Strana 3 z 7 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 92

Téma: Phenom II 940 BE

  1. #31
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    101

    Asi mas zbytecne velky napeti. viz cituji
    Tak už ho konečně testuju. Frekvence 3717 MHz, napětí 1,425 V, teplota do 55 st.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    tak stačilo by mi i 3,6Ghz...zkusím to 235*15,5 a podle toho budu buď ubírat nebo přidávat...hrozná práce ale snad se někam doberu...no s biosem 0802 sem to dostal jen na 3,4Ghz (17*200) se staršim 0701 na 3,5Ghz
    no nemam zkusit ještě starší třeba to půjde na 3,6 ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    101

    Ale bacha aby si tam dal bios kterej podporuje Phenom II(ty starsi asi tezko) a jak jsem rikal, frekvence NB musi byt vyssi nez HT link. Takze drzim palce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    hmm a může zbytečně vysoký napětí způsobit naopak nestabilitu?
    PS:240x15,5 a 235*15,5 to nedá(testoval jsem)
    jinak co se týče biosu tak podpora je od verze 0502(0602,0701,0802)teď mm 0701...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    hmm a může zbytečně vysoký napětí způsobit naopak nestabilitu?
    PS:240x15,5 a 235*15,5 to nedá(testoval jsem)
    jinak co se týče biosu tak podpora je od verze 0502(0602,0701,0802)teď mm 0701...
    Při zvedání FSB jsi zvedal napětí na southbridge a NB nebo jsi to nechal na Auto a jen jsi zvedl napětí na CPU???Mě to jede stabilně na 3,6Ghz a zvedal jsem přes FSB,tím pádem jsem musel přidat napětí na HT i NB.Napětí na CPU musim mít při těch 3,6 na 1,536V jinak to padá.Jinak u mě jde přetaktovat na 3,8-3,9Ghz ale při delší zátěži pokaždý spadne(3DMark projde i práce ve win ale při dlouhodobý zátěži,ende).Večer ti můžu poslat screeny jak to mam nastavený.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    aha tak já o zvednu a na kolik to mam dát?teď mam CPU na 1,475 a ram na 2,35 (zkoušim 15*240)
    jinak 1,45 a 2,3 (17,5*200) což je zatim maximum...jinak za screeny předem dík

    jo a 3Dmark05 CPU test ti projde? mě se to vždycky kousne hned po načítání (jakákoliv frekvence nad 3,5Ghz)
    ale 3Dmark06 CPU dojel do konce i na 3,78Ghz...
    Naposledy upraveno uživatelem Draken: 09-02-2009 v 09:18 Důvod: něco sem zapoměl
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    aha tak já o zvednu a na kolik to mam dát?teď mam CPU na 1,475 a ram na 2,35 (zkoušim 15*240)
    jinak 1,45 a 2,3 (17,5*200) což je zatim maximum...jinak za screeny předem dík

    jo a 3Dmark05 CPU test ti projde? mě se to vždycky kousne hned po načítání (jakákoliv frekvence nad 3,5Ghz)
    ale 3Dmark06 CPU dojel do konce i na 3,78Ghz...
    Musíš zkoušet a testovat sám na svý sestavě na jaký napětí a max OC ti to pojede.Jak ti psal Flanker že bezpečný napětí pro vzduchem chlazený je u Phenom II 1,55V takže máš ještě rezervu(Za předpokladu že máš dobré chlazení).Co vim z hlavy tak to mam nastavený na 267*13,5 při napětí processor voltage 1,536V,procesor NB frequency multi 10*,CPU-NB HT link na 2,0GHZ,processor NB voltage 1,536V,southbridge voltage na 1,30V,northbridge voltage 1,30V,DDR podle toho jak mají být u tvého typu na určitou frekvenci a paměti mam nastavený na 800Mhz a při 267 FSB mají výslednou frekvenci 1068Mhz.Nebo to zkus zvednout jen přes násobič ale přidej napětí na Processor Voltage a zároveň na Processor-NB Voltage.


    3DMark 05 jsem nikdy nezkoušel a 3DMark 06 prošel na 3,8GHz a nějaký drobný ale 3DMark je na test stability k h....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    hmm já dám ten NB procesor maximálně na 1,45V to je max.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    hmm já dám ten NB procesor maximálně na 1,45V to je max.
    Myslíš NB processor voltage???Nevadí.Zkus zvednout napětí processor voltage na 1,525 V a ten NB nech tedy na 1,45 V a a zkus pomocí násobiče zvednout na 3,6Ghz.Pokuď to bude stabilní tak můžeš laborovat jestli to půjde ještě víc nahoru nebo pak ubírat napětí na těch 3,6Ghz aby do něj nešlo zbytečně více.Jinak já mam M3A79-T Deluxe tak proto mam možnost dát více na NB.Vyzkoušej
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    101

    Je zbytecne zvysovat napeti NB staci snizit nasobic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    Citace Původně odesláno od uzgorod Zobrazit příspěvek
    Je zbytecne zvysovat napeti NB staci snizit nasobic.
    Ano stačí snížit násobič ale když ho Draken nesnížil tak stačí přidat trochu napětí a jak psal flanker tak vyším NB se docílí o pár procent výkonu navíc.Jinak při zvyšování přes FSB se mi při hodnotě 250 a více automaticky snížil NB na hodnotu cca 2200Mhz a HT na 1000Mhz
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    101

    Mno tak sem myslel, ze de jen o to abysme zjistily nejvissi stabilni hodnotu. Dalsi doladovani Nechame az uplne na konec
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    Citace Původně odesláno od uzgorod Zobrazit příspěvek
    Mno tak sem myslel, ze de jen o to abysme zjistily nejvissi stabilni hodnotu. Dalsi doladovani Nechame az uplne na konec
    Ano o to tu jde aby to měl stabilní s čím největším OC.Jak jsem psal,tak bude lepší taktovat přes násobič(tím odpadá laborování frekvence a napětí na HT i NB) a pak už to může jen doladit přes FSB
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    101

    asi jsme se spatne pochopily ja myslel nasobic NB

    Da co nejvyssi nasobic spolu s vyssim FSB(samo ze stabilni), ale pro zacatek hodi nasobic NB treba na 7x a tim padem i nizsi HT link a na konec si pohraje s frekvenci NB a HT linkem
    Naposledy upraveno uživatelem uzgorod: 09-02-2009 v 16:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    hmm tak 240*15 1,5V na CPU,CPU NB 1,425,NB 1,3 (SB 1,28V resp. když dám manuál se tam ukáže voltáž HTT
    a PCI-e tak sem dal to HTT na 1,28V)
    u NB sem dal 10xnásobič a CPU-NB link frekvenci na 2000Mhz...
    no a v orthosu 4,5hod a stále OK(puštěno dvakrát jednou pro CPU1,2 a jednou pro CPU3,4)
    v OCCT se to po 1min zrestartuje(možná je chyba v tý aplikaci)
    COD4 2hod. a v pohodě.

    tak jak bych teď měl postupovat?
    teplota v pokoji je kvůli zatížení hrozných 29C (sem si pritopil :-) )
    na a cpu po orthosu má 54C
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 7 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední