Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Přikoupeních dalších 2x1 GB na 32 bit systém

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    Zdravím, potřeboval bych pár názoru
    Mám tuto desku: Asus P5K
    Mám tyto paměti: 2x 1024MB DDR2 240pin PC6400 800MHz originál KINGMAX
    Mám 32bit vistu
    Rozhodl jsem se koupit dneska další 2 1024 MB (cena dneska okolo 600 za oba moduly fakt směšný) ale jsou od A-data

    Svoje stávající paměti mám v dualu
    A moje otazka je:
    1)Co je lepší koupit tedy další 2x1024 aby taky byli v dualu i když vlastne system povolí pouze od 3 - 3,5 GB, ta horší moznost je že povolí pouze 3GB tudiž by jeden modul byl uplne zbytečnej

    2)A nebo koupit pouze 1024 MB??? takže ta pamet by byla osamocena, nebyla v dualu

    3) že vyhodim stavajici pameti a koupim 2x2- TUTO MOŽNOST ZAVRHUJI.pač mam pc sestaveny na zakazku a diky 3 lety zaruce mam komponenty zataveny, takže ty vyhodit nemužu, takže jediny co mužu je dokupovat a kvuli vymene se mi to tam vést nechce když s nima nic není funguji dobře.

    Nemam jak zkusit ani zjistit co je vykonove stabilnejší zda 2x1 v dualu i přesto že jedna pěmet je vlastne k niveč a nebo pouze 1x1

    To že by naparovany pameti byli od ruznych vyrobcu kingmax a A-Data v tom by asi nemel byt problem, pokud pojedou na stejné frekvenci
    Naposledy upraveno uživatelem Commanderwar: 26-01-2009 v 13:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Tak jak sem ti psal už v soukromých zprávách:

    Ad 1. Pokud nechceš stávající 2x1 GB prodat, tak k nim dokup dalších 2x1 GB. Kolik ti 32bit systém povolí záleží hlavně na VGA (velikosti její vram), kterou máš....

    Ad 2. Blbost, určitě se snaž provozovat DCH

    Kompatibilita dvou výrobců ramek by měla být v pohodě, ale 100% ti to nikdo nezaručí, ani ten prodejce, co ti to tvrdí Kup ty ramky přes net a když nepojedou, do 14 dnů je vratíš....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Ad 2. P35 umi asymetricky dualchannel, takze existuje sance ze i prikoupenim pouze jednoho 1024MB modulu o DC neprijdes (aspon u prvnich dvou GB), kazdopadne mi jako vhodnejsi reseni spis prijde jit na jistotu a koupit 2x1024
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    nojo ted si pročítam manuál a skutečně umí asymetrický DCH.
    No ja to asi zkusim a koupim to. 2x1024 kdyžtak to vratim a zkusím jiny řešení....
    doufám že to ta deska zkousne,...
    no každopadne dam vedet až to budu mit v compu..jak to šlape

    Hlavne doufám že v crysis to bude trochu znat...i když asi ne o moc...ale i tak i ten pocit..že mate pod zadkem víc ramek(ne že bych na pc sedel) je potešující
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    Tak pameti naistalovany.....jedna mi spadla na zem..mit zbran tak se zastřelim
    zatim vypada že všechno jede v pořadku

    pak pozdeji jeste projedu pc memteste pro jistotu...

    vubec tam ty sv*ne nešli dat...musel jsem položit pc naležato.....může se to vubec???.)...nevadi to disku???
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: xxx.jpg 
Zobrazení: 98 
Velikost: 156.6 KB 
ID: 9189  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    A hele, pokud mas 32b vistu, proc nenainstalujes 64b?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    protože mam original....musel bych koupit pry novou licenci

    ale objevil se mi menší problem..musel jsem manualne nastavit frekvenci DRAM v biosu na 800..pač se automaticky snižila po přidání pametí na 667

    ale jeste jedna vec se ted zmenila a to časovani
    viz obrazek před tim a ted


    čim je to zpusobeno???
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: yyy.jpg 
Zobrazení: 87 
Velikost: 77.1 KB 
ID: 9190   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: xxxx.jpg 
Zobrazení: 85 
Velikost: 38.7 KB 
ID: 9191  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Commanderwar Zobrazit příspěvek
    čim je to zpusobeno???
    Automatikou v BIOSu, resp. SPD čipem....

    Nastav to všechno v BIOSu ručně
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Myslim ze ne nutne.

    http://www.microsoft.com/windowsvist...a/default.mspx

    Pro jistotu si zavolej na infolinku MS http://support.microsoft.com/contact...s=support#tab2 predtim nez cokoliv objednas.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    Divny v CPU testeru pro mi klesnul vykon procesoru o 4%....divné něco neni v pořadku
    divny je že v CPUZ v založce SPD maji moje stary pameti 5-5-5-5-18 a ty novy 6-6-6-6-18 a v biosu jsem nastavil manualne 5-5-5-5-18

    tyd ty pameti co jsem koupil by meli mit taky CL 5.....6 snad dneska už nemaji žadny ne

    Podle čarového kodu mám tyto paměti
    http://www.alza.cz/1gb-ddr2-800mhz-pc6400-d62018.htm
    a ty by měli mýt CL 5

    jak je tedy mozny že me je system detekuje jako CL 6??

    V biosu jsem neanšel moznost že by se dali primo nastavit pro každy modul....tam je to dohromady tuším???

    tady na tom foru ten človek ma pododny problem ale nerozumim tomu
    http://datuve.lv/forums/58376/Proble...ledzas_ieksa./
    Naposledy upraveno uživatelem Commanderwar: 26-01-2009 v 18:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Máš nejnovější verzi CPU-Z ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Už v jedné diskuzi někdo psal že A-Data ty nejlevnější neoznačené paměti začal dodávat jako CL6 (možná i 4Gb kit), takže se to potvrzuje.

    Nicméně taky psal že při 900Mhz a 2.1V dávaj 4-4-4-12.. Možná i marketingový důvod aby se lépe prodávaly dražší sady? (GS - 5-5-5-12, EE 4-4-4-12)
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 26-01-2009 v 19:09
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    Citace Původně odesláno od SamecP Zobrazit příspěvek
    Máš nejnovější verzi CPU-Z ?
    mam...i everest to ukazuje

    ted jsem zkoušel 3dmark2001 tam je vždycky znat velikost pameti......score se nezvedlo ani....o bod snad
    je to divny....všechny programy me detekuji 4096MB....ale pritom se chova uplne stejne jako by tady byly porad jen 2GB...vubec nepocituji zmenu ve vykonu......a to by přeci jenom alespon rochu mělo v testech byt znat....

    ale memtest žadnou chybu neukazal
    Naposledy upraveno uživatelem Commanderwar: 26-01-2009 v 19:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Citace Původně odesláno od Commanderwar Zobrazit příspěvek
    mam...i everest to ukazuje

    ted jsem zkoušel 3dmark2001 tam je vždycky znat velikost pameti......score se nezvedlo ani....o bod snad
    je to divny....všechny programy me detekuji 4096MB....ale pritom se chova uplne stejne jako by tady byly porad jen 2GB...vubec nepocituji zmenu ve vykonu......a to by přeci jenom alespon rochu mělo v testech byt znat....

    ale memtest žadnou chybu neukazal
    a) A ukazuje to správně, paměti jsou CL6.
    b) Ne, v testech vyšší výkon nedostaneš, to je jako by sis koupil kombíka místo sedanu a divil se že nejede rychleji, je to jen o kapacitě kufru. Bude to znát třeba při extra náročných hrách (Crysis, Farcry2 atd) že při 4gb ram nebudou swapovat (cukat se).

    Nicméně nic ti nebrání si je v biosu nastavit CL5, možná i CL4 pokud si pohraješ s napětím. Myslím že 4-4-4-12 při 800Mhz a 2V zvládnou všechny 4 v pohodě, pokud nechceš dělat pokusy, nastav standard 5-5-5-15 1.8V
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    a) A ukazuje to správně, paměti jsou CL6.
    b) Ne, v testech vyšší výkon nedostaneš, to je jako by sis koupil kombíka místo sedanu a divil se že nejede rychleji, je to jen o kapacitě kufru. Bude to znát třeba při extra náročných hrách (Crysis, Farcry2 atd) že při 4gb ram nebudou swapovat (cukat se).

    Nicméně nic ti nebrání si je v biosu nastavit CL5, možná i CL4 pokud si pohraješ s napětím. Myslím že 4-4-4-12 při 800Mhz a 2V zvládnou všechny 4 v pohodě, pokud nechceš dělat pokusy, nastav standard 5-5-5-15 1.8V

    ale to ja prave v tom biosu mam nastaveny 5-5-5-5-18.....nevim jak nastavit toto časovani jen pro jeden kanal???....to asi nejde ne???
    puvodni pameti me jedou správně 5-5-5-5-18

    a taky ten pokles....v tom testu Hot CPu tester....tedy chapu že vykon to nezvýší..ale snižovat by ho to tedy taky nemuselo..)

    Netuším co v tom biosu delam špatne
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1000333.JPG 
Zobrazení: 79 
Velikost: 604.8 KB 
ID: 9192  
    Naposledy upraveno uživatelem Commanderwar: 26-01-2009 v 19:57
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows 7 ntldr nenalezen po připojení dalších 2 HDD ok, prosím o radu
    Od Worfvx v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-04-2013, 20:21
  2. Prefixy v dalších sekcích mimo Software
    Od Karel Polívka v sekci Fórum a magazín SHW
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-09-2009, 17:21
  3. Nenačítají se stránky kromě google.com a pár dalších
    Od ENT3R v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 08-05-2009, 08:46
  4. DDR2: přidání dalších 2GB DDR II
    Od pabloroche v sekci Operační paměti
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 01-12-2008, 17:40
  5. Warrenovky aneb skrz Looking Glass Studios a dalších
    Od adolfik v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-07-2008, 20:08