Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Škubání videa při zpracování

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    8

    Dobrý den. Mám problém se zpracováním videa. Soubory videa, uložené na HDD, nebo z DVD, lze bez problémú přehrávat v jakémkoliv playeru. Když chci např. kopírovat DVD a nebo videosoubor z HDD přetahuji do Nera, za účelem jeho zpracování či vypálení, se video začne jakoby zasekávat, či trhat. A to už v pouhém načtení. Rychlost škubání jsem odhadnul zhruba 2x za sekundu. Po vypálení je výsledný obraz škubavý, málo barevně kontrastní, méně ostrý, celkově jakoby zamlžený a zvuk je slabší zhruba o 50%. Problém se týká všech mnou dostupných formátů, jako je DVD, AVI, MPEG2, MPEG4, MOV. Tyto mé problémy nastaly po upgrade PC, do následující konfigurace:
    Základní deska Gigabyte s chipsetem EP45, CPU C2D 3Ghz, 2GB RAM, VGA HD3650 512Mb, HDD WD 640Gb Sata II, SW XP Home, Nero 7.11.10.0 . Úpravu provádím v Nero Vision. Stejný problém jsem měl ve Vistě a v Nero 9 .
    Zkusil jsem také soubor poslat Leteckou poštou na jiný PC. Zajímavé na tom je, že i na tom
    druhém počítači lze soubory mnou poslané, také bez problémů prohlížet, ale už ne zpracovat.
    Opravdu nevím, kde je problém. nejdřív jsem dával vinu Neru, ale když jsem přeposlal video na jiné PC a tam to je také, tak jsem v koncích.
    Prosím, dokázal byste mi někdo poradit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele zipp
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    214

    Máš nainstalovaný nějaký kodeky? Doporučuju K-Lite pack codec. Ten používam při editaci videa a renderu, najdeš na stahuj.cz. Eště mě napadnul .NET framework, ale pokud by byla chyba tam, tak by ti to program nejspíš nahlásil...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od zipp Zobrazit příspěvek
    Máš nainstalovaný nějaký kodeky? Doporučuju K-Lite pack codec. Ten používam při editaci videa a renderu, najdeš na stahuj.cz. Eště mě napadnul .NET framework, ale pokud by byla chyba tam, tak by ti to program nejspíš nahlásil...
    To je největší blb*st, co by mohl udělat - už tam jeden takový šmejd má v podobě všeználka Nera... NET.Framework s tím nemá naprosto nic společného - ten je nutný na jiné věci (práce s titulky, synchronisace apod.).

    Takže 1) Zbavit se Nera; 2) Čistý OS; 3) Nainstalovat nějaký korektní Mpeg2-dekoder (PwrDVD, WinDVD, CineMaster a jiné); 4) Pro tvorbu struktury DVD-Video (to není žádný formát ani kontejner - neplést dohromady!) používat seriozní programy k tomu určené - od začátečnických jako PwrProducer nebo od ULeadu až po pro pokročilé, jako Sonic Scenarist nebo DVDLab. Od Nera ruce pryč - nadělá více škod v systemu (MeritSystem hierarchie koderů/dekoderů) než užitku... A pokud tazatel vyžaduje jen Free-prográmky, tak mu na tvorbu korektních DVD-Video stačí i trojice základních - DVDDecrypter nebo ImgBurn, IFOEdit a DVDShrink.

    P.S. Předpokládám, že jde o DVD-Videa s nechráněným obsahem (Copyright-free)... a vedle na foru TVFreaku se o tom dozvíš víc.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 29-01-2009 v 10:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    8

    Jde o vystřihování reklam z televize, zhotovování vlastních videí z fotoaparátu a kamery a také o kopírování nechráněných DVD-videí. Podotýkám, že počítačům moc nerozumím, neboť mi je 62let a dostal jsem se k nim tak před pěti léty. Měl jsem starý PC, které bylo už pomalé, ale tam vše fungovalo v pořádku. Před dvěma měsíci mi zeťák sestavil úplně z nových komponentů tento počítač, který sice je rychlý, ale s těmito problémy si neví rady. Nerem, si myslím, že to není. To přece nepracuje, když pošlu video leteckou počtou. Pavel
    Naposledy upraveno uživatelem Shanyo: 29-01-2009 v 11:10 Důvod: oprava textu
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    ...ale Nero už s ním "manipulovalo".
    Jinak na běžnou práci s Mpeg2 soubory záznamů TV vysílání je ideální Womble Mpeg Video Wizard DVD. Není sice zadarmo (stojí 69 eurošušňů), ale umí vše co je třeba. A hlavně se nenacpe všude jako Nero!
    http://www.womble.com/
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 29-01-2009 v 11:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    8

    To, že s tím už manipulovalo, je vlastně pravda. Při ukládání. To mne vůbec nenapadlo. Ale to platí jen u DVD-ček. Z kamery a foťáku to stahuji přes Zoner Photo Studio 9. Zatím dík, předám informaci zeťákovi a uvidíme. Jenže to bude až za 14 dní, tak já se pak ozvu. Ale furt nechápu, že zeťák, může upravovat videa v Neru, teda svá, všichni ostatní kamarádi také, jenom já bych nemohl Nero používat? Není chyba v něčem jiným? Třeba, že se k sobě nehodějí komponenty v PC, nebo je blbý jejich nastavení? Nerozumím tomu. Hmm. Vždyť mi to na starej počítač vše fungovalo!!!
    Pavel
    Naposledy upraveno uživatelem Shanyo: 29-01-2009 v 11:57 Důvod: Upřesnění diskuze
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    "Zádrhel" by mohl být v tom OS (edice Home) - má určitá omezení právě s ohledem na multimedia oproti běžné v. XP Pro.

    Vyzkoušet to můžeš tak, že DVD načteš na HDD obyčejným DVDShrinkem a přeuložíš do struktury DVD-Video (s podadresáři Audio_TS a Video_TS). Pak zkusíš nezávislým DVD-playerem ten disk z HDD přehrát - v MediaPlayerClassic (Open - File - spustit Video_TS.IFO).
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 29-01-2009 v 12:22
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    8

    Toto zkusíme, dík. Tím se vyeliminuje to Nero a ještě zkusíme přidat druhý HDD. To vše ale až za 14dní. Pak se ozvu. Ještě jsem si vzpoměl. Měl jsem taky nainstalovaný Visty Ultimate. Tam by to ale mělo jít. Ne? Pavel
    Naposledy upraveno uživatelem Shanyo: 29-01-2009 v 13:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Ve Vistách máš ještě víc omezení "hlídači hlídačů", ty bych do toho netahal. Já osobně si jako "starý zpátečník" doma libuji s W2K a jde všechno. Na XP (a občas WV) jsem nucen pracovat...
    Zkus to s tím MPC (nijak se neinstaluje, jen spouští) a uvidíš.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 29-01-2009 v 13:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    8

    Zkusím. Teď mi kamarád poradil abych zkusil při práci s videem vypnou AVG a odpojit internet. Že prej jemu to taky někdo poradil. On zase měl problém s Pinnacle studiem. Že to ještě nezkoušel, ale dotyčnýmu to pomohlo. Tak zkusím i to a ozvu se. Zatím díky za rady. Pavel
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    8

    Tak jsem zkusil načíst orig. DVD pomocí Shrinku. Pak jsem jej přehrál v Media Player Classic a žádný problém jsem nezjistil. Navíc, obraz byl probarvený, kontrastní a ostrý. Dále jsem zkusil DVD přehrát z DVD mechaniky v W M Playeru. Obraz sice neškube, ale je málo kontrastní, mírně rozostřený jakoby v mlze, v konturách (obrysu) se třepetá, chvěje, nevím jak to přesně popsat. Teď mne napadlo přirovnání, v televizi mihotavé duchy. Stejně blbý obraz ukazuje i W M Player při přehrávání z HDD. Než jsem tuto zkoušku provedl, odinstaloval jsem Nero.
    Naposledy upraveno uživatelem Shanyo: 31-01-2009 v 19:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Na M$ windowsí MediaPlayer se vy***. Přehrávej DVD ve slušných playerech (MPC, PwrDVD, WinDVD apod.) - mě se za ta léta maximálně osvědčil CineMaster2000, a že jsem také starší ročník jako ty (v SO mi bylo 53, u počítačů od 1977).

    BTW: "Odinstalace" Nera je teprve polovina práce... Teď si dej vyhledat, kolik ti tam po sobě zanechal neuklizených souborů začínajících jménem na Ne a s příponou *.AX - ty se musí dostat pryč z registru a smazat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    8

    Nazdar. Dík za to, že se mi věnuješ. Neuklízené soubory začínající "Ne" jsem z registru už smazal, to jo, ale ty "AX" ještě ne. To jsme dělali se zeťákem. On mi radil přes SKYPE. Tak ještě zase někdy musíme takto smazat ty "AX". Pak se zase ozvu. Zatím dík. Pavel
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    No jestli jsi v regeditu zlikvidoval vše Ne*.*, tak jsi zlikvidoval i ty Ne*.ax. Ax jsou kodeky/filtry.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    8

    Aha, tak vidíš, že já tomu moc nerozumím. Ty "NE" mám, teda aspoň si myslím, všechny zlikvidovaný. Ještě to večer se zeťákem, pomocí jeho nápovědy přes Skype, zkontrolujeme.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. zpracování HD videa
    Od Success v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-07-2011, 12:04
  2. Grafické karty: Grafická karta pro zpracování videa
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-06-2011, 14:20
  3. Zpracování Full HD videa na PC
    Od Kameraman amatér v sekci Video a TV
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-08-2008, 14:56
  4. Notebook pro zpracování videa
    Od pinky01 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 19-06-2008, 22:43
  5. Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 10-04-2008, 17:10