Pomalé PC
zdravím,můj stroj nepatří k těm nejnovějším,je asi 6 roků starý,ale v té době to byl docela dost výkonej Pc.Moc jsem do něj nikdy neinvestoval a tak je vcelku v původním složení a mám zde problém,že poslední dobou se mi při přehrávání filmů,používám vlc media player,protože třeba v power dvd,nebo wmp by se mě to neuvěřitelně sekalo ale v poslední době při přehrávání se mi to taky začíná sekat,když mám spuštěn jen ten přehrávač,běží to ještě ok,al ekdyž mám v liště ještě třeba stahování něčeho,tak už ase to seká,jinak můj pc-intel celeron 1200Mhz,netaktovaný,nvm jak na to ,a pamět 768mb,jestli potřebujete ještě něco vědět tak pisnite,jinak mám win xp sp3 :pls :pls
Preinstalovat windows.
Defragmentovat disk
Podivat se pomoci utility ze Sys Internals Suite, jmenuje se Autoruns co vsechno ti nabiha pri startu windows a zapleveluje pamet
Defragmentovat disk
Podivat se pomoci utility ze Sys Internals Suite, jmenuje se Autoruns co vsechno ti nabiha pri startu windows a zapleveluje pamet
vycistit registry, defragmentovat registry, defragmentovat a vycisti disk, uvolnit systemovou pamet...je toho kopa chlape...
Možná by chtělo napsat jaké video to je (rozlišení atd.) a jakou máš grafiku. Ono nějaké Full HD na Tualatinu asi nepojede.
divx i dvd zvládne přehrát P/500 pod linuxem i PIII/1200 pod XP. ve výkonu procesoru problém není. co by měli mít společného registry s přehráváním videa netuším. spíš bych hledal problém ve čtyřech spuštěných firewallech a dvou současně běžících antivirech, nebo naopak ve virech ;-), defragmentace disku by pomoct měla, ale co hlavně - co grafika? taky bych zkusil jiný přehrávač, třeba media player classic (mpc) a třeba nabootovat nějaký live cd nebo usb distro (slax) a zkusit hw s tím. jen tak pro srovnání co lze z hw vymáčknout.
tak pouzivam jako anitvir nod32 a jako firewal mam outpost firewall pro 2009,jinak pouzivam casto tune up ulities,jako cistim registr,i defragmentuji disk,ted jsem ho zkousel defragmentovat a po analyze disku mi to napsalo,ze neni potreba disk defragmentovat,jinak winy jsem naposledy preinstalovaval asi nekdy o prazdninach minuleho roku,tak je to neco kolem pul roku no...
Nezačalo ti to dělat po instalaci SP3?
Každé rozšíření schopností software přináší i vyšší nároky na HW.
Osobně bych být tebou zůstal u SP2 a vyčištění toho, co se načítá automaticky po spuštění, jak ti radily na začátku.
Od téhle mašiny už nechtěj modernizované a náročnější systémy, to ti jen uškodí.
Dávej do ní jen nezbytné minimum pro běh všeho o co máš zájem.
I ten druhý firewall (jeden je už ve windows) považuju za přepych.
Každé rozšíření schopností software přináší i vyšší nároky na HW.
Osobně bych být tebou zůstal u SP2 a vyčištění toho, co se načítá automaticky po spuštění, jak ti radily na začátku.
Od téhle mašiny už nechtěj modernizované a náročnější systémy, to ti jen uškodí.
Dávej do ní jen nezbytné minimum pro běh všeho o co máš zájem.
I ten druhý firewall (jeden je už ve windows) považuju za přepych.
no taky uz od toho stroje nic neocekavam,jen mi staci ke stahovani,surfovani po netu,sledovani filmu a poslech muziky,jinak zvazuji o prazdninach si poridit bud komplet novy pc enbo nejaky notebook,jako nvm mnoho uzivatelu pise ze firewal ,ktery je ve winech nezabezpeci moc dobre celej ssystem,jinak moje grafika je geforce 2 mx/mx 400...
V životě se mi nestalo, že by mi do počítače vlezlo něco, co bych sám nespustil.
PC mám už od roku 1991 (postupně novější a novější).
Stačí jedno nevhodné kliknutí na netu a máš doma vir (když ho nezastaví antivir, firewall na to nemá páky). Potlač maximum toho, co musí zrovna běžet (a že toho i dost ani nevidíš).
Zda máš zahlcený procesor nebo paměť poznáš ve "správci úloh" (ctrl+alt+del) = "procesy" - paměť, "výkon" - procesor.
Nejlépe se na to mrknout ve chvíli, kdy ti to nejvíc zlobí.
Pokud je to paměť, pak čištění po spuštění, vrátit se k SP2, žádný další firewall.
Pokud je to procesor, pak už jedině nespouštět víc věcí najednou (už je hold slabej na to co má udělat).
Stačí jedno nevhodné kliknutí na netu a máš doma vir (když ho nezastaví antivir, firewall na to nemá páky). Potlač maximum toho, co musí zrovna běžet (a že toho i dost ani nevidíš).
Zda máš zahlcený procesor nebo paměť poznáš ve "správci úloh" (ctrl+alt+del) = "procesy" - paměť, "výkon" - procesor.
Pokud je to paměť, pak čištění po spuštění, vrátit se k SP2, žádný další firewall.
Pokud je to procesor, pak už jedině nespouštět víc věcí najednou (už je hold slabej na to co má udělat).
[QUOTE=Muzstary;210460]Nezačalo ti to dělat po instalaci SP3?
...
I ten druhý firewall (jeden je už ve windows) považuju za přepych.[/QUOTE]
No ja bych druhy/jiny firewall povazoval spis za nutnost nez za prepych ;-). Jinak samozrejme pri pouzivani firewallu treti strany je potreba ten we windows vypnout aby si nelezly do zeli...mas ho vypnuty?
Jinak to co tu psali ostatni - procistit/uvolnit pamet - tedy kouknout se co se pousti po startu a vse co nepotrebujes vyhazet - vetsinou nejake programy typu QuickStartXXX nebo automaticky update programu,ktery temer nepouzivas... Zkontroluj jak Start->Programy->StartUp tak registry. Defragmentaci jak pises delas,takze tam to nebude.
A SP3 do XP pokud jsi ho me zakomponovany primo v instalackach Win by problem byt nemel - pri dodatecnem instalovani to chce nasledne minimalne defragmentaci, ale lepsi je ho mit opravdu soucasti instalacek. A live linux muzes take zkusit, ale to ze tam to jede neznamena, ze na WinXP to musi jet taky...
Dale bych doporucil zkusit nejaky film/video, o kterem vis ze ti chodil i driv aby problem nebyl jen v tom, ze videa ktera ted zkousis maji vetsi bitrate a PC na ne uz proste nestaci...
...
I ten druhý firewall (jeden je už ve windows) považuju za přepych.[/QUOTE]
No ja bych druhy/jiny firewall povazoval spis za nutnost nez za prepych ;-). Jinak samozrejme pri pouzivani firewallu treti strany je potreba ten we windows vypnout aby si nelezly do zeli...mas ho vypnuty?
Jinak to co tu psali ostatni - procistit/uvolnit pamet - tedy kouknout se co se pousti po startu a vse co nepotrebujes vyhazet - vetsinou nejake programy typu QuickStartXXX nebo automaticky update programu,ktery temer nepouzivas... Zkontroluj jak Start->Programy->StartUp tak registry. Defragmentaci jak pises delas,takze tam to nebude.
A SP3 do XP pokud jsi ho me zakomponovany primo v instalackach Win by problem byt nemel - pri dodatecnem instalovani to chce nasledne minimalne defragmentaci, ale lepsi je ho mit opravdu soucasti instalacek. A live linux muzes take zkusit, ale to ze tam to jede neznamena, ze na WinXP to musi jet taky...
Dale bych doporucil zkusit nejaky film/video, o kterem vis ze ti chodil i driv aby problem nebyl jen v tom, ze videa ktera ted zkousis maji vetsi bitrate a PC na ne uz proste nestaci...
[QUOTE=Muzstary;210469]V životě se mi nestalo, že by mi do počítače vlezlo něco, co bych sám nespustil.
Pokud je to procesor, pak už jedině nespouštět víc věcí najednou (už je hold slabej na to co má udělat).[/QUOTE]
Jen upozornim, ze jak uz jsem psal - pouzivat jen Win firewall rozhodne nedoporucuji a navrat k SP3 bych take bral az jako krajni reseni. Napriklad dobry firewall hlida i to kdo a jake procesy pousti a muze tim upozornit a zaroven i zabranit ve spusteni nejake haveti, ktera se do systemu dostala pres nejakou diru v systemu (i bez kliknuti) - toto ovsem pokud vim Win FW nedela, navic prvni co takova havet udela,je ze Win FW deaktivuje :-).
Jinak bych mozna po vycisteni pameti od zbytecneho SW zkusil i jiny prehravac - napriklad kombinaci Windows Media Clasic v kombinaci s FFDshow (pripadne nainstalovat cely klite codec pack) - nekdy mi to prijde mene narocne na vykon PC nez VLC, ale chce to vyzkouset
Pokud je to procesor, pak už jedině nespouštět víc věcí najednou (už je hold slabej na to co má udělat).[/QUOTE]
Jen upozornim, ze jak uz jsem psal - pouzivat jen Win firewall rozhodne nedoporucuji a navrat k SP3 bych take bral az jako krajni reseni. Napriklad dobry firewall hlida i to kdo a jake procesy pousti a muze tim upozornit a zaroven i zabranit ve spusteni nejake haveti, ktera se do systemu dostala pres nejakou diru v systemu (i bez kliknuti) - toto ovsem pokud vim Win FW nedela, navic prvni co takova havet udela,je ze Win FW deaktivuje :-).
Jinak bych mozna po vycisteni pameti od zbytecneho SW zkusil i jiny prehravac - napriklad kombinaci Windows Media Clasic v kombinaci s FFDshow (pripadne nainstalovat cely klite codec pack) - nekdy mi to prijde mene narocne na vykon PC nez VLC, ale chce to vyzkouset
Tak firewal windovsovsky mam samozrejme vyply,jinak winy instaluju vzdy z ceda se sp2,sp3 tam mam dodatecne nainstalovany ted po tom co vysel,jinak podivam se po tom trosku co se mi spousti po startu systemu a nej to tam preberu..
[QUOTE=terryjohn;210480]Tak firewal windovsovsky mam samozrejme vyply,jinak winy instaluju vzdy z ceda se sp2,sp3 tam mam dodatecne nainstalovany ted po tom co vysel,jinak podivam se po tom trosku co se mi spousti po startu systemu a nej to tam preberu..[/QUOTE]
Tak jen pro pristi instalovani systemu doporucim zaintegrovat si ten SP3 primo do instalacek - navody jsou bezne na netu - je to opravdu lepsi, minimalne se usetri par stovek MB volneho mista na disku...
Tak jen pro pristi instalovani systemu doporucim zaintegrovat si ten SP3 primo do instalacek - navody jsou bezne na netu - je to opravdu lepsi, minimalne se usetri par stovek MB volneho mista na disku...
Ještě se vrátím k tomu firewallu.
Psal jsi, že máš NOD32, jakou verzi?
Není náhodou také s vlastním firewallem (pak by jsi měl pořád spuštěné dva)?
Psal jsi, že máš NOD32, jakou verzi?
Není náhodou také s vlastním firewallem (pak by jsi měl pořád spuštěné dva)?
Když otevřeš okno NOD, nahoře je lištička, kde je napsáno Nápověda, klikni na ni a je tam O programu - klikni na to a vyskočí Ti verze NODa
[QUOTE=terryjohn;211058]tak měla by to ybt verze 2.51.20,verze virove databaze 3796[/QUOTE]
Rekl bych, ze neslo o presnou verzi NODu, ale o to, jestli je to verze ESET NOD32 (pouze antivir) nebo ESET Smart Security (vse v jednom vcetne firewallu). Podle odpovedi bych rekl, ze jen NOD32, takze tim to nebude...
Zkousel jsi neco z drive zminenych rad?
Rekl bych, ze neslo o presnou verzi NODu, ale o to, jestli je to verze ESET NOD32 (pouze antivir) nebo ESET Smart Security (vse v jednom vcetne firewallu). Podle odpovedi bych rekl, ze jen NOD32, takze tim to nebude...
Zkousel jsi neco z drive zminenych rad?