Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Vnitřní čidlo a teplota PC

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Celofan
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    135

    Koupil jsem si PC skřín s čídlem který měří vnitřní teplotu PC skříne... Potřebolav bych vědet kde mam to čilo správne umístit a jaká je správna teplota PC skříne....
    Dlani jsem poznal že to nejvice hřeje u CUP a RAM tak jsem to dal k tomu... a teplotu mi to měří 37°C neni to moc? A je to správne umísteno?
    http://www.uloz.to/1245889/cidlo.jpg zde si to mužete prohlédnout...

    Předem děkuji za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Kam si to čidlo dáš je na tobě. Pokud je jen jedno, nechal bych ho jen tak volně uvnitř case ať ti měří teplotu vzduchu v case - ta by měla být samozřejmě co nejnižší, pokud je teplota ve skříni nad 40° C tak začni pracovat na airflow (alespoň dva fany - jeden dopředu na nasávání, jeden dozadu pod zdroj na výfuk teplého vzduchu pryč z case).
    Můžeš ho dát klidně na disk, nebo do pasivu mosfetů, RAMek, mezi IHS procesoru a základnu chladiče; je to fakt na tobě kde ho potřebuješ.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele Celofan
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    135

    No v Originále PC skříne mám Dva ventylátory, které odvadějí vzduch...Jeden je vzadu a druhý na vrchu PC skříne.... mam 2 HDD a ty jsou chlazený vlastním chladičem...ale zda se mi ta teplota velká né? Nebo se pletu?? S tim jsem neměl nikdy zkušenosti...

    Jak jsem to koupil...tak to čidlo bylo zamotáno v tom svazku kabelu.... a ukazovalo to max. 31°C a pravě jsem koupil ten 2 HDD tak jsem to musel rozmotat..tak ted právě se mi to zdá zvláštní že ta teplota stoupla o 6°C tak právě se ptám.... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    ventYlátory - omfg, jak tohle může z někoho vypadnout...
    Teplota je OK, z toho obrázku vidím že máš čidlo připláclé na/u pamětí které se zahřívají většinou přes 40° C. Ten rozdíl před a po vymotání je na 99% způsoben umístěním čidla, předtím mohlo být např v průvanu nebo daleko od topícího tělesa, teď je blízko operačních pamětí. Stejně se na tyhle čidla nedá moc spoléhat, raději napiš teploty z Everestu (nejlépe všeho).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Celofan
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    135

    No předem se omlouvam za me chyby.....
    A co to má byt to "teploty z Everestu"
    Neznám...a kde to hledat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele Celofan
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    135

    Pokud je to program ,tak ho už stahuji..

    Vlastnosti senzorů:
    Typ senzoru HDD
    Typ senzoru GPU Driver (NV-DRV)

    Teploty:
    Grafický procesor (GPU) 53 °C (127 °F)
    GPU prostředí 48 °C (118 °F)
    Seagate ST3500320AS 37 °C (99 °F)
    Naposledy upraveno uživatelem Celofan: 31-01-2009 v 14:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Pěkné, teploty jsou v normálu, ale nebylo by vůbec od věci napsat i sestavu ať víme na čem ty teploty vlastně jsou Vše zjistíš přes Everest, ano měl jsem namysli program Everest.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele Celofan
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    135

    AMD Phenom 9850 Black Edition
    procesor, socket AM2+, frekvence jádra 2.5GHz, frekvence HyperTransport sběrnice 4000MHz, cache 4x512kB L2, 2048kB L3, quad core, jádro Agena, boxovaný s chladičem

    Gigabyte GA-MA790X-DS4 (rev. 1.0)
    základní deska, MB, ATX, soc. AM2, AMD 790X, 2x PCIe x16, 3x PCIe x1, 2x PCI, 4x DDR2, 4x SATA, 1x Gb Lan, 2x FireWire, audio 7.1, S/PDIF

    Gigabyte GTX280 1GB DDR3 GV-N28-1GH-B
    grafická karta, VGA, NVIDIA, PCIe x16, 2x DVI, TV-out, 1GB DDR3, paměťová sběrnice 512bit, frekvence 600/2214 MHz, aktivní chladič

    Patriot 4GB Viper (kit 2x 2GB) 1066MHz
    operační paměť DDR2, frekvence 1066 MHz, časování Eased Latency CL 5 (5-5-5-15), EPP ready, hliníkový chladič, Patriot Viper Heat Shields s integrovaným ACC (Aluminum Copper Composite), balení v boxu

    Xilence Gaming Edition 700W
    zdroj PC ATX 2.2, 20+4 pinů, tichý 13.5 cm ventilátor, PFC aktivní, 4x SATA, 6x Molex, 2x PCIe 6 pinů, podpora SLI, CrossFire, Dual Core, napájecí kabel

    Samsung SpinPoint F1 3.5" 1TB HD103UJ
    pevný disk, HDD, 3.5", SATAII/300, 1TB, 7200ot./min., 32MB cache, přístupová doba 8.9ms, technologie NCQ

    Seagate Barracuda 7200.11 3.5" 500GB ST3500320AS
    pevný disk, HDD, 3.5", SATAII/300, 500GB, 7200ot./min., 32MB cache, přístupová doba 8.5ms, technologie kolmého zápisu, NCQ

    2x Revoltec Freezer HDD modrý
    chladič pevného disku, modrý, montáž zespodu HDD, 2x ventilátor, hlučnost 20dB


    nebo se koukni přímo jak jsem to kupoval
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...BN01H6R01FS201
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    67

    Citace Původně odesláno od Celofan Zobrazit příspěvek
    Pokud je to program ,tak ho už stahuji..

    Vlastnosti senzorů:
    Typ senzoru HDD
    Typ senzoru GPU Driver (NV-DRV)

    Teploty:
    Grafický procesor (GPU) 53 °C (127 °F)
    GPU prostředí 48 °C (118 °F)
    Seagate ST3500320AS 37 °C (99 °F)
    A to se Ti zdá příliš?
    Řeš to až Ti bude padat PC samo od sebe. To bys chtěl mít v PC teplotu okolo 10°C?
    Jestli ano tak si s ním běž někde ven, když je -10°C. V létě ho pak raději nepouštěj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,050

    Citace Původně odesláno od Lonanek Zobrazit příspěvek
    A to se Ti zdá příliš?
    Řeš to až Ti bude padat PC samo od sebe. To bys chtěl mít v PC teplotu okolo 10°C?
    Jestli ano tak si s ním běž někde ven, když je -10°C. V létě ho pak raději nepouštěj.
    Nikdo neví všechno a je lepší se zeptat, než něco zku.vit.
    Takže si nech ty impertinentní poznámky od cesty a přispěj radši nějakou dobrou radou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    67

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Nikdo neví všechno a je lepší se zeptat, než něco zku.vit.
    Takže si nech ty impertinentní poznámky od cesty a přispěj radši nějakou dobrou radou.
    Odpověď zde již snad zazněla.

    Jen si nejsem jistý, jestli vůbec byla pochopena. Proto ty narážky....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,050

    Citace Původně odesláno od Lonanek Zobrazit příspěvek
    Odpověď zde již snad zazněla.

    Jen si nejsem jistý, jestli vůbec byla pochopena. Proto ty narážky....
    Narážky si nech pro chat s kámošema. (nic ve zlým......)
    Když to nepochopí, tak se znovu zeptá a my mu znovu polopatě odpovíme. Proto jsme tady.
    /Pravda, někdy je to složitý/
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele Celofan
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    135

    Zdar hoši...
    Hlavne bez hádek.....Ja byl uživatel PC, na kterým jsem hrával ještě Doom2...
    Ne sranda...měl jsem starou mašinu a podle me jsem ted koupil supr CP ( teda podle me je to dělo...zkládal a vybyral jsem pečlive komponenty asi cca 14 dni a doufam že to bude šlapat v pohodě...)

    A nejaké to čidlo jsem nikdy neměl, tak je to pro me novinka...tak se chci jen ujistit jestli je to v pořádku...

    Když tak poradit jak snížit teplotu na minimum....Jinak do žádne lednice a ani za okno ho dávat nebudu, pokud by měl nekdo nejaké připomínky :-)

    Ja uvažoval o tomdle...
    http://www.alza.cz/chladic-scythe-ka...rny-d63647.htm tak jestli to není zbytečý kupovat?? ........??? ( pochopil jsem to správne že to jse tam jak je CD-ROM...??? Z predu PC skříně??)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    67

    Citace Původně odesláno od Celofan Zobrazit příspěvek
    Zdar hoši...
    Hlavne bez hádek.....Ja byl uživatel PC, na kterým jsem hrával ještě Doom2...
    Ne sranda...měl jsem starou mašinu a podle me jsem ted koupil supr CP ( teda podle me je to dělo...zkládal a vybyral jsem pečlive komponenty asi cca 14 dni a doufam že to bude šlapat v pohodě...)

    A nejaké to čidlo jsem nikdy neměl, tak je to pro me novinka...tak se chci jen ujistit jestli je to v pořádku...

    Když tak poradit jak snížit teplotu na minimum....Jinak do žádne lednice a ani za okno ho dávat nebudu, pokud by měl nekdo nejaké připomínky :-)

    Ja uvažoval o tomdle...
    http://www.alza.cz/chladic-scythe-ka...rny-d63647.htm tak jestli to není zbytečý kupovat?? ........??? ( pochopil jsem to správne že to jse tam jak je CD-ROM...??? Z predu PC skříně??)
    Vidíš Ty jsi hrál Doom2 a já si dělal vlastní ROM do Didaktik Gama.
    Jenom malinko: asi překlep CP -> PC a ve slově vybíral se y po B nepíše.

    Ten větrák je do pozice 5,25 (mechaniky CD, DVD) buď jako jedna mechanika, pak Ti to fouká podél, nebo jako 3 mechaniky a pak to fouká do skříně.

    Co se týče chlazení všeobecně. Já zastávám názor, že pokud se vyberou slušné chladiče a chceš opravdu pařit stačí jeden dozadu na case. Důležité je zabezpečit cirkulaci vzduchu v case, nezakrývat přední spodní část a mít dostatek místa vzadu za case.
    Proudění vzduchu přirozenou cestou je podstatnější než všechny větráky. Další podstatnou věcí je vzájemná poloha větráků, aby se "nehádaly" o vzduch.

    Pokud toto stačí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele Celofan
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    135

    Mam ješte poslední dotaz...

    Jak mam ten program EVEREST ...
    ma zatim todle..
    Teploty:
    Grafický procesor (GPU) 53 °C (127 °F)
    GPU prostředí 48 °C (118 °F)
    Seagate ST3500320AS 37 °C (99 °F)


    a rad bych aby jste mi poradily u jednotlivých věcí, kolik může být maximum °C ??..až vim jestli se to přehříva nebo ne......

    Jinak ja mam 2 HDD a tam mi to zobrazuje jen jeden ??Jakto?

    Možná mam blbé otázky,ale važne ja měřiče nikdy neměl a rad bych ted o tom vědel čím nejvíc.. at me mašine neškodim :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Radeony: ATI Radeon HD 5650 - čidlo
    Od paja96 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-12-2011, 16:11
  2. Asi vadné teplotní čidlo-kde se dá sehnat?
    Od maarkii v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-08-2010, 00:40
  3. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-10-2009, 21:55
  4. C2D E6400 a čidlo teploty
    Od Indy13 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 22-12-2006, 21:05