Problém s Notebookem
Dobrý den, dnes jsem si zakoupil notebook Asus X51L(ap190) a při instalaci systému Windows XP, se mi objevuje modrá obrazovka. Má te nějaké nápady? Je to důvod k reklamaci? Za odpovědi všem předem děkuji.
Koupil si NTB bez OS nebo s OS ? Tady bych tipnul ze asi bez OS - jedna se o orig XP ? Zkousel si jine instalacni CD ? Jak to instalujes ? Trochu vice infa plsss :)
No notebook jsem opravdu koupil bez os, systém samozřejmě originální,ale je to ještě instalační cd z roku 2002. Nemůže to mít na to vliv? Instalace probíhala následovně: vložím disk cd, stisknu esc, vyberu bootování z CD mechaniky, následuje instal a po načítací obrazovce se mi hodí přiložená BSOD. Snad můj popis nějak pomůže.
Tak me napada: Notebook ma asi Sata disk, a XPcka nepodporuji automaticky SATA, potrebujes drivery. Snad se nepletu.
Ano je to tak notebook má opravdu SATA disk, ovšem v BIOSu už jsem zkoušel přehodit řadič na IDE režim, ale nepamáhá. Máte ještě nějaký jiný nápad?
Obsahuje instalace XP SP2 ?
Linky:
Řešení potíží s chybou Stop 0x0000007E
Problémy systému Windows XP s poškozeným nebo nekompatibilním hardwarem
EDIT:
To bude asi tím, že jsou to straé Win XP bez SP2 či SP3. Hledal jsem na netu a tento problém již někdo měl a právě to řešila instalace s SP2
Linky:
Řešení potíží s chybou Stop 0x0000007E
Problémy systému Windows XP s poškozeným nebo nekompatibilním hardwarem
EDIT:
To bude asi tím, že jsou to straé Win XP bez SP2 či SP3. Hledal jsem na netu a tento problém již někdo měl a právě to řešila instalace s SP2
No je pravde že SP2 neobsahuje je to instalační CD z roku 2002, takže neobsahuje ani SP1. Může to být příčina problémů? Mám si zkusit půjčit od kamaráda XP se service packem 2?
No to jsem právě včera zkoušel,ale mnou vytvořená instalace WXP v programu nLite je nefunkční. Asi dělám něco blbě. Já tedy zítra vyzkouším instalační CD od kamaráda a dám vědět jak to dopadlo. Zatím vám všem moc děkuji.
[QUOTE=AndrewCZ;212118]No je pravde že SP2 neobsahuje je to instalační CD z roku 2002, takže neobsahuje ani SP1. Může to být příčina problémů? Mám si zkusit půjčit od kamaráda XP se service packem 2?[/QUOTE]
Ano půjč si ji nebo pomocí nLite zaintegruj SP3 do instalace.
Ano půjč si ji nebo pomocí nLite zaintegruj SP3 do instalace.
Dobrý den, takže kamarád už ji někomu půjčil a může mi instalační CD půjčit až zítra. Proto mám na vás dotaz, když si v programu nLite vytvořím obraz CD - čím to potom vypálit, aby to bylo funkční? Když jsem totiž dal vypálit přímo na CD,tak se po vypálení sekl nLite a média byla prázdná. Zkoušel jsem dvě média a ani na jednom se nepodařilo systém spustit. Předem děkuji za zodpovězení dotazu.
Na konci dejte uložit jako obraz (iso). To potom vypálíte v neru nebo podobném programu na CD. Aspon mě to takhle fungovalo.
Aha a v neru mám dát vytvořit bootovací CD? Následně se mě zeptá jaký použít jazyk. Mám tam nechat angličtinu?
Tak jsem to zkoušel v neru,ale je to nefunkční, přes image soubor to jako virtuální systém funguje. Nemáte prosím radu, jak to v neru vypálit?