Msconfig
Zdravím dneska jeste jedna věc....ja mam napriklad nastaveny aby se mi po spustení otevřel pouze antivir
vše ostatní automaticky vypínam
ale dneska me tak napadlo proč třeba ovladač graf.karty
tam ma tyto položky
-nvidia media center library
-nvidia compatible windows vista displey driver
Ja je zajiste vypnul, nic to nedela, proto by me zajimalo proč to tam vubec je..a co by to melo delat???
vše ostatní automaticky vypínam
ale dneska me tak napadlo proč třeba ovladač graf.karty
tam ma tyto položky
-nvidia media center library
-nvidia compatible windows vista displey driver
Ja je zajiste vypnul, nic to nedela, proto by me zajimalo proč to tam vubec je..a co by to melo delat???
Vypínáš procesy a nevíš ani co vypínáš ? :mistake
Nvidia Media Center Library - nvmctray.dll
Nvidia Compatible Windows Vista Dspley Driver - to snad nemusím ani překládat, to je snad jasné už z názvu. Je to přímo driver ovladače obrazu (myslím, že knihova nvcpl.dll).
Proto Ti možná nejde ani PhysX a korektně ani ovladače graf. karty jak píšeš v jiném threadu.
Nvidia Media Center Library - nvmctray.dll
Nvidia Compatible Windows Vista Dspley Driver - to snad nemusím ani překládat, to je snad jasné už z názvu. Je to přímo driver ovladače obrazu (myslím, že knihova nvcpl.dll).
Proto Ti možná nejde ani PhysX a korektně ani ovladače graf. karty jak píšeš v jiném threadu.
Jo, no, to je tak, jak se někdo dozví, že existuje msconfig a že se tam dá všechno vypnout. K tomu nějaký superkec od superzkušeného kámoše/uživatele, že co nepotřebuje, to má vypnout, a malér je na světě.
Uveďme to na pravou míru: co neznáš, na to nesahej dřív, než to poznáš. To, že ti někdo řekl, že máš něco vypnout, na to hoď bobek z 2km výšky a přesvědč se, co vlastně vypínáš.
A k tomu vypínání služeb obecně - většinou jich nemůžeš vypnout tolik, aby to nějak smysluplně zrychlilo systém. K čemu jsou ti všechny ty potenciální trable, do kterých se vypínáním služeb můžeš dostat, když ve výsledku dostaneš zrychlení odezvy systému o 0,1 sekundy?
Uveďme to na pravou míru: co neznáš, na to nesahej dřív, než to poznáš. To, že ti někdo řekl, že máš něco vypnout, na to hoď bobek z 2km výšky a přesvědč se, co vlastně vypínáš.
A k tomu vypínání služeb obecně - většinou jich nemůžeš vypnout tolik, aby to nějak smysluplně zrychlilo systém. K čemu jsou ti všechny ty potenciální trable, do kterých se vypínáním služeb můžeš dostat, když ve výsledku dostaneš zrychlení odezvy systému o 0,1 sekundy?
Spybot v casti editacie "po spusteni" vypisuje u jemu znamych programov informacie o tom, ci su potrebne pri starte systemu. Skus si to tam preverit.
Co by si měl ověřovat. Drivery ke grafické kartě by ořezávat neměl. Může vypnout třeba Windousácké procesy, ale měl by si být 100 % jist co dělá. Doporučuji použít Google a hlavu :thumb
To je omyl. V msconfigu se min. zobrazují dvě knihovny - NvClp.dll a NvMcTray.dll. Mám nainstalováno nTune, tak se tam zobrazuje i nTune
nojo to jsou hezky rekace
ale k tem ovladačum
pokud by se takto spušteli po spusteni..a ja je měl "vypnutý".....spravne by me je ani nemel detekovat žadny program......plocha obraz by se meli nejak rozhodit.....mel bych to citit ve hrach v testech
to sami ovladač zvukovky..taky tam ma asi dve položky....taky nemam zaškrtnuto a přesto zvuk jde jak ma
nevim je to divný...nevím jak nejlepe toto ověřit....a zjiatit zda je to k nečemu vubec dobry
na tu reakci k physx.....ty ovladače pokaždy instaluji vždy po odebrani bývalých ovladaču....takže odinstal restart nozovy režim opetovne odebrání přez driversweeper....
v tom bych problem nevidel...
ale k tem ovladačum
pokud by se takto spušteli po spusteni..a ja je měl "vypnutý".....spravne by me je ani nemel detekovat žadny program......plocha obraz by se meli nejak rozhodit.....mel bych to citit ve hrach v testech
to sami ovladač zvukovky..taky tam ma asi dve položky....taky nemam zaškrtnuto a přesto zvuk jde jak ma
nevim je to divný...nevím jak nejlepe toto ověřit....a zjiatit zda je to k nečemu vubec dobry
na tu reakci k physx.....ty ovladače pokaždy instaluji vždy po odebrani bývalých ovladaču....takže odinstal restart nozovy režim opetovne odebrání přez driversweeper....
v tom bych problem nevidel...
PhysX je zaintegrovám přímo v ovladačích NVIDIA. Pokud tedy instaluješ ovladače (např. 178.24 .... samozřejmě i novější), nainstaluje se Ti i PhysX. Pokud nesmyslně vypínáš procesy a knihovny spouštěné po staru, nemůžeš se divit, že Ti pořád něco nefunguje.
Doporučení:
Odisntaluj ovladače grafické karty, veškeré utility týkající se grafické karty (např. nTune). Vyčisti registry a odstraň zbytky po ovladačích pomocí Driver Cleaneru. Nainstaluj ovladače nové a nevypínej žádné procesy ani knihovny. Zkus co potřebuješ (PhysX má ikonku v Ovládacích panelech)
Doporučení:
Odisntaluj ovladače grafické karty, veškeré utility týkající se grafické karty (např. nTune). Vyčisti registry a odstraň zbytky po ovladačích pomocí Driver Cleaneru. Nainstaluj ovladače nové a nevypínej žádné procesy ani knihovny. Zkus co potřebuješ (PhysX má ikonku v Ovládacích panelech)
Ja len zopakujem, v msconfig "po spusteni" sa nenacitavaju ziadne drivery, ani grafickej karty. To co si spominal su kniznice utilit, ktore pre beh karty nie su nutne.
Rozumnym precistenim "po spusteni" sa usetri operacna pamat a pocitac nabieha rychlejsie.
Rozumnym precistenim "po spusteni" sa usetri operacna pamat a pocitac nabieha rychlejsie.
kevin00: udelal jsem přesne toto co jsi ted napsal...
ale od verzi ovladače 178.14...proste pokaždy když instaluji nove ovladače napíše to systém nebyl zmenen.
Vyzkoušel jsem tedy už parkrat řečenou věc.
pri instalaci jsem v procesech když se physx jakoby instaloval dal ukončit proces..a odtřelil tu instalaci
Potom mi to už napsalo že ovladače byli v pořadku naistalovány a at restartuji .
Pote jsem zkusil physx naistalovat už zvlašt a to je už taky v pořadku....zajiste tentokrate jsem v msconfogi nic nevypínal..
Stejne to nechapu jak je mozny že nekomu ty ovladače jdou naistalovat normalne...a me proste ne..
a to už jsem to zkoušel i na přeistalovany systém.
To přeci není normalni....neda mi to spat a zajimalo by me čím to proste je....kartou???....ale jak ona by za to mohla
ale od verzi ovladače 178.14...proste pokaždy když instaluji nove ovladače napíše to systém nebyl zmenen.
Vyzkoušel jsem tedy už parkrat řečenou věc.
pri instalaci jsem v procesech když se physx jakoby instaloval dal ukončit proces..a odtřelil tu instalaci
Potom mi to už napsalo že ovladače byli v pořadku naistalovány a at restartuji .
Pote jsem zkusil physx naistalovat už zvlašt a to je už taky v pořadku....zajiste tentokrate jsem v msconfogi nic nevypínal..
Stejne to nechapu jak je mozny že nekomu ty ovladače jdou naistalovat normalne...a me proste ne..
a to už jsem to zkoušel i na přeistalovany systém.
To přeci není normalni....neda mi to spat a zajimalo by me čím to proste je....kartou???....ale jak ona by za to mohla
Hmm, tak mě už asi napadá jen toto. Nemá motherboard integrované grafické jádro ? Vyjmul bych grafiku, najel na integrované grafické jádro, pořádně očistil registry, odstranil zbytky instalací a driverů a pak znovu grafiku vložil do PCIe slotu a jel odznovu.
[QUOTE=EditorPO;211090]Ja len zopakujem, v msconfig "po spusteni" sa nenacitavaju ziadne drivery, ani grafickej karty. To co si spominal su kniznice utilit, ktore pre beh karty nie su nutne.
Rozumnym precistenim "po spusteni" sa usetri operacna pamat a pocitac nabieha rychlejsie.[/QUOTE]
Co prosím Tě znamenají u procesů statusy U, X a N .... děkuji
Rozumnym precistenim "po spusteni" sa usetri operacna pamat a pocitac nabieha rychlejsie.[/QUOTE]
Co prosím Tě znamenají u procesů statusy U, X a N .... děkuji
[quote=kevin00;211157]Co prosím Tě znamenají u procesů statusy U, X a N .... děkuji[/quote]
"Y" - moze zostat spustany po starte
"N" - nevyzadovany alebo nedoporucovany - typicky menej casto pouzivane ulohy, ktore mozu byt v pripade potreby spustene rucne
"U" - zalezi na uzivatelovi - ak uzivatel usudi, ze je to potrebne
"X" - rozhodne nepotrebne - virusy, spyware, adware ...
"Y" - moze zostat spustany po starte
"N" - nevyzadovany alebo nedoporucovany - typicky menej casto pouzivane ulohy, ktore mozu byt v pripade potreby spustene rucne
"U" - zalezi na uzivatelovi - ak uzivatel usudi, ze je to potrebne
"X" - rozhodne nepotrebne - virusy, spyware, adware ...
Nejjednodussi zpusob jak zjistit, jestli se ma neco vypnout nebo ne. Nazev sluzby, ci souboru se zada do googlu a tam si pak clovek precte co to dela, a zda je doporucene to vypnout nebo ne. Dulezite je pouze vybirat stranky s tim, kde je napsane co to vlastne dela.
Treba:
http://www.processlibrary.com/directory/files/nvcpl/19579/
Chce to jeste treba nejakou jeste vice vyhovujici stranku (nekde k tomu jsou i mozne velikosti a pripadne popisy toho, kdyz je tam nejaky malware).
Na ty scany kolem apod. zasadne kaslu. Dulezita je veta:
Not a critical component, but see the information above before disabling it.
Coz beru jako ano, muzu to beztrestne zrusit, ale neni duvod to delat.
P.S. V msconfigu se podle me moc bordel udelat neda, ale co takovy spravce sluzeb :))), tam se daj teprve delat veci ...
Treba:
http://www.processlibrary.com/directory/files/nvcpl/19579/
Chce to jeste treba nejakou jeste vice vyhovujici stranku (nekde k tomu jsou i mozne velikosti a pripadne popisy toho, kdyz je tam nejaky malware).
Na ty scany kolem apod. zasadne kaslu. Dulezita je veta:
Not a critical component, but see the information above before disabling it.
Coz beru jako ano, muzu to beztrestne zrusit, ale neni duvod to delat.
P.S. V msconfigu se podle me moc bordel udelat neda, ale co takovy spravce sluzeb :))), tam se daj teprve delat veci ...