Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: GeForce 9800GTX+ 1GB a Nvidia ovladače

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    7

    Mám problém při instalaci nejnovějších ovladačů ze stránek Nvidie na grafickou kartu GeForce Gigabyte 9800GTX+ 1GB. Při instalaci mi vždy vytuhne PC, takže ovladače se nenaistalují a já nakonec musím restartovat a vrátit se tak k původním ovladačům přes bod obnovení. Ovladače ze stránek Gigabyte nainstaluju, ale jsou někdy ze září 2008.

    Někdy se mi také při hraní GTA IV (originál) stane, že hra spadne s chybovou hláškou : GTA 4 ERROR: Out of video memory
    689294144 737558528

    Zkoušel jsem přeinstalaci a ta nepomohla.

    Používám sestavu
    AMD Pheonom X4 2,2 GHz
    deska Biostar TF8200 A2+
    4 GB DDR2 667Mhz
    windows Vista Home Basic

    Děkuji za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Zkoušel jsi přeinstalaci čeho? Zkus kompletně odebrat drivery na GK např pomocí programu Driver Cleaner nebo Driver Sweeper a následně nainstalovat poslední WHQL drivery ze stránek nvidie. Popř zkusit ovladače nainstalovat v Nouzovém režimu (po POSTu mačkej F8 a vyber Nouzový režim). Stahuješ ovladače pro Vistu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Visty jsou na ovladace docela vybirave a je mozne, ze bez pouziti 64bit verzi Vist nepujdou nove ovladace nainstalovat. Celkovy soucet ram jde totiz pres 4G limit 32bit OS a tim padem je docela dobre mozne, ze jen starsi verze (nebo nejak upravene?) Gigabyte ovladace se daji nainstalovat.
    Dalsi moznost je vyhodit 2G pamet, nechat tam jen 2G, nainstalovat a vratit 2G zpet
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    7

    Přeinstalaci Vist, kompletní. Zkoušel i odstranit ovladače karty klasicky ODEBRAT a pak tam rovnou lupnout nové. Nepomohlo to. Visty mám 32bit. V nouzovém režimu mi je to sice nainstalovalo ale na závěr po restatru Vist a přechodu do normálního spuštění tam ovladače nebyly. Tu paměť vyndat jsem nezkoušel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Zkus... 32bit je 32bit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    A hlavne najprv instalovat ovladace maticnej dosky (chipset a vsetky komponenty). Urob si potom hned ghosta na druhu particiu, aby si nemusel stale preinstalovavat.
    Az potom davaj nove ovladace na GK http://www.nvidia.com/object/winvist...1.22_whql.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    7

    Tak jsem zkusil vyndat 2 GB RAMky a pak znovu nainstalovat nejnovější ovladače Nvidie. Bohužel výsledek stejný. Opět to při instalaci vytuhne a dál už se nic neděje. Restart je třeba dát dvakrát, kde po druhé vyskočí nabídka Spostit v posledním funkčním stavu (bod obnovení). Může být problém v kartě?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    122

    zdravim vsechny,
    mam tentyz problem.
    Graficka karta Gigabyte 9800GTX+ 1Gb hledal jsem na netu a nasel jsem ze to dela spatny Bios v graficke karte, probira se to zde: http://forums.nvidia.com/index.php?s...c=84478&st=240
    je nutne udelat Flash Biosu. Sam bych ho rad udelal abych mohl dat novejsi ovladace, ale bojim se toho nevim presne jak na to a netroufam si moc prekladat anglicka fora a zkouset.
    Jinak grafika beha nadherne a zatim jsem nenasel hru kterou by to nezvladalo na plno, tedy krom GTA IV ale tam hraje roli vice faktoru a hlavne CPU. Kvuli tomu bych rad zkusil novejsi ovladace jestli bych si pomohl.....

    Nedokazal by mi nekdo poradit jak na ten Flash??? jestli je to dobra volba ho vubec delat a jak to nejlepe provest.

    Dekuji vsem za rady a odpovedi
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    7

    Devil: taky jsem tam na to koukal, ale jak poznat, který Bios je třeba použít. Anglina je pro mě španělská vesnice a něco zkusit, co pak nebude fungovat. Třeba někdo poradí. Původně jsem si myslel, že je asi problém v kartě, ale jak je vidět, je to někde jinde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    122

    Citace Původně odesláno od 1falko Zobrazit příspěvek
    Devil: taky jsem tam na to koukal, ale jak poznat, který Bios je třeba použít. Anglina je pro mě španělská vesnice a něco zkusit, co pak nebude fungovat. Třeba někdo poradí. Původně jsem si myslel, že je asi problém v kartě, ale jak je vidět, je to někde jinde.
    Ja jsem to procetl cely, ale zatim co jsem se docelt je uspesnost 50:50.
    Jakou mas verzi Biosu? Ja mam F10 a co jsem se docetl tak na ni dat F11 nebo F12 ale nekdo si stezuje ze je to pak jeste horsi nebo lepsi pak ze otacky ventilatoru stoupnou na 100% z puvodnich 40% co to toci ted. A to bych nerad jelikzo uz ted mi prijde ze je docela hlucny.
    Pak tam nekdo psal ze tam dal F1 Bios i kdyz by se to nemelo a ejhle ono to funguje, nekdo zas psal ze mu to uskodilo. Pak tisice ruznych zpusobu jak Flashovat ale radeji bych videl cestinou napsano podrobne od nekoho jak na to, ale jedine v pripade ze s tim ma zkusenosti.

    Docela se toho bojim, ale ty nove ovladace me lakaji zkusit cim dal tim vic. Ne ze by to bylo potreba vsechno beha na jednicku krom teda GTA u kteryho mam v prumeru 22FPS spis min a to mi prijde docela malo. Ale to budou delat asi ty ovladace. Kdyz jsem mel starou 7900GS tam pomohli hodne....

    Kdyby jsi neco nasel noveho ohledne GTX+ napis prosim budu rad, googlim jak se da
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    7

    Taky bych měl mít f10. verze 62.92.62.00.10 Mě tedy hlavně štve, že to dělá tyhle potíže. Ta hlučnost s narůstajícím výkonem je fakt hrozná. Uvažuju o tichém ventilátoru http://shop.aqcomp.cz/?Mode=Sti&StiId=-23110

    Toho flashnutí se taky bojím, tak ještě vyčkám, jestli někdo neporadí
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    122

    Citace Původně odesláno od 1falko Zobrazit příspěvek
    Taky bych měl mít f10. verze 62.92.62.00.10 Mě tedy hlavně štve, že to dělá tyhle potíže. Ta hlučnost s narůstajícím výkonem je fakt hrozná. Uvažuju o tichém ventilátoru http://shop.aqcomp.cz/?Mode=Sti&StiId=-23110

    Toho flashnutí se taky bojím, tak ještě vyčkám, jestli někdo neporadí
    me jede vetrak stale stejne dneska to zkusim poradne prozkoumat co a jak.
    Ale kupovat jiny chladic se mi opravdu nechce...vrazet jeste litr do grafiky za 5 000,- to opravdu ne.
    Co jsem tak vycetl tak lide maji ruzne potize uz od zacatku: padaji hry, artefakty po chvili hrani vysoke prehrivani apod...
    Dostal jsem radu at si pomoci te utility od GB @Bios zalohuji stavajici a dam tam F11, kdyby byli problemy mam tam vratit zpatky origo, ale moc se mi do toho nechce.
    Pak jsem dostal taky radu at downgraduji na F1 Bios ale to se musi pod Dosem prikazem, ale tomu moc neverim a docela se toho bojim.
    Sem stale na vazkach...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    122

    Tak se tu objevil jeden navod:
    http://forums.nvidia.com/index.php?s...dpost&p=507568

    vypada to ze to lidem funguje jak ma i ten 2D/3D mod... ale staaale nevim jestli to mam zkouset nebo nee... vetrak by bezi stale na 100% a to by se mi moc nelibilo..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    7

    Tak jsem to rozchodil ) Zde jsem stáhl program na flashnutí http://www.gigabyte.com.tw/Support/V...lity&FileID=91
    program jsem naistaloval a zjistil verzi biosu (F10)

    pak samotný bios f12 http://www.gigabyte.cz/download/vga/bios/21231/ bios (.exe) se otevřel do adresáře a pomocí programu na flashnutí našel a flashnul

    pak nainstaloval nové ovladače Nvidie a funguje to ))
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    122

    Citace Původně odesláno od 1falko Zobrazit příspěvek
    Tak jsem to rozchodil ) Zde jsem stáhl program na flashnutí http://www.gigabyte.com.tw/Support/V...lity&FileID=91
    program jsem naistaloval a zjistil verzi biosu (F10)

    pak samotný bios f12 http://www.gigabyte.cz/download/vga/bios/21231/ bios (.exe) se otevřel do adresáře a pomocí programu na flashnutí našel a flashnul

    pak nainstaloval nové ovladače Nvidie a funguje to ))
    ty jsi to nakonec delal pres ten @Bios?? a co vetrak?? zvysil otacky?? to me hlavne zajima...bych to zkusil taky ale nechci si z grafiky udelat triskac
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. nvidia geforce 9600gt ovladače
    Od marekpevný v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 22-05-2012, 17:56
  2. NVIDIA GeForce GT320 nebo NVIDIA GeForce 210
    Od Honzátor v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-12-2011, 21:10
  3. Ovladače: Nvidia GeForce 7500 le ovladače (problém!)
    Od RAZORczech v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 28-01-2010, 13:39
  4. Gigabyte GeForce 9800GTX Plus
    Od trodas v sekci Aktuality
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-08-2008, 20:12