Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

nenaběhne windows

charvi (2)|30.1.2009 23:36
Ahoj,
mám následující problém:
složil jsem novou sestavu kde mám základní desku Gigabite MA790X-DS4, BIOS sice detekuje disk (starší SATA1) , ale nenaběhne windows (cyklicky se to restartuje), nabízí neustále stav nouze nebo poslední známou konfiguraci, ale ani jedna možnost nefunguje a počítač se ihned znovu restartuje..

problém bude zřejmě v nastavení BIOSu, ale nevím, jak navolit nastavení v položce Integrated Peripherals

konfigurace je ted v konstelaci:
OnChip Chanel0 : Enabled
OnChip SATA Controller: Enabled
OnChip SATA Type: nabízí Native IDE, RAID, Legacy IDE, SATA->AHCI a nevím,co to znamená a co navolit

prosím všechny dobré duše o pomoc
Intri (3490)|30.1.2009 23:39
Jestli ten operační systém na disku byl nainstalovaný na jiném PC, než tom, které jsi skládal, OS nenaběhne, protože neví, jak pracovat s novým hardwarem - nemá ovladače základní desky, procesoru, pamětí, ničeho.

Operační systém musíš nainstalovat na stejné konfiguraci, na které ho chceš používat.
charvi (2)|30.1.2009 23:48
díky za bleskurychlou odpověď, je pravda, že windows na disku již byly z předchozí sestavy..a teď když to tak říkáte, musím uznat, že to zní logicky..
chci se zeptat, zda-li stačí windows pouze opravit či přeformátovat a nainstalovat načisto?
Jiziii (796)|30.1.2009 23:51
Musíš je znova načisto nainstalovot tzn zformátovat disk a instalovat system
oprava systemu nepomuže
Intri (3490)|31.1.2009 00:15
V případě Visty by teoreticky mohla ( dát opravit systém a zvolit opravu problémů se startem systému ), ale vůbec to nemám vyzkoušené. Můj tip je, že to opravit nepůjde, na tuhle situaci instalátor asi připravený není.