavné kartě bude rozumější
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    82

    2. Ok, tak grafiku beru ASUS EAH4650/DI 512MB DDR2
    4. a tu základní desku beru tu doporučenou Gigabyte GA-EP43-DS3L (rev.1.0)
    - jediný co mi trochu na ní vadí, že má jen 2 PCI sloty - oba dva zaplním a kdybych chtěl někdy rozšiřovat, tak bude zase dilema...
    A ten SPDIF slouží vlastně k čemu přesně? Vím, že to je něco se zvukem...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Citace Původně odesláno od computerboy Zobrazit příspěvek
    ...A ten SPDIF slouží vlastně k čemu přesně? Vím, že to je něco se zvukem...
    http://cs.wikipedia.org/wiki/S/PDIF
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    82

    Alf: diky

    ještě pár otázeček:
    1. Proč hodně co jsem tak procházel forum doporučuje sestavy na Alfacomp.cz ? Jsem z Prahy, tak pro mě by se asi hodil nějaký obchod z Prahy. A nebo s tímto obchodem máte zkušenosti a ceny jsou tam nejlevnější?
    2. Když bych si objednal sestavu třeba z toho Alfacomp.cz, třeba trochu upravenou o tu doporučenou, takoni mi ale přivezou jen ty komponenty a já si to už musím složit sám ne? Nebo se mýlím ?

    3. http://www.alza.cz/lcd-panel-s-tv-tu...pz-d102672.htm
    - co si myslíte o tomto LCD? ten bych chtěl k té sestavě - reakce prosím...
    - co jsem tak koukal, tak reprobedny do 400 Kč 2.0 mají podobný výkon jako u tohoto LCD, takže myslíte, že by stačil ten monitor ?

    díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Leroj
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    280

    1) nízký ceny, velký výběr, rychlé dodání /pokud mají skladem/, pěkně udělaný eshop s mnoha možnostmi
    2) buď si sestavíš, nebo tam nabízej sestavení /asi za 900 se zárukou/ skušenost s tím nemám
    edit:
    3) myslím si, že repro v monitoru je o něco lepší než žádný repro
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 10 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nová PC sestava
    Od Alfajk v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-12-2010, 23:25
  2. Nova sestava
    Od adddy v sekci PC - archiv
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 25-11-2009, 17:50
  3. Nová PC sestava
    Od cr4zy v sekci PC - archiv
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 28-03-2009, 16:08
  4. Nova sestava
    Od Klementyna v sekci PC - archiv
    Reakcí: 83
    Poslední příspěvek: 06-01-2008, 15:52