Nespustí se windows
Zdravim, posledni dobou sem mel problemy s pc, porad se to nejak sekalo, hlavne pri hrani her. Dnes se mi to stalo take a kdyz sem pc resetnul tak uz neslo najet do windows. Pri zapina se zobrazi tabulka ze jestli chci windows spustit v nouzovem rezimu, posledni znama funkcni konfigurace nebo spustit system beznym zpusobem. At dam cokoli windows se zacne vzdy nacitat a po nacteni misto najeti na plochu obrazovka zcerna a nic se nedeje. Asi po 2minutach se pc restartuje a tabulka se objevi znova. V cem by mohl byt problem? Diky moc
Vadna ram, vadna grafika, poskozena instalace windows.
Nebylo by vubec na skodu napsat sestavu a jaky windows vlastne mas.
Nebylo by vubec na skodu napsat sestavu a jaky windows vlastne mas.
XPcka sp2; mam je preinstalovany asi pul roku; no a sestava, je to takovej kafe mlynek:
celeron 2giga
nejak 750mb sdram
grafika ati 128mb
omlouvam se za ten popis pc ale ja se v tom opravdu nevyznam
celeron 2giga
nejak 750mb sdram
grafika ati 128mb
omlouvam se za ten popis pc ale ja se v tom opravdu nevyznam
ja bych preinstaloval widle, pro klid v duši, pokud mas na disku nejaky dat, o ktere nechces prijit, tak jeste zazalohovat. nebo pokud mas nekoho znameho kdo ma OS Win 98 SE, tak si pujc jeho disk, vymen za svuj a zkus, jestli funguji jednotlive komponenty, to je nejjednodusi cesta, pak jedine vzdycky vythnout jednotlivej komponent a zkusit jinde, ale zacal bych bud s opravou WIN nebo novou instalaci
Prave ze tam mam hodne dat o ktere bych nechtel prijit. Jenze nevim jak je mam zazalohovat kdyz se do windowsu vubec nedostanu.
No a nebo da se udelat reinstal windows bez formatovani disku? Fakt bych nechtel o nic prijit.
No a nebo da se udelat reinstal windows bez formatovani disku? Fakt bych nechtel o nic prijit.
No zkus nabotovat z cd WINDOWS, po výzvě dát reinstalaci, nebo opravnou instalaci. Ted mi to vypadlo. Opraví to instalaci.
- boot do nouzového režimu jsi zkusil a pak dát scan disku ?
- boot do nouzového režimu jsi zkusil a pak dát scan disku ?
nejde nabootovat ani v tom záchranném režimu? zkus to opravu, ale klidne to muze byt nefunkcnosti nejake HW součástky...aspon te to pro priste nauci si zalohovat data...
[QUOTE]...nevim jak je mam zazalohovat kdyz se do windowsu vubec nedostanu. Fakt bych nechtel o nic prijit.[/QUOTE]
Mam dojem, ze me proklejes, ale tys asi prisel o cely pocitac, takze resit ted ze nechces o nic prijit je trosku s krizkem po funuse, ne?
Na druhou stranu, DriveImage ti zazalohuje primo z boot CDcka vse jak je, takze pripoj dalsi disk a zalohuj na nej. DriveImage najdes na Hiren Boot CDcku, zkus treba verzi 8.6. Stahnes to treba pres eMule, pozadej kamarada aby ti pomohl. Budes potrebovat funkcni pocal s netem... samo.
Po vyzalohovani bych rekl, ze je cas se podivat na kondiky. Stare Celery budou mit asi uz dost, takze pokud najdes nejake nafukujici-se a vyboulujici kondiky okem na mainboardu (takovehle: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/14302-faq-kondenzatory-a-co-s-nimi ) tak uz vis, kde je chyba a do Win ani nemusis. Modli se, aby prosla zaloha pres DriveImage - na druhou stranu na co zalohovat Windows, kdyz budes potrebovat velmi pravdepodobne novy pocal a to znamena - novou instalaci Win :)
Jak jsem rikal, proklejes me, misto abys mi podekoval.
Pokud se dostanes do windows, tak zjisti, ktery komponent je nestabilni - jestli CPU, RAMky nebo napajeci obvody (PWM test) pomoci Prime95, viz zde: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/17363-otestovani-stability-pocitace-programem-prime95
Mam dojem, ze me proklejes, ale tys asi prisel o cely pocitac, takze resit ted ze nechces o nic prijit je trosku s krizkem po funuse, ne?
Na druhou stranu, DriveImage ti zazalohuje primo z boot CDcka vse jak je, takze pripoj dalsi disk a zalohuj na nej. DriveImage najdes na Hiren Boot CDcku, zkus treba verzi 8.6. Stahnes to treba pres eMule, pozadej kamarada aby ti pomohl. Budes potrebovat funkcni pocal s netem... samo.
Po vyzalohovani bych rekl, ze je cas se podivat na kondiky. Stare Celery budou mit asi uz dost, takze pokud najdes nejake nafukujici-se a vyboulujici kondiky okem na mainboardu (takovehle: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/14302-faq-kondenzatory-a-co-s-nimi ) tak uz vis, kde je chyba a do Win ani nemusis. Modli se, aby prosla zaloha pres DriveImage - na druhou stranu na co zalohovat Windows, kdyz budes potrebovat velmi pravdepodobne novy pocal a to znamena - novou instalaci Win :)
Jak jsem rikal, proklejes me, misto abys mi podekoval.
Pokud se dostanes do windows, tak zjisti, ktery komponent je nestabilni - jestli CPU, RAMky nebo napajeci obvody (PWM test) pomoci Prime95, viz zde: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/17363-otestovani-stability-pocitace-programem-prime95
Ja mam udelany dva disky (Cecko a Decko) na cecku mam pouze windowsi a na decku vse ostatni co potrebuju zachranit. Takze kdybych pri instalaci XPcek zformatoval jen to cecko a znova tam nainstaloval ty widle tak decko by melo zustat netknuty ne? co vy na to?