Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Problém - při 1920x1200 není vidět kurzor myši

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    7

    Zdravím a prosím o radu. Pořídil jsem si LCD SAMSUNG 2493HM a když ho připojím k ntb, a nastavím rozlišení na nativních 1920x1200, tak na tom monitoru není vidět kurzor myši obraz je ok, když někde kliknu, tak třeba vyskočí nabídka (jako kdybych tam myší byl), ale kurzor prostě není když dám rozšířenou plochu a přejíždím z ntb na lcd, tak se kurzor objeví na druhé straně ntb místo na lcd (ale klikání se projevuje, jako by byl na lcd). když snížím rozlišení třeba jen na 1920x1080, tak je vše ok, ale ten obraz mi nevyhovuje (na žádném nižším). Ovladače mám nejnovější. V ntb je Intel 82852/82855 Graphics GM/GME Controller a Windows XP a propojené to je přes D-SUB.
    Byl bych vděčný za nějakou užitečnou radu. Díky.
    Naposledy upraveno uživatelem chipiik: 29-01-2009 v 02:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Tommula
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    233

    ja bych to videl na nejaky problem v tom D-Subu... pri takovem rozliseni asi neni schopny to vykreslovat tak jak ma, nebo spis grafika? preci jen ten chipset uz cosi pamatuje :-(
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Vlez do Control Panel --> Mouse --> Pointer a zkus různá nastavení, nebo třeba vypnout/zapnout stín pod kursorem, jestli se to nějak projeví.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele zipp
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    214

    Při brouzdání tady na fóru si pamatuju, že při HD rozlišení bývá docela často i problém s nekvalitním kabelem, ale na druhou stranu mi pak příde divný jak se to celý chová...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Na 99% nebude problem v kabelu samotnem. Proc by bylo videt vsechno ostatni a jenom kurzor chybel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele zipp
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    214

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Na 99% nebude problem v kabelu samotnem. Proc by bylo videt vsechno ostatni a jenom kurzor chybel?
    Nedávno sem nemohl zprovoznit internet (ten thread tady na foru je), zkoušel sem naprosto veškerý nastavení, přestrkávání kabelu, restartování atd. a nikdo mi nebyl schopnej poradit-nakonec to byla banalita v podobě ovladačů na základovku. Takže od tý doby věřim tomu, že možný je naprosto všechno Aneb jak se řiká, každá rada dobrá...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Vlez do Control Panel --> Mouse --> Pointer a zkus různá nastavení, nebo třeba vypnout/zapnout stín pod kursorem, jestli se to nějak projeví.
    Děkuji ti na stotisíkrát!!!! Stínem to sice nebylo, ale pomohlo, když jsem zapnul pointer trails (stopu nebo jak to je česky) ... když si dám tu nejkratší, tak to skoro není vidět, takže pohoda ... a furt lepší kurzorů víc, než žádný .... Já furt řešil problém s grafikou a on byl úplně jinde ... ještě si zkusím pohrát s ovladači k myši a možná to pak půjde i bez té stopy.

    Jinak děkuji všem, co vyjádřili svůj názor - tu snahu si cenním
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od chipiik Zobrazit příspěvek
    Děkuji ti na stotisíkrát!!!! Stínem to sice nebylo, ale pomohlo, když jsem zapnul pointer trails (stopu nebo jak to je česky) ... když si dám tu nejkratší, tak to skoro není vidět, takže pohoda ... a furt lepší kurzorů víc, než žádný .... Já furt řešil problém s grafikou a on byl úplně jinde ... ještě si zkusím pohrát s ovladači k myši a možná to pak půjde i bez té stopy.

    Jinak děkuji všem, co vyjádřili svůj názor - tu snahu si cenním
    Zkus třeba ještě jiné typy kursorů, třeba to pude i bez toho "ocásku".
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    já bych vsadil na drivery od grafiky.
    nicméně ještě jedna občas se hodící věc: někde v nastavení lze zapnout zobrazení kroužků kolem kurzoru myši na stisk klávesy. občas se to hodí. už jen hledat na kterém monitoru kurzor zůstal ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Velkokapacitni disk 1TB neni videt v pocitaci
    Od Tmac10 v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-03-2014, 14:16
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-12-2010, 10:43
  3. Není vidět druhý disk?...
    Od Kvetos v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 28-05-2010, 15:25
  4. NTB s Win 7 není vidět v síti
    Od matata v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-03-2010, 00:04
  5. Síťová karta není vidět
    Od astec v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 02-09-2008, 19:35