Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Start PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    3

    Mám takový problém.PC mám relativně nové,6 měsíců,ale v poslední době ho zapnu někdy až na 20 pokus.Když zapnu PC tlačítkem rozsvítí se ledka power,DVD mechaniky se projedou,ventilátory tiše hučí,jen ledka HDD se nerozsvítí(u toho HDD si nejsem jistý jestli se vůbec rozjede,je tichý a přes hukot ventilátoru není nic slyšet).Kde je zakopán pes?


    Sestava:AMD Phenom X4 9550,Gigabyte MA790X-DS4 - AMD 790X,A-Data DIMM 4096MB DDR II 800MHz,Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS - 320GB SATA II,Fortron Blue Storm II 500W,Leadtek Winfast PX8800 GT 512MB, PCI-E,LG GH20NS10,EuroCase ML-5435 Carodo - Middletower
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    První co bych udělal je, že bych odpojil vše nepotřebné (HDD, DVD mechaniku, TV kartu). Vyndal jeden modul RAM a nechal zapojen pouze jeden do slotu DIMM1 (pokud tedy jsou osazeny 2 moduly RAM).
    Dále by jsi mohl provést Memtest.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    3

    Udělal jsem memtest a nic to nenašlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Jak psal Kevin, odpoj vše nepotřebné! Nejlépe to vyndej i s deskou z case a zapoj jen tak na stole MB CPU VGA a jednu z RAM a vyzkoušej to bez mechanik, disků a jiných zbytečností. Jinak ani VGA nepotřebuješ na to, aby ti najela deska. Stačí procák a ramky a repro zapojené na pinech z MB. Pokud se ti bude dařit zapnou i vypnout jen toto, pak je problém jinde a jednoduše na něj přijdeš i sám. Chce to jen samostatné myšlení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    67

    Citace Původně odesláno od MarioOne Zobrazit příspěvek
    Mám takový problém.PC mám relativně nové,6 měsíců,ale v poslední době ho zapnu někdy až na 20 pokus.Když zapnu PC tlačítkem rozsvítí se ledka power,DVD mechaniky se projedou,ventilátory tiše hučí,jen ledka HDD se nerozsvítí(u toho HDD si nejsem jistý jestli se vůbec rozjede,je tichý a přes hukot ventilátoru není nic slyšet).Kde je zakopán pes?


    Sestava:AMD Phenom X4 9550,Gigabyte MA790X-DS4 - AMD 790X,A-Data DIMM 4096MB DDR II 800MHz,Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS - 320GB SATA II,Fortron Blue Storm II 500W,Leadtek Winfast PX8800 GT 512MB, PCI-E,LG GH20NS10,EuroCase ML-5435 Carodo - Middletower
    "Zakopanej pes" může být i v odcházejícím zdroji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    3

    Tak včera jsem odpojil všechny "nepotřebné" komponenty a nechal jenom jednu RAMku a výsledek byl stejný,takže to bude zdroj nebo deska?Zkusím ještě memtest nechat běžet přes celou noc(prvně jsem ho měl spuštěný "jenom" 4 hod)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Máš jeden paměťový modul ve slotu DIMM1 ? Zkoušel jsi různou kombinaci modulů RAM v různých slotech i zapojení obou modulů RAM v single režimu ? Prověď memtest na obou modulech RAM. Zkus vyměnit zdroj.

    Citace Původně odesláno od Challenger_ii
    Jinak ani VGA nepotřebuješ na to, aby ti najela deska
    Grafickou kartu k startu počítače potřebuje, jelikož motherboard integrovanou grafickou kartu nemá - GA-MA790X-DS4
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Tommula
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    233

    Jen pro jistotu reset CMOS? a vymena zdroje..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    322

    Tohle se mi stávalo na starém počítači... kvůli AGP grafice... možná zkusit dát jinou, nebo zapnout integrovanou a schválně jestli to přestane (pak případně reklamovat grafiku)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od petr.svec Zobrazit příspěvek
    Tohle se mi stávalo na starém počítači... kvůli AGP grafice... možná zkusit dát jinou, nebo zapnout integrovanou a schválně jestli to přestane (pak případně reklamovat grafiku)
    Čti #7
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Start XP
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 20-10-2011, 17:05
  2. Start PC
    Od wojmirek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 28-12-2009, 20:46
  3. Windows XP: start Win XP
    Od RadimCB v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-01-2009, 22:03
  4. Start PC
    Od losdoctoros v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 14-11-2008, 16:38
  5. Start WIN 98
    Od skalis v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-11-2006, 22:14