Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Návrh PC sestavy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    34

    Zdravím,
    hodlám si koupit nový PC, jenž mi bude sloužit zejména na práci kancelářského typu. Občas si ale chcu zahrát hru a rád bych si ji trochu vychutnal, takže chci i nějaký ten herní výkon.

    Cena tak do 20ts.

    Zatím mám vybráno následující

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...O2019KG01JCG01

    Tak se na to prosím podívejte a dejte mi případné návrhy na změny.

    Do budoucna bych plánoval upgrade na Phenom II, ale ztatím mi připadne zbytečný za něj dávat tolik peněz, protože bych čtyřjádro stejně nevyužil a je lepší mít více taktované dvoujádro.

    Své návrhy vybírejte, pokud možno na alfacompu, protože to plánuji koupit tam, tak aby tam to zboží měli.

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    126

    V sestavě máš 2 mechaniky.
    Segrate Barracuda v žádném případě neber jsou dost poruchové
    Vem spíš http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507H1TZ23AKXM
    Zdroj vem http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508O0V41NLLNE

    Ale jestli chceš počítač postavit na Phenom II tak se možná do 20 000kč vejdem
    Naposledy upraveno uživatelem drobek314: 23-01-2009 v 17:24
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    34

    Děkuji za odpověď

    O dvou mechanikách vím, to je úmysl. Ono totiž je mým zvykem, když hraju nějakou hru mít CD/DVD neustále v mechanice, abych jej nemusel neustále vytahovat, když tam potřebuju dát něco jinýho.
    Je to sice uznávám trochu zbytečný, ale vzhledem k ceně té mechaniky a tomu pohodlí pro mě...

    Jinak díky za tip k tomu zdroji a disku, obojí jsou to dokonce levnější alternativy.
    Seagate sem bral tak nějak automaticky, protože sem na něj navyklej a nikdy sem s nimi neměl problém, ale pokud jsou ty nový problémový, tak zkusím WD.

    Co se Fortronu týče, tak sem narazil asi na nejmíň negativních referencí, o Seasonicu sem slyšel, že má tendenci pištět, což by mi vadilo. Ale pokud je to jen nějaká hloupá fáma, tak ho klidně zkusím.

    Co se stavby na Phenomu II týče, tak to zatím nemám v plánu. Pouze bych chtěl mít desku, kde bude do budoucna možný upgrade (což by dle PCT tahle být měla).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545
    Naposledy upraveno uživatelem matyyy: 23-01-2009 v 17:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Místo WD 640 GB AACS bych vzal raději verzi AAKS
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    34

    Co se týče změny platformy, tak mám za to, že pokud nepřetaktováváš (což já neplánuju), tak je v této cenové kategorii CPU AMD mírně výhodnější poměrem cena/výkon. Navíc je mi AMD coby výrobce sympatičtější, takže bych pokud možno platformu zachoval.

    Nad tím pasivním Radeonem sem taky uvažoval, ale mám strach, aby se mi nepřehříval, což bývá celkem častým jevem u těchto karet.

    Co se týče zdroje, tak bych se spíš klaněl k té 500W, ať to má nějakou rezervu.

    S diskem se asi teda nechám přesvědčit na ten WD.

    Jinak taky díky za opověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Johny Fontane Zobrazit příspěvek
    Co se týče změny platformy, tak mám za to, že pokud nepřetaktováváš (což já neplánuju), tak je v této cenové kategorii CPU AMD mírně výhodnější poměrem cena/výkon. Navíc je mi AMD coby výrobce sympatičtější, takže bych pokud možno platformu zachoval.

    Nad tím pasivním Radeonem sem taky uvažoval, ale mám strach, aby se mi nepřehříval, což bývá celkem častým jevem u těchto karet.

    Co se týče zdroje, tak bych se spíš klaněl k té 500W, ať to má nějakou rezervu.
    ono výkonově je x2 6000+ a e5200 +- stejně, intel má výhodu v nižší spotřebě (cca 40W)

    k tý grafice by se dal v případě nouze "přilepit" 92mm větrák s kterým by se uchladila bez problémů a v případě+ prodeje se líp prodává pasiv (ikdyž se reálně jako pasiv provozovat nedá)

    zdroje od fortronu jsou ultra hlučný a větrák v nich se nedá vyměnit bez zásahu (je třeba přestříhnout kabel)
    u seasonicu je rozdíl mezi 350W/400W/500W verzí jen v délce a počtu kabelů důležitý parametry (počet a síla 12V větví) maj stejný
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Intel a AMD budou +- stejně výkonné. Vzhledem k nižší spotřebě intela bych radši intel.
    Proč máš paměti jen 677Mhz?
    Skříň bych bejt tebou radši nějakýho centuriona - ta swing je poměrně z tenkýho plechu a vibruje (mam jí taky doma - nebyl jsem s ní o moc spokojenější než s EC).

    matty:
    Seasonicy v různejch watážích se IMHO rozhodně lišej nejen v délce kabelů: jednotlivý větve maj sice možná stejnou max zátěž - ale kombinovaná všech 12V větví se liší a to výrazně - takže i reálná zatížitelnost těch větví se liší. Např.:
    http://www.seasonic.com/pdf/datashee...-500-300ET.pdf
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    34

    No, asi se ještě mrknu na nějaký testy těch procáků. Ten rozdíl spotřeby je v IDLE nebo zátěži? Ono u mě má AMD v preferencích mírně navrch, protože až na Pentium 2000MMX před 11lety sem neměl nic jinýho (nepočítám-li Atari ), takže pokud ten rozdíl nebude nějak závratnej, tak bych preferoval AMD. Holt člověk se nechová vždy striktně logicky

    S těma paměťma děkuji, to sem se přehlíd, to by byla slušná krpa.

    Ten zdroj teda zkusím ten Seasonic, pokud s nima máte dobrý zkušenosti. Potom ale nechápu, že jsou ty Fortrony o tolik dražší. Jinak bych teda vzal ten 500W.

    Co se skříně týče, tak u mě je problém v designu, vyhovuje mě jich celkem málo. Nad Centurionem sem uvažoval, bohužel se mě fakt nelíbí.

    Ještě bych uvažoval o Cooler Master Elite 330 (byť ze uznávám, že to nebude lepší než ten Thermaltake)

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400890UR1NYI22

    Pak se mi ještě líbí tento

    Enermax ECA 3120-BS Vostok
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400890UR1NYEVT
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Vostok určitě ne, ten váží 5 kg, to je úplnej papír...
    Centurionů je hafo, se nelíbí ni jeden? :-)
    http://www.alfacomp.cz/php/index.php...SearchSubmit=1

    Nebo antec three hundred:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55787

    A chieftec taky dělá slušný bedny, ale ta je o něco dražší - holt u levnejch beden to je design nebo kvalita:
    http://www.barbone.cz/?stiid=77093&s...204x5%2014%201

    Ještě k tomu zdroji - OEM seasoniky ale nemaj nijak extra osazení (kondenzátory) - sou zhruba na úrovni toho fortrona. Neoem jsou v tomdle o dost lepší - ale taky dražší
    (v podstatě na úrovni Corasirů a Enermaxů, což jsou dnes asi nejlepší (cenově ještě dostupný) zdroje). Ale sám mám OEM a zatím drží...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    34

    No jo, můj vkus je holt velmi specifickej. A na designu mi celkem dost záleží.
    Ale přeci jen bych si asi dokázal vybrat, a to tady tento:

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400890UR1NYJDA

    Pokud jsou zhruba na úrovni toho Fortrona, tak je ten Fortron nesmyslnej - buď si teda koupím toho Seasonica a nebo připlatím a koupím si nějakýho toho Enermaxe a nebo Corsaira. Ale tak věřím, že ten Seasonic by mohl stačit. Přecijen žádnej OC neplánuju, většinu času budu mít počítač ve Windows s tím, že když bude čas, tak si něco občas zahraju. Takže zátěž na ten zdroj by neměla být nějaká extrémní.

    Jde mi hlavě o to, abych neměl nějakej šmejd, co mi zkolabuje a vezme sebou celej počítač.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Pokud by jsi nakonec uvažoval nad koupí ještě lepšího zdojr tak vem Corsair VX450W,je to hodně dobrej zdroj s dlouhýma kabelama a 5 letou zárukou..
    EDIT:Popřípadě HX520W s odjímatelnejma kabelama.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    34

    myslíš tento?

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4308O0V41NKHZ7

    jinak bude 450W stačit? přecijenom 500W tak nějak psychicky působí líp, že je tam rezerva, i když je asi pravda, že těch 50W to nevytrhe a ta rezerva by tam měla být i tak.

    No, bude to teda ještě těžký přemýšlení, kterej z nich zvolit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Enermaxy maj zas o něco lepší účinnost než corsair, např:
    http://www.hardwaresecrets.com/article/540/7
    http://www.hardwaresecrets.com/article/551/7

    Vím, je to cca 1-2%, v nejčastější zátěži 2%, což se nezdá dost, jenže když se na to člověk koukne z pohledu vyplejtvaný energie tak je to 10% ku 12%, což znamená o 20% větší ztráty - tzn. mimo jiné i corsair bude o 20% víc topit. A to už tak zanedbatelný číslo neni.
    Záruka hraje pro corsair, délka kabelů taky (ale do middletoweru jsou možná skoro moc dlouhý? - rozhodně enermax délkou stačí).

    Prostě rozhodně bych netvrdil, že Corasir je lepší zdroj než enermax, každej má svoje. Já bych si vybral spíš enera - ale váhal bych hodně dlouho...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    407

    450W Corsair stačit bude. Sestavu mám podobnou (dokonce s q6600) a ani se moc nehřeje. Dostatek kabelů se navíc taky vždycky hodí. Jinak se mi moc nechce líbit ta klávesnice třeba. Otázka jak se ti bude zvykat na to zvlnění, které bych raději obětoval za nižší zdvih (třeba serie Slimstar od Geniusu, která stojí cca 200,-, zkus se podivat někde v prodejně, ať nevyhazuješ peníze z okna).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Návrh sestavy cca 25 000 Kč
    Od Rejj v sekci PC - archiv
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-11-2009, 12:55
  2. GeForce: Navrh sestavy
    Od Erebos32 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 20-01-2009, 11:59
  3. Sestavy, notebooky a PDA: Návrh komponentu pro new pc
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 02-08-2008, 11:18
  4. Posouzení a návrh sestavy
    Od _FrOst_ v sekci PC - archiv
    Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 20-03-2008, 16:56