nenaběhne windows
Ahoj,
mám následující problém:
složil jsem novou sestavu kde mám základní desku Gigabite MA790X-DS4, BIOS sice detekuje disk (starší SATA1) , ale nenaběhne windows (cyklicky se to restartuje), nabízí neustále stav nouze nebo poslední známou konfiguraci, ale ani jedna možnost nefunguje a počítač se ihned znovu restartuje..
problém bude zřejmě v nastavení BIOSu, ale nevím, jak navolit nastavení v položce Integrated Peripherals
konfigurace je ted v konstelaci:
OnChip Chanel0 : Enabled
OnChip SATA Controller: Enabled
OnChip SATA Type: nabízí Native IDE, RAID, Legacy IDE, SATA->AHCI a nevím,co to znamená a co navolit
prosím všechny dobré duše o pomoc
mám následující problém:
složil jsem novou sestavu kde mám základní desku Gigabite MA790X-DS4, BIOS sice detekuje disk (starší SATA1) , ale nenaběhne windows (cyklicky se to restartuje), nabízí neustále stav nouze nebo poslední známou konfiguraci, ale ani jedna možnost nefunguje a počítač se ihned znovu restartuje..
problém bude zřejmě v nastavení BIOSu, ale nevím, jak navolit nastavení v položce Integrated Peripherals
konfigurace je ted v konstelaci:
OnChip Chanel0 : Enabled
OnChip SATA Controller: Enabled
OnChip SATA Type: nabízí Native IDE, RAID, Legacy IDE, SATA->AHCI a nevím,co to znamená a co navolit
prosím všechny dobré duše o pomoc
Jestli ten operační systém na disku byl nainstalovaný na jiném PC, než tom, které jsi skládal, OS nenaběhne, protože neví, jak pracovat s novým hardwarem - nemá ovladače základní desky, procesoru, pamětí, ničeho.
Operační systém musíš nainstalovat na stejné konfiguraci, na které ho chceš používat.
Operační systém musíš nainstalovat na stejné konfiguraci, na které ho chceš používat.
díky za bleskurychlou odpověď, je pravda, že windows na disku již byly z předchozí sestavy..a teď když to tak říkáte, musím uznat, že to zní logicky..
chci se zeptat, zda-li stačí windows pouze opravit či přeformátovat a nainstalovat načisto?
chci se zeptat, zda-li stačí windows pouze opravit či přeformátovat a nainstalovat načisto?