Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: MSI K8N Neo4-F rev.3. Bios V5.3.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    18

    Koupil jsem novou MSI K8N Neo4-F rev.3. Bios V5.3. Chtěl jsem se zeptat :
    1) zda je dobré nainstalovat nVidia ATA drivery nebo je lepší nechat win IDE drivery?
    2)Paměti mi jedou na 400 MHz pouze ve 2 slotech blíže CPU, když je dám do těch vzdálenějších tak naběhnou jako 333 MHz?
    3) Dělička pamětí v biosu - nabízí se mi nastavení pouze 100-133-166-200-216-233-250 ? Mělo by snad jít dát i 120-140-150-180 a ty v nabídce chybí .... Ty nižší bych spíše potřeboval než hodnoty 216,233 a 250
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od miraj
    Koupil jsem novou MSI K8N Neo4-F rev.3. Bios V5.3. Chtěl jsem se zeptat :
    1) zda je dobré nainstalovat nVidia ATA drivery nebo je lepší nechat win IDE drivery?
    2)Paměti mi jedou na 400 MHz pouze ve 2 slotech blíže CPU, když je dám do těch vzdálenějších tak naběhnou jako 333 MHz?
    3) Dělička pamětí v biosu - nabízí se mi nastavení pouze 100-133-166-200-216-233-250 ? Mělo by snad jít dát i 120-140-150-180 a ty v nabídce chybí .... Ty nižší bych spíše potřeboval než hodnoty 216,233 a 250
    1) Ano URČITĚ nainstaluj nVidia ATA drivery.

    2) Když jsou RAMky blíže CPU (paměťovému řadiči) tak zpravidla jedou lépe (vyšší frekvence,atd.) U osazení pamětí do vzdálenějších slotů se nastavuje automaticky nižší frekvence (samozřejmě, že záleží i na typu desky a CPU), někdy se snižuje i Timing z 1T na 2T. Prostě se snaž vždy osazovat paměti co nejblíže CPU (u AMD) nebo chipsetu (u Intelu).

    3) Děličky 120-140-150-180, se často do biosů nedávají (jen některé modely to měly). Musíš si vystačit s tím co tam máš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    18

    Problém je s těmi děličkami, protože jediná funkční dělička je 166. Když dám děličku 100, tak deska vůbec nenaběhne (i v nepřetaktovaném stavu) a dělička 133 to v cca 2/3 pokusů udělá také.
    Dostal jsem se sice na slušných 2400 MHz - A3200+@3800+ bez zvyšování napětí, ale domnívám se ža by to šlo ještě o dost více, ale limitují mě paměti na 400 MHz a právě nefunkční (neexistující) nižší děličky než je 166.
    Nevím jestli nefunkčnost děliček 100 a 133 je vada desky nebo je to normální?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Kámoš má taky AMD Athlon 3200+ socket 939 2.0GHz
    Dostal se na 2.6GHz, více z toho nedá i když zvyšuje napětí.
    Používá děličku FSB/DRAM - 200/166. Po přetaktu mu paměti běží na 217MHz. Zkus třeba u pamětí stížit časování, měli by pustit ještě víc MHz.

    Máš MSI a přece na MSI se nedá taktovat, nebo dá, ale jen do 10 nebo 15% ne? Nebude Tvůj problém, zapříčiněn tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    18

    Nemám tak dobré paměti, ale na 2500 MHz to běží stabilně (paměti 416 MHz).
    Jak rozchodit děličku 133 jsem nepřišel. Asi to tak už nechám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    jofo1

    Citace Původně odesláno od miraj
    Koupil jsem novou MSI K8N Neo4-F rev.3. Bios V5.3. Chtěl jsem se zeptat :
    1) zda je dobré nainstalovat nVidia ATA drivery nebo je lepší nechat win IDE drivery?
    2)Paměti mi jedou na 400 MHz pouze ve 2 slotech blíže CPU, když je dám do těch vzdálenějších tak naběhnou jako 333 MHz?
    3) Dělička pamětí v biosu - nabízí se mi nastavení pouze 100-133-166-200-216-233-250 ? Mělo by snad jít dát i 120-140-150-180 a ty v nabídce chybí .... Ty nižší bych spíše potřeboval než hodnoty 216,233 a 250
    Zaruceny navod ako taktovat Neo4-F rev.3:
    Doska ma velke problemy s dosiahnutim fsb nad 260-270MHz pri pouziti DS RAM(obojstrannych modulov). Preto:

    1. Pouzivat iba SS jednostranne muduly RAM.
    2. Kedze pri taktovani s SS modulmi je pre vysoke FSB pouzitelna iba delicka 100 MHz a vykon je kvoli tomu slaby treba naflashovat modnuty bios: Neo4-F_PCB3.0_XMOD5.3.zip zo stranky
    http://www.msi-forum.de/thread.php?postid=218992#post , kde su odomknute vsetky delicky vratane 150MHz.
    3. Pouzit vyhradne delicky 150 alebo 100, vsetky ostatne vratane 133 su pre vysoke fsb nestabilne.

    S mojim Venice 3000+@1.8GHz som sa takto dostal na 2.6GHz@290 pri delicke 150MHz stabilne so vsetkymi Vdef, kde RAM idu na 215MHz. Maximalna frekvencia s akou nabehol windows 2.88G@320fsb a delicke 100MHz s defaultnymi napatiami. S nizsim nasobicom je pravdepodobne, ze doska dokaze aj vyssie fsb, ale nemam otestovane.

    !Najpodstatnejsou vecou je pouzitie SS modulov, ktore ani v zapojeni DCH nemaju negativny dosah na dosiahnutelnost vysokej fsb.!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    jofo1

    Navod ako taktovat Neo4-F rev.3:
    Doska ma velke problemy s dosiahnutim fsb nad 260-270MHz pri pouziti DS RAM(obojstrannych modulov). Preto:

    1. Pouzivat iba SS jednostranne muduly RAM.
    2. Kedze pri taktovani s SS modulmi je pre vysoke FSB pouzitelna iba delicka 100 MHz a vykon je kvoli tomu slaby treba naflashovat modnuty bios: Neo4-F_PCB3.0_XMOD5.3.zip zo stranky
    http://www.msi-forum.de/thread.php?postid=218992#post , kde su odomknute vsetky delicky vratane 150MHz.
    3. Pouzit vyhradne delicky 150 alebo 100, vsetky ostatne vratane 133 su pre vysoke fsb nestabilne.

    S mojim Venice 3000+@1.8GHz som sa takto dostal na 2.6GHz@290 pri delicke 150MHz stabilne so vsetkymi Vdef, kde RAM idu na 215MHz. Maximalna frekvencia s akou nabehol windows 2.88G@320fsb a delicke 100MHz s defaultnymi napatiami. S nizsim nasobicom je pravdepodobne, ze doska dokaze aj vyssie fsb, ale nemam otestovane.

    !Najpodstatnejsou vecou je pouzitie SS modulov, ktore ani v zapojeni DCH nemaju negativny dosah na dosiahnutelnost vysokej fsb.!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    4

    vedel by mi este niekto poradit? mam dosku K8N Neo4 -F (MS - 7125 VER:3) biosV5.3 ako nahle donej vozim grafiku saphire alebo palit HD3870 tak mi pipa nejake chybove hlasenie(asi ze neje dostatocne napajana) pritom je na 100% dobre napajana, skusal som 2 zdroje... ked som skusal tie zdroje na inej doske tak nebol problem to rozbehat...

    problem je vtom ze doska nejak nedodava dostatocne mnozstvo napajania, lebo ak som na doske pouzil grafiku na pcx-expres Nvidia6600GT tak ta isla bezproblemu, cosi nechce zobrat grafiky co su externe napajane a nevim kde je problem, viete mi poradit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    4

    no co nikto nevie poradit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Čo to boli za zdroje? Rozdiel v spotrebe 6600gt a hd3870 je cirka 50-55W, takže tie chýbajúce ampére nekvalitný zdroj jednoducho nemusí dodať.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    4

    problem je vdoske a ja chcem vediet preco doska nedokaze napajat grafiku ktora je napajana este externe, podotikam ze zdroje su dobre!


    • One PCI Express X16 slot (supports PCI Express Bus specification v1.0a compliant)
    • One PCI Express X4 slot (supports PCI Express Bus specification v1.0a compliant)
    • One PCI Express X1 slot (supports PCI Express Bus specification v1.0a compliant)
    • Four 32-bit Master PCI Bus slots, one orange slot reserves as communication slot.
    • Support 3.3V/5V PCI bus Interface
    Naposledy upraveno uživatelem skorec1: 05-02-2009 v 15:42
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Bios
    Od krokodylek3 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 29-11-2009, 07:43
  2. @BIOS
    Od kevin00 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 31-10-2009, 18:57
  3. MSI K8N NEO4-F a Vrčení ve zvuku-poraďte
    Od Georg2 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-09-2007, 14:42
  4. MSI K8N Neo4 neide so 4xRAM
    Od p55p v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 06-12-2006, 20:39
  5. MSI K8N neo4-f jak mám taktovát CPU ???
    Od koubi v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-09-2006, 18:23