Nepravidelný restart PC (bluescreen DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL)
Objevil se mi v poslední době menší problém s nepravidelným restartem pc. Mám stejnou sestavu už něco přes rok a asi před měsícem jsem koupil nový monitor, harddisk a myš. Chyba se nezačala objevovat přímo po instalaci nových komponent možná tak dva týdny po to si nejsem jistý. Přeinstaloval jsem Windows ne jen kvůli této jedné chybě už to bylo chvilku potřeba a tohle to jen trochu popohnalo. Každopádně problém přetrval. Zde je foto bluescreenu který se objevil

a také info o mé sestavě
[ATTACH]9274[/ATTACH]
Díky moc za pomoc :)

a také info o mé sestavě
[ATTACH]9274[/ATTACH]
Díky moc za pomoc :)
gHiDPnP.sys je malware. Máš to zaneřáděné. Ze zpráv z jiných fór, je nejlepším řešením záloha dat a čistá instalace OS.
Snad ano, vyzkoušej tenhle: http://www.pctools.com/mirror/sdsetup.exe. Je to Spyware Doctor, ale jen trial verze. Alespoň uvidíš, co tam vlastně máš. Je dobrej, ale mrcha nenažraná. Zabíra dost prostředků a na pomalejší mašině to jde hodně znát. Jinak pak klasicky - testy antivirem i na rootkity (umí to i Spyware, jen to musíš zapnout v nastavení testů).
[QUOTE=Kerrigan;213137]Mám stejnou sestavu už něco přes rok a asi před měsícem jsem koupil nový monitor, harddisk a myš.[/QUOTE]
Nemusí jít nutně o malware. gHidpnp.sys je součást ovladače myší Genius. Neměl jsi před upgradem právě takovou?
Nemusí jít nutně o malware. gHidpnp.sys je součást ovladače myší Genius. Neměl jsi před upgradem právě takovou?
Tak zkus stáhnout a nainstalovat nejnovější ovladač.
Tak jsem to přeinstaloval a budu holt čekat. Na týhle chybě je taky blbý, že nepoznáš jestli to hned zabralo. Ale asi to bude ono, to by jinak byla dost divná náhoda.
Jinak jsem to pro jistotu projel ti. Spyware Doctor něco to sice našlo ale to najde snad vždycky a každýmu. Až do teď jsem si myslel, že mam celkem slušnej comp ale nároky toho programu mě opravdu dostaly. Sice tě to chrání od spyware ale spíš tak že to zpomalí systém o na 10% výkonu takže se na to ten spyware radši vykašle :). Ale tak na jedno občasný proskenování to je docela fajn. Každopádně si nemyslim že by to odstaranilo něco závažnějšího takže to vir asi fakt nebyl.
To je dobře, taky jsem si všimnul, že se jedná o Genius ovládač. Holt to stále platí - léta tomu jsem na tyhle produkty zanevřel právě z tohoto důvodu a myslím, že se to už nezmění. Žádný z nás není tak bohatý, aby kupoval levné věci. r34ktor to trefil přesně. Spyware je opravdu žrout a nebere si servítky, ale na občasný sken je dobrej. Sám ho po skenu vypínám v oznamovací oblasti z menu tray ikonky.
No tak myš používám dál ale bez programovatelných tlačítek. Ovšem co si budem řikat v 90% případů jsem si ani nevzpomněl, že tam jsou tak mi to zas až tak neva. Na druhou mě trochu štve, že je nemůžu používat a to jen pro to, že genius prostě neumí. (SERIOUSLY GENIUS SUCKS)