Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Přerušovaný tisk HP PSC 1400 series

Kerrigan (13)|31.1.2009 00:31
Zdravím potřeboval bych poradit, protože se mi nedávno objevil problém s tiskárnou. Z ničeho nic prostě začala, tisknou přerušovaně (vždycky natiskne pár řádků a potom se docela dlouho nic neděje) stránka se tak ve výsledku tiskne třeba i pět minut. Zkusil jsem jí připojit k notebooku a nainstalovat úplně na čisto abych zjistil, jestli to není pouze něco softwarového, ale tiskárna se chovala úplně stejně jako připojena k velkému PC. Mam jí asi dva roky a za tu dobu jsem se nesetkal s naprosto žádnou chybou a teď když s ní něco je už samozřejmě už neplatí záruka. Nesetkali jste se náhodou někdy s podobným problémem? Dá se s tím něco dělat?
Díky moc za odpovědi.
Intri (3490)|31.1.2009 00:34
V ovladačích tiskárny by měla být možnost vytisknout "čistící" stránku ( její tisk by měl nějak pročistit inkoustové trysky ). Zkus ji vytisknout a sleduj chování tiskárny. Taky vytiskni zkušební stránku a opět koukej, jestli dělá stejné potíže.
Kerrigan (13)|31.1.2009 00:36
Zkoušel a zkoušel nic z toho nepomůže tiskárna se chová pořád stejně.
Intri (3490)|31.1.2009 00:38
Máš k dispozici jinou cartridge ( třeba i starou s téměř vyčabraným inkoustem )? Můžeš vyzkoušet tu, jestli není problém právě v cartridgi. Po té už mě nic nenapadá, bohužel.
Kerrigan (13)|31.1.2009 00:55
Tak jsem tam kopnul jednu starou cartridge ale pořád se to chová stejně. To skoro vypadá na něco vadnýho uvnitř a v tom se fakt nevyznám.
Zeus(CZ) (318)|1.2.2009 15:17
Co kvalita tisku? Takhle se ta moje (stejná) chová v případě, že dám extra kvalitní tisk. I když taky mi to jednou dělal bezdůvodně, nakonec se z toho dostala. Když nepomůže zkušební stránka, tak co třeba čistící obrázek? (taky je tam u údržby, vytiskne to takovou mísu s hruškama nebo tak něco).

A co 'Zarovnání tiskových hlav' - vytiskne se zkušební stránka plná různých čar a textů, dá se pod víko a stiskne se tlačítko skenovat - je na to položka v ovladačích)?
Kerrigan (13)|1.2.2009 20:03
Bohužel jsem všechno tohle zkusil a o tom extra kvalitním tisku vím to byla první věc kterou jsem zkontroloval. Už jsem jen nezkoušel do toho pořádně kopnout ale nejsem si jistej jestli by to pomohlo. :)
Lonanek (67)|1.2.2009 20:16
A to se Ti projevuje na tom PC, kde řešíš: Nepravidelný restart PC (bluescreen DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL)?

Nedivil bych se, že to blbne.
Kerrigan (13)|2.2.2009 16:43
Kdyby jsi četl to forum až do konce zjistil by jsi, že to bylo chybnym ovladačem k myši genius, nehledě na to, že to s tim nemá nic společnýho protože to neni ani na stejnym počítači. Takovej koment jsem fakt potřeboval hele, když nechceš napsat nic smysluplnýho tak raději nic nepiš. Díky.
matyyy (2527)|2.2.2009 17:50
zkus vyloučit chybu winů
pomocí linuxu (třeba GoblinX: Micro (při bootu dej ať se natáhne do ramky)) a pak potřebuješ linuxový HP driver instaluje se spustěním toho souboru co stáhneš

když bude tisknou blbě i pod linuxem je chyba v hardwaru (imho tiskárna zralá na přesun do popelnice)
kevin00 (10238)|2.2.2009 18:23
Asi jsi zkoušel:

1) Kontrolu trysek
2) Čistění tiskové hlavy
3) Výměna cartridgí
4) Vyčištění tiskárny dle manuálu