Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Prosím Vás o pomoc, poslední šance!

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1

    Dobrý den,

    jistě mnoho z Vás využívá možnost grafických karet umožňujících výstup na TV. Pak je báječné sledovat DivXy filmy v téměř DVD kvalitě přímo na televizoru, stejně, jakobyste si právě poušťěli DVDčko. Také jsem se těšil z této vymoženosti, ovšem pouze do chvíle, než jsem svoji starou grafickou kartu GeForce 5600FX nahradil novou GeForce 7600GT. Od té doby nemohu dostat obraz na TV do barev, je pouze černobílý. Tedy! Víme, že při nastavování výstupu na TV zadáváme 2 věci (Nejnovější ovladače Forceware):

    1. Normu (ta je v česku PAL-K1)
    2. Výstup videa (a to buď S-Video, nebo Kompozitní video).

    Kde je tedy problém?
    Na staré GeForce 5600FX při nastavení výstupu S-Video byl obraz černobílý. Ale při nastavení Kompozitní video byl obraz barevný a vše bylo v pořádku.

    Nyní na nové GeForce 7600GT při nastavení S-Video je obraz opět černobílý, ale ouha, při nastavení Kompozitní video po zmáčknutí tlačítka "Použít" obraz na 1 vteřinu zbarevní, ale ihned úplně zmizí a zůstane pouze černá obrazovka, dokud nedojde zpět k obnovení nastavení na S-Video, kde, jak už bylo řečeno obraz černobílý, čili nepoužitelný. Zkrátka při nastavení Kompozitní video obraz nezbarevní, jak by měl, ale zbarevní na 1x a pak nadobro zmizí.

    Tímto mi dovolte požádat Vás o radu, neboť už si s tím skutečně sám nevím rady, bojuju s tím už týden, a skutečně nevím, čím to může být, proto bych byl neskutečně vděčný za jakoukoliv radu, která by pomohla vyřešit můj problém. Najde se někdo kdo podobný problém vyřešil, nebo se s ním setkal? Pokud ano, prosím, pomozte mi a napište na mail sindibad33@centrum.cz , nebo ICQ 127018959.

    Díky moc.
    sindibad33@centrum.cz
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    A zkoušel jsi hrát si s normou PAL, neboli nastavit ji i na jinou hodnotu, než striktně PAL-K1? Já ještě se starou GeForce2 nastavoval PAL-G a i jiné PALy. S GeForce 7600GT zkušenost nemám, bohužel, ale na mé GF6600 nikdy nebyl žádný problém - přišel jsem, připojil TV, spustil a vše bylo vyřešeno. Co máš za televizi? Není to nějaký starý model? Nové televizi by pravděpodobně nemělo ani vadit NTSC a jiná nastavení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Leroj
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    280

    ahoj, můžeš napsat jestli a jak si to vyřešil ?
    já jsem tuto kartu dal minulý týden /místo GF 6600 GT/ a nyní jsem i vyskoušel výstup na TV a vše je O.K., stejně jako to bylo dřív. Nenastavoval jsem vůbec nic, je tam Pal K1 a výstup je nastaven na automatickou volbu. Propojený to mám přez S-video přímo do TV /bez SCART redukce/.
    Kdysi dávno jsem se s tímhle hodně natrápil, problémy byly většinou ve špatném kabelu nebo v zapojení SCARTu - tyhle konektory jsou někdy zapojeny neúplně, např. bez RGB nebo bez automat. spínacího signálu.
    měj se a dej vědět jak ti to jede.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    no ja mam jeste na kabelu kterym mam propjenoy grafiku s tv prepinac primo na konektrou ktery strkam do scartu a kdyz ho mam v jedne poloze jede to cernobile a kdyz v druhe jede to barevne ale priznam se ze v techto vecech se fakt nevyznam
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Konnor
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    284

    Citace Původně odesláno od wizaard
    A zkoušel jsi hrát si s normou PAL, neboli nastavit ji i na jinou hodnotu, než striktně PAL-K1? Já ještě se starou GeForce2 nastavoval PAL-G a i jiné PALy. S GeForce 7600GT zkušenost nemám, bohužel, ale na mé GF6600 nikdy nebyl žádný problém - přišel jsem, připojil TV, spustil a vše bylo vyřešeno. Co máš za televizi? Není to nějaký starý model? Nové televizi by pravděpodobně nemělo ani vadit NTSC a jiná nastavení.

    No jen aby to nebyla ta samá haluz jako jsem měl já s těma ovladačema co dělali strašně tmavý video,... Možná je to uplně od věci, ale radši to tady zmíním,... Tam mi to dělalo hlavně u tv karty a myslím že přesně tohle jedna norma byla ok a ta druhá byla uplně černá, jenom zvuk,...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    87

    U me to bylo z duvodu prohozenych paru v konektoru - rozebral, prepajel, a slo to v pohode...
    btw. resil jsem to se starou GeForce 4 MX
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Poslední aktualizace PROBLÉM! Prosím pomoc.
    Od Domingster v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-11-2011, 18:09
  2. Prosím o pomoc
    Od zelenac22 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 02-07-2010, 22:39
  3. Socket 775: Prosim pomoc
    Od Master414 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 01-09-2009, 20:51
  4. Ovladače: Prosím pomoc
    Od pepina29 v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 42
    Poslední příspěvek: 15-05-2009, 13:20
  5. prosim pomoc
    Od votvik v sekci Audio
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-06-2008, 17:54