Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: AGP grafika a HD video

  1. #1
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    ahoj,
    vec se ma tak. Mam doma pocitac P4 2,4GHz/533 MHz, 1GB RIMM 800MHz a radeon 9800 Pro. HD video dava jenom nektery pri vytizeni procesoru zhruba mezi 89 - 96%. Nektery HD video (H264 a x264 v mkv) nedava samozrejme vubec.

    Takze otazka ja, jakou nejlevejsi grafiku do APG mam koupit, aby to zvladalo. Zas nechci ale ale uplny smecko. Muj odhad je, ze budu muset sehnat radeon 3650. Nejake dalsi varianty?
    ice
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    hd2600
    jestli nekoukáš na spotřebu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    hd2600
    jestli nekoukáš na spotřebu
    Ale to myslíš v XT verzi - Pro má totiž o něco menší spotřebu než x1650 Pro a to mi běži komplet na 300W.

    Myslim že ta 2600XT bude asi lepší investice, ptž 3650ka k tomu procáku.. no nvm.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Imho jakoukoli kartu od ATi s UVD
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    232

    a to by me zajimalo, jak se to projevi... musi se pak pouzivat jeste spesl prehravac, ktery to vyuzije ? Mam hd2600pro a co jsem si jen zkousel nejake HD video, tak athlon 64 3500+ vytizeny na maximum a taky obcas nestihal... a zase po pozdejsim letmem nahlednuti na internet, jsem si nekde precetl, ze AGP predelavky jsou o toto ochuzeny. Jesli je to tak ci jijnak, byl bych vdecny, kdyby se tu nekdo znaly trosku rozepsal a vysvetlil mi to
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od TomasOxx Zobrazit příspěvek
    a to by me zajimalo, jak se to projevi... musi se pak pouzivat jeste spesl prehravac, ktery to vyuzije ? Mam hd2600pro a co jsem si jen zkousel nejake HD video, tak athlon 64 3500+ vytizeny na maximum a taky obcas nestihal... a zase po pozdejsim letmem nahlednuti na internet, jsem si nekde precetl, ze AGP predelavky jsou o toto ochuzeny. Jesli je to tak ci jijnak, byl bych vdecny, kdyby se tu nekdo znaly trosku rozepsal a vysvetlil mi to
    UVD by měli mít i Radeony do AGP (všechny Radeony HD2xxx a výše kromě HD2900) - UVD je součástí GPU, takže nějaké ochuzování vidím jako nesmysl
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    ice: co skusit ati 3450 do agp ? mam v druhem pc jeji pci-e verzi a docela v pohode staci na starsi hry ... chces na tom jenom koukat na filmy nebo i hrat hry ?
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60044

    http://graficke-karty.heureka.cz/#f--rozhrani_AGP/
    Naposledy upraveno uživatelem wolf007: 02-02-2009 v 20:03
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Dufinos
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    423

    U grafik řady 3xxx na AGP bývají velké problémy s hrami... Pokuď tedy chceš mít s touto grafikou PC i na hry, tak pozor na tuto řadu... Rozběhával jsem známému počítač se Sapphire HD 3650 512MB (AGP samozřejmě), tak jsem prostě nemohl za boha rozhýbat ani jednu hru... Přitom procesor byl relativně výkonný. Rozhodně dost na to, aby nebrzdil tu grafickou kartu (už si to nepamatuju přesně, ale byl to Athlon na cca. 2,4Ghz).
    Prohledával jsem snad všechna fora (i v angličtině), podle rad jsem tam nahodil i nejnovější hotfix (poté jsem zkoušel i starší), ale i tak jsou nebetyčné problémy... Na Filmy se dívat dá, ale hry jsou tak nestabilní, že je to hrůza. Navíc se půlka z nich ani nedá spustit... Na těch forech jsem našel, že pokud hotfix nepomůže, tak je to v pr... a pomůže tak max. zkusit jinou kartu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    hmm pokud opomenu HD3650
    tak v relaci do 2000kč je nejvýhodnější ještě HD2600XT
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59926
    ale dá se říct že je to prakticky stejná karta jako HD3650....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Dufinos
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    423

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    ahoj,
    vec se ma tak. Mam doma pocitac P4 2,4GHz/533 MHz, 1GB RIMM 800MHz a radeon 9800 Pro. HD video dava jenom nektery pri vytizeni procesoru zhruba mezi 89 - 96%. Nektery HD video (H264 a x264 v mkv) nedava samozrejme vubec.

    Takze otazka ja, jakou nejlevejsi grafiku do APG mam koupit, aby to zvladalo. Zas nechci ale ale uplny smecko. Muj odhad je, ze budu muset sehnat radeon 3650. Nejake dalsi varianty?
    ice
    Jenom jedna malá rada, jelikož jsem nedávno známénu rozběhával sestavu právě s radeonem HD3650... Zkus se podívat raději jinam... Prostě za žádnou cenu nebyl systém stabilní (zkoušeli jsme nenáročné hry)... Co jsem hledal po všemožných světových forech (anglicky mluvících max...), tak jsem se dočetl... Vyzkoušet nové hotfixy a v případě, že ani ty nezaberou, tak kartu vyhodit a postavit si stroj už kolem PCI-E...

    Tím jsem chtěl říct... Raději to zkusit postavit kolem 26xx karty od ATI anebo se kouknout k nVidii... Pro jistotu ale také nejdříve prolétej ještě nějaká fora... Za tu 26xx bych dal určitě ruku svého šéfa do ohně , ale s těmi nVidiemi si nejsem jistý...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    125

    Dufinos: Mám HD3850 AGP a musím říct, že se mi ještě nestalo abych nějakou hru nespustil. Hlavně je důležité stahovat drivery od výrobce (Sapphire, Gigabite atd), bo ATi tyhle karty nepodporuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Dufinos
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    423

    Citace Původně odesláno od Scream CZE Zobrazit příspěvek
    Dufinos: Mám HD3850 AGP a musím říct, že se mi ještě nestalo abych nějakou hru nespustil. Hlavně je důležité stahovat drivery od výrobce (Sapphire, Gigabite atd), bo ATi tyhle karty nepodporuje.
    já jsem teda zkoušel tu 3650ku a na orig. driverech to vůbec neběhalo... Tak jsem zkoušel nejnovější od výrobce a to samé... Takže jsem podle rad na forech šáhl po nejnovějším hotfixu od ATI... Zlepšilo se to, ale na druhou stranu to pořád nebylo ono... Prostě výkon byl nedostatečný vzhledem k potenciálu karty. A to ji podle mého procesor nebrzdil... Byl to Athlon jednojádrový (označení si už nepamatuju), kolem 2,4GHz... Předtím tam byla grafika ATI 9600, která byla opravdu už nedostačující... A to jsme ty ovladače sázeli do čistých Win XP...

    Výkon byl ale opravdu špatný, protože třeba na mojí bývalé grafice Sapphire HD2600Pro OC (C2D E6600) jsem si ty hry zahrál nesrovnatelně lépe (vyšší rozlišení i detaily).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Dufinos.. Podle tebe ji sice procesor nebrzdil, ale ve skutečnosti ji brzdil zcela zásadně.
    Athlon XP 2400+ 2Ghz (předpokládám že 2,4Ghz je překlep) proti C2D E6600 podává ve hrách maximálně třetinový výkon..

    Srovnání HD3650 a HD2600pro OC je ale jinak velmi vhodné, protože se až na drobné rozdíly ve frekvencích jedná v podstatě o totožné karty. Jen je 3650 vyrobena 55nm výrobním procesem a tak méně žere. Obrovský rozdíl v hratelnosti her tak padá jen na konto CPU a můžeš tedy výkon Athlonu XP a C2D přímo porovnat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Dufinos
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    423

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Dufinos.. Podle tebe ji sice procesor nebrzdil, ale ve skutečnosti ji brzdil zcela zásadně.
    Athlon XP 2400+ 2Ghz (předpokládám že 2,4Ghz je překlep) proti C2D E6600 podává ve hrách maximálně třetinový výkon..

    Srovnání HD3650 a HD2600pro OC je ale jinak velmi vhodné, protože se až na drobné rozdíly ve frekvencích jedná v podstatě o totožné karty. Jen je 3650 vyrobena 55nm výrobním procesem a tak méně žere. Obrovský rozdíl v hratelnosti her tak padá jen na konto CPU a můžeš tedy výkon Athlonu XP a C2D přímo porovnat.
    jj... u toho procesoru jsem se určitě sekl a bude to jak píšeš... Přesto jsme zkoušeli hry, které měly i v doporučené konfiguraci např. 1,7GHz Singlecore a 128MB grafickou kartu... Ale sekalo se to i na základní nastavení při rozlišení 640x480!!! Což se mi nezdá až tak v pohodě... Dokonce i starý AvP 2 se při nízkých detailech sekal... A to si pamatuju, že jsem jej hrál bez problémů na 1024x768 na docela dobré nastavení detailů na P3 1GHz s radeonem 9600...

    Tomu známému dával toto PC dohr. jeho kamarád, který dělá v jedné firmě správce sítě a celkově HW a SW... Normálně běžel naprosto OK, ale problém byl, když se zapla nějaká hra... Hledal jsem snad půl dne na www kde by mohl být zakopaný pes a nakonec jsem zjistil, že je to téměř ztracené... Přitom jsem mu říkal, ať si tam hodí 3850ku AGP a i při tom hledání "pomoci" jsem se dočetl, že tyto problémy s 3850kou nejsou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    co se týče HD2600 PRO tak ji mám v NB a musím říct že je to karta na které se stále dá hrát...a má i výborný OC potenciál....z 500/600(1200 ef.) Mhz jsem se dostal na 675/825(1650 ef.)
    i když je pravda že dvě jádra jsou dvě jádra (mám v NB dvoujádrový turion 1,8Ghz)

    oproti E6600 ale výkon určitě výkon nebude třetinový...
    při upgade z AMD3000+(1,8Ghz) na AMD X2 5000+ (2,6Ghz) se výkon ve hrách zvedl o sca 45-50% tedy na 145-150% původní hodnoty...což znamená že AMD 3000+ je 0,66-0,68 násobkem X2 5000+....
    (takže v reálu maximálně poloviční výkon...(athlon 2400+ vs. E6600)).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Video
    Od andrejus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-11-2013, 22:21
  2. PC pro grafika, video v ceně do 56 000 Kč
    Od @madeus v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 14-04-2010, 10:48
  3. GK na video
    Od ICEBOSS v sekci Grafické karty
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 18-01-2010, 17:37
  4. Video z her
    Od )aguar v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 15-09-2008, 00:11
  5. Sestava - grafika+CAD+video
    Od mara.doh v sekci PC - archiv
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 16-08-2008, 15:22