Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chyba Microsoft Tun Miniport Adapter

readada (18)|24.1.2009 22:38
Ahoj, ve správci zařízeni se mi zobrazuje vykřičník v síťových adaptérech u Microsoft Tun Miniport Adapter ..... ovladač je nainstalován, ale zařízení nepracuje správně. Nevíte, čím by to mohlo být a hlavně, jak se toho zbavím. Za každou radu předem děkuji.

Systém: Vista Premium 32b
MB: MSI 780G

Ovladače jsem zkoušel přeinstalovávat, ale nepomohlo to. Jinak připojení k místní síti a internetu funguje bez problémů.
kevin00 (10238)|25.1.2009 01:50
To je integrovaná síťovka ? Pokud ne, vyjmul bych ji, odinstaloval ovladače, znovu vložil a nainstaloval nejnovější ovladače z netu.
readada (18)|25.1.2009 11:06
Síťovka je integrovaná. Ovladače jsem zkoušel jak z přiloženého dvd, tak z internetu, ale je to pořád stejné. Nicméně před přeinstalací systému kvůli jiným problémům to bylo v pořádku.
kevin00 (10238)|25.1.2009 11:35
Co to je za motherboard ? Odinstaloval bych ovladače motherboardu komplet a odstranil zbytky ovladačů pomocí Driver Cleaneru a provedl nový install.
readada (18)|25.1.2009 13:01
Je to MSI KA780G. Nejprve jsem nainstaloval ovladače z přiloženého DVD a poté jen přeinstaloval ovladači z internetu. Ten program otestuju, ale díval jsem se, že je poměrně starý a nepodporuje Visty.
kevin00 (10238)|26.1.2009 11:45
Místo Driver Cleaneru můžeš klidně použít i Driver Sweeper. Zkoušel jsi ve Správci zařízení kliknout na Aktualizivat ovladač a nechat jej aktualizovat přes net automaticky ?
Na stránkách výrobce je udáno, že se jedná o tento typ síťové karty - Realtek PCI-E GbLAN controller 8111C. Zkusil bych ještě nainstalovat ovladače ze stránek Realteku.
readada (18)|27.1.2009 03:50
Díky za radu. Odinstalováno, nainstalován ovladač přímo z Realteku a vykřičník zmizel.... Ještě jednou díky.