Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 92

Téma: Phenom II 940 BE

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    jak mi radíte abych přetaktoval Phenom...všude jej taktují jen zvedáním násobiče..FSB nikdo nezvedá proč...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Protože u AMD nemá fsb vliv na výkon (edit: lépe vysvětleno flankerem v 7# postu, toto platilo pro K8 a už to asi není uplně pravda). A protože je násobič odemčený.

    U intelu
    1. Není jiná možnost - násobič je nahoru zamčený (kromě extrémě drahých extreme verzí)
    2. U intelu je do cca 350fsb úzké hrdlo v komunikaci CPU <-> chipset (která je závislá na rychlosti fsb). Zvýšením frekvence se toto hrdlo rozevře.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 22-01-2009 v 21:30
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    aha takže myslíš že nemá smysl zvedat fsb na třeba 220 Mhz ale je lepší rovnou zvednout násobič o jeden...
    takže asi nemusim srát s laděnim typu (18x200 to nedá, dám 17x212 a budu testovat orthos jak blb další 2 hodiny...)

    ještě otázečka kolik si můžu dovolit zvednout voltáž?def. je 1,3 ...je 1,5V hraniční?
    jo a na co je funkce Ganged..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    ještě otázečka kolik si můžu dovolit zvednout voltáž?def. je 1,3 ...je 1,5V hraniční?
    zdvíhať voltáž môžeš podľa toho ako kvalitné máš chladenie, a na tých 1,5 V by som to nedržal dlho ani z dobrým vzduchovím chladením.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 22-01-2009 v 18:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Co jsem videl tak rozumnych by snad bylo max 1.40 (se super chlazenim 1.45)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Pomalu pomalu na to napětí! U intelu je pro 45nm hraničních už 1.45V a nad 1.4V už je potřeba opravdu dobře chladit. Takže 1.5V bych viděl pro Phenoma II jako jasnou smrt! Přes 1.4V vůbec nedoporučuju zkoušet, zatím je málo zkušeností ohledně toho, kolik ten procesor vydrží.

    Jinak to taktování jak řikáš. Nejdřív se dostaň na strop jen pomocí násobiče. Potom můžeš jemně doladit +fsb abys z procesoru dostal maximum.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    Abych vše vysvětlil:
    FSB zvýšování, resp bus speed má vliv na výkon u K10 procesorů, jelikož s ní se zvyšuje jak HT frekvence, tak NB frekvence, která má poměrně citelný vliv na výkon. Řečeno prakticky, když navýšíš obecně Phenom o určitou frekvenci pomocí násobiče a nebo pomocí bus speed, výkonostní rozdíl bude mezi 1-15% výkonu. Např citelný rozdíl je v winraru, o něco menší v dekodování a malý, přesto poznatelný např v superpi.
    Napětí? Phenom 65nm na AIR chlazení doporučuju do 1.45V
    Phenom II 45nm AIR chlazení až do 1.55V

    Zvláštní? Pro ěnkoho ano, ale je to skutečně tak, Phenom II, ač na nížším výrobním provcesu snáší vyšší napětí než Phenom 65nm.
    V extrémních případech lze do Phenomu I dávat 1.5+ a do Phenomu až 1.6V s air chlazením, ale v zásadě to nedoporučuju a varuju-to je již pro zkušené overclockery s kvalitními komponnety (deska+zdroj+chlazení a odvětrávání skříně)

    PS:u Intelu platí obecně nižší hodnoty, zjednodušeně 1.4V u Intelu odpovídá cca 1.5V u AMD
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    tak má defaultně 1,3V takže by 1,4V měl dát jak malinu...no i když je otázka jestli to vůbec pomůže u
    AMD 6400+ Be sem se dostal stable na 3,36Ghz a ani s 1,45V nepomohlo tak jsem ho dal na def. voltáž.
    nestabilně sem jej dostal díky nizké venkovní teplotě(-10C°) na 3,7Ghz no a superPi 1M měl za 21,927 s,
    teď s Phenomem sem se dostal na 3,4Ghz (200x17), není nějak málo?..nemá nějaký šetřící funkce nebo tak co by tohle ovlivnily?cool n quit sem vypnul...mám desku Asus M3A78-T s nejnovějšim biosem...u gigabytu prý nový bios způsobil že phenom nejde moc taktovat...tak nevím jestli nemam zkusit starší bios

    jo chlazení obstarává Gemini II +2x120mm fan.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    tak má defaultně 1,3V takže by 1,4V měl dát jak malinu...no i když je otázka jestli to vůbec pomůže u
    AMD 6400+ Be sem se dostal stable na 3,36Ghz a ani s 1,45V nepomohlo tak jsem ho dal na def. voltáž.
    nestabilně sem jej dostal díky nizké venkovní teplotě(-10C°) na 3,7Ghz no a superPi 1M měl za 21,927 s,
    teď s Phenomem sem se dostal na 3,4Ghz (200x17), není nějak málo?..nemá nějaký šetřící funkce nebo tak co by tohle ovlivnily?cool n quit sem vypnul...mám desku Asus M3A78-T s nejnovějšim biosem...u gigabytu prý nový bios způsobil že phenom nejde moc taktovat...tak nevím jestli nemam zkusit starší bios

    jo chlazení obstarává Gemini II +2x120mm fan.
    Doporucuje se vypnout virtualizaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    hmm mám tak i položku severní můstek násobič a FSB sev.m kolik tam mam dát
    (násobič 0x až 15x) FSB 200,400,600 až 2000Mhz...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    pokud máš Phenom I, čili B3 revizi, tak 3400MHz je krásný výsledek!Nelze srovnávat K8 a K10. Mám jak K8, tak K10 a je to nesrovnatelné v některých apliakích. Odhadem, K10 x2 7750 na 2.7GHz vymete s K8 x2 6400 ve většině aplikacích (nemluvě o tříjádru nebo 4-jádru)

    //editřidávám Thread který sme vytvořil, platí sice hlavně pro K10, ale pro k10.5 je postup zcela totožný (jen jsou vyšší dosažitelné frekvence

    edited
    Naposledy upraveno uživatelem Smeli: 23-01-2009 v 14:40 Důvod: Odkaz na konkurenci...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    nn mám Phenom II 940 BE
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    jinak našel spustu věcí v biosu který nevim k čemu slouží

    třeba:CPU Tweak enable/disable
    SB CLOCK Spread Spectrum
    PLL1 Spread Spectum
    PPL2....
    Bank Interleaving
    Channel Interleaving
    Memory hole remapping
    power down enable
    power down mode
    DCQ Bypass MAXIMU (auto,0x-15x)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    SB CLOCK Spread Spectrum
    PLL1 Spread Spectum
    slouzi ke snizeni vyzarovani, ktere by mohlo rusit TV tunner
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    tak s verzí biosu 0701 pro základovku asus M3A78-T sem se dostal na 3,5Ghz
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Phenom X4 965 BE + MSI GTX 660 OC
    Od Bryx v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 17-05-2013, 23:46
  2. Socket AM2/AM2+: AMD Phenom II X4
    Od Trixx v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 19:06
  3. Phenom X4 BE vs Phenom X6
    Od Deexer v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 04-09-2010, 00:15
  4. AMD Phenom II X2 550 BE
    Od xSten19 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 05-07-2009, 15:59
  5. AMD Phenom II X4 920
    Od iggy6 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-03-2009, 16:22