Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 7 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 92

Téma: Phenom II 940 BE

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    to už je slušný, na 3500MHz je to solidní dělo, pokud máš 64bit systém, tak v tomto nastavení a systému ybch si dovolil troufale avšak s jistotou říci, že má výkon lepší než Qx9770 na 3200MHz (nepočítam li excel výpočty a superpí)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    tak s verzí biosu 0701 pro základovku asus M3A78-T sem se dostal na 3,5Ghz
    Hele je to moc zajímavý, ale my jsme tu technický typy :] Zkus se víc rozepsat, dát screenshoty z CPU_Z at vidime jaky to ma napeti, jak jedou pameti, napis kolik to topí a čím to chladíš, jestli to šlo bez problémů, nebo si musel horko těžko laborovat v biosu atd..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    takže ze screenu je to vidět
    při zátěži což tam není ale dosahuje teploty sca 48-52C
    taktování bylo problematický musel jsem vypnout všechny šetřící funkce
    podrobný nastavení se pokusim taky dodat....
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: podrobnosti.JPG 
Zobrazení: 148 
Velikost: 353.8 KB 
ID: 9396  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    Co napeti na NB? Zkus doladit dal pres FSB a klidne dej 1.5V na CPU
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    hmm na NB je auto...když dám 203x17,5 tak už to zamrzne...když dám 200x18 tak nepomůže ani 1,5V
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    nemuže být problém v pamětech, že nezvládnou jakýkoliv rozas o přetaktování?Díval ses na xtremesystems forum, kde je celý rozsáhlý thread ASUS M3A79-T ?Zkus, pro srandu, dat násobič dolů, třeba na 16x a navyšovat pomocí FSB, abychom poznali, zda není problém tam...Jaký je poměr HT/NB?Nastav si tak, aby NB byl o jeden krok vyssi nez HT frekvence.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    tak tady sem nafotilnastavení biosu asi z toho nebude potřeba všechno ale alespoň to někdo může brát jako info co ta deska má v biosu...apod.

    jinak trik se snížením násobiče a zvýšením NB sem zatim nezkoušel ale jakmile bude čas tak to zkusím

    zkusil bych 16x220 a NB 10x200 (default 9x200)..co?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IM000566.JPG 
Zobrazení: 118 
Velikost: 434.1 KB 
ID: 9417   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IM000567.JPG 
Zobrazení: 95 
Velikost: 328.2 KB 
ID: 9418   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IM000568.JPG 
Zobrazení: 83 
Velikost: 301.0 KB 
ID: 9419   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IM000569.JPG 
Zobrazení: 87 
Velikost: 370.6 KB 
ID: 9420   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IM000570.JPG 
Zobrazení: 93 
Velikost: 283.8 KB 
ID: 9421   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IM000571.JPG 
Zobrazení: 98 
Velikost: 372.9 KB 
ID: 9422   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IM000572.JPG 
Zobrazení: 101 
Velikost: 303.4 KB 
ID: 9423   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IM000573.JPG 
Zobrazení: 94 
Velikost: 281.9 KB 
ID: 9424   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IM000574.JPG 
Zobrazení: 79 
Velikost: 348.6 KB 
ID: 9425   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IM000575.JPG 
Zobrazení: 97 
Velikost: 358.7 KB 
ID: 9426  

    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    tak sem zkusil 16x225 pak 16x224 ,15,5x 235 ,15,5x230 a 16,5x215 a ani jedno nedrží při 1,45V ani 1,525V
    NB nevim o kolik můžu zvednout respektive ani nevim kolik má mít a která přesně je to položka protože mam v biosu processor NB voltage a NB voltage...tak nevim ale násobič sem nechal auto a pak manuálně na 9x
    ještě je tam i CPU-NB HT link Speed tam taky nevim takže auto
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    101

    NB frekvence musi byt vyssi nez HT link. hod pro test 15,5x 240 a nasobic NB nasobic na 7x a HT link na 1400Mhz. Jestli je to tim, pak muzes dale experimentovat.
    frekvence NB=FSB x NB nasobic. V tomto pripade 1680hmz.
    Kazdopatne HT a NB nenechavej na auto.
    Jo a jeste sniz frekvenci RAM(prozatim)
    Naposledy upraveno uživatelem uzgorod: 07-02-2009 v 14:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    hmm tak takle to naběhne ...a zdá se že je to i stabilní uvidím orthos a OCCT to prozradí
    jakej myslíš že je nejlepší program na test stability?jo a vol´táž mám dát kolik teď mám na CPU 1,4875 V a na ram 2,3V(tovární voltáž pro 1066Mhz) no a jinak vše auto....

    SuperPi1M za 19,021 s
    Naposledy upraveno uživatelem Draken: 08-02-2009 v 12:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    101

    Ja osobne na stabilitu pouzivam OCCT. Voltaz co nejmensi, ale aby to bylo stabilni. Mno ja na ram pri 1066Mhz pouzivam 2.1V (a-data extreme 800+). Ted mam 961Mhz pri 2.0V
    S tim napetim moc neblbni. Ja mam na mim phenomu X4 9550@2633Mhz 1.296V (65nm proces)
    Jelikoz ty mas 45nm proces tak bych to mozna i snizil. Btw jake frekvence chces dosahnout?
    Naposledy upraveno uživatelem uzgorod: 08-02-2009 v 16:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    no tak tohle cpu má defaultní voltáž 1,3V a co sem viděl tak strop má někde na 1,525V pro výkonné aktivní chlazení...dlouhodobě 1,45-1,475...teď mám 1,4875...
    ram má defaultně 2,3 ale pro 1066Mhz(Kingston HyperX 1066MHz)

    takže na 240x15,5 to nevydrží (3Dmark06 i 05 projel)ale když sem pustil COD4 tak to hned zamrzlo..

    jinak frekvenci bych chtěl dostat na těch 3,7Ghz což by měl být standart...podle průzkumu recenzí a for...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    101

    jakou mas frekvenci RAM?Typuju 1200Mhz, hod nasobic ram na 4x a mel bys mit 960Mhz. Pak zkus zas CoD4.Mimochodem 3dmark je spis test na grafiky nez CPU, otestuj tim OCCT

    edit: Jakej mas zdroj?
    Naposledy upraveno uživatelem uzgorod: 08-02-2009 v 18:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    ne ne ty jsem samozřejmě hodil na 960MHz(mě to místo násobiče ukazuje frekvenci...)
    no a zdroj chieftech 560W
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    101

    ok. ted sem projizdel fora a koukam ze je obcas problem dat ten Phenom nad 3700Mhz. Zkus dat 238 x15,5 a testni stabilitu


    edit: a jinak zkus ruzny kombinace nasobice a FSB. treba 232x16 atd.
    Naposledy upraveno uživatelem uzgorod: 08-02-2009 v 21:53
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 7 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Phenom X4 965 BE + MSI GTX 660 OC
    Od Bryx v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 18-05-2013, 00:46
  2. Socket AM2/AM2+: AMD Phenom II X4
    Od Trixx v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 20:06
  3. Phenom X4 BE vs Phenom X6
    Od Deexer v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 04-09-2010, 01:15
  4. AMD Phenom II X2 550 BE
    Od xSten19 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 05-07-2009, 16:59
  5. AMD Phenom II X4 920
    Od iggy6 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-03-2009, 17:22