Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: pc se zapne ale obrazovka zustava cerna

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    8

    Dobry den,mam problem...asi pred mesicem jsem si koupil komponenty,ze si sestavym PC.zakladni desku asus pq5 pro,zdroj 500W,procesor intel core 2 duo,ramky kingston ddr2 kit 2+2 GB,grafiku Gainward 9600GT golden sample 1024MH atd.sestavil jsem vse podle manualu MB,vse fungovalo az do dneska,hraju CS a seklo se mi to,zadna reakce,tak sem dal restart(horkej),pote vsechny vetracky nastartovaly,ale monitor byl cerny,nenabehne vubec nic.zkousel jsem to nekolikrat,ale porad stejny.
    prosim o radu a moc dekuju za pripadny odpovedi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Odpoj vše nepotřebné. Nech zapojené pouze CPU, grafickou kartu, jeden modul RAM ve slotu DIMM1. Zkontroluj všechny napájecí konektory, že jsou řádně připojené.

    EDIT:
    Napiš komplet sestavu (řádné označení komponent) + značku zdroje s jeho wattáží
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 03-02-2009 v 17:28
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    8

    pc sestava:case midi KME 8062 ATX 500W PZ Durable P4 ,12cm FAN/MB ASUS s.775 P5Q pro,iP 45,DDR 2,2x PCIe x16/CPU Intel Core 2 Duo E8500-3.16GHz 775pin,1333MHz,6M,BOX/DIMM DDR2 Kingston HyperX 4GB(kit 2x2GB)1066MHz BOX/HDD Seagate Barracuda.500GB,SATA,32MB/DVD/RW Samsung SH-S223F,SATA interní/Graficka karta Gainward 9600GT golden sample 1024MB,DDR3

    Zkusil jsem vydat jedny ramky,odpojil jsem dvd mechaniku,zkontroloval napájecí konektory a problem je porad stejny
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    zapoj PC Speaker...
    Rozsviti se ti PWR LED? Vetraky jednou na plny vykon?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    8

    Pc speaker ani nepipne,PWR LED sviti,vetraky jedou na plnej vykon
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    ...zkus nejakou PCI grafiku
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Zkusil bych vyměnit zdroj. Zkoušel jsi modul RAM postupně vložit do různých slotů, odpoj i HDD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    8

    takze jsem odpojil i hardisk,ram jsem zapojil do jinyho slotu a konecne to nabehlo,tak v cem muze bejt problem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    8

    jo a pc speaker jedenkrat pipnul
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    8

    takze jsem zapojil hardisk a nechal jedny ramky na DIMM2 a vse funguje jak ma.co je teda v p*ci?moc vam dekuju za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Takže chyba bude pravděpodobně v modulech RAM. Zkus teď projet paměti Memtestem. Fungují oba moduly RAM v jiném slotu či jen jeden ?

    Pokud máš AMI BIOS, jedno pípnutí znamená chyba obnovování paměti RAM.

    EDIT 1:

    P5Q PRO Motherboard Qualified Vendors List (QVL)

    EDIT 2:

    Udělovat reputační body můžeš, máš-li min. 10 reputačních bodů a 15 příspěvků. Viz. Pravidla udělování reputačních bodů
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 03-02-2009 v 19:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    8

    Takze mi funguje jen jeden modul RAM,nechal jsem ho zapojenej na DIMM1,takze asi jeste jeden prikoupit a pude to jako driv...jen pak ten novy pripojim na DIMM3 a uz by se to nemelo podelat...coz?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Jak si mám vysvětlit funguje jen jeden modul RAM ? Diagnostikoval Memtest nějaké chyby na modulu RAM ? Pokud ano, modul reklamuj nebo zahoď pokud není v záruce a zakup nový. Poté jej můžeš v klidu vložit do slotu DIMM3 (aby fungoval Dual Channel) a nic se neděje.
    Pokud Memtest nediagnostikoval žádnou chybu a jde Ti pouze jeden modul RAM v určitém slotu, je na vině s největší pravděpodobností motherboard.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    8

    jeden modul RAM funguje a kdyz tam dam ten druhej tak to vubec nenabehne.zkousel jsem ruzny kombinace.projizdel jsem to memtestem a zadnej error to nenapsalo.muze z niceho nic jeden modul odejit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Všechno odchází z ničeho nic

    Pokud jsi projel každý modul RAM zvlášť (v Single Chanellu) Memtestem a ten nediagnostikoval žádnou chybu v paměťových modulech a přesto se to nekorektně chová, příčinu hledej v motherboardu. Budeš muset vyzkoušet komponenty na jiné základní desce.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nove PC cerna obrazovka blikajici kurzor
    Od Yamatano v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-06-2012, 19:45
  2. windows xp - nenajede - jenom cerna obrazovka
    Od dizzas v sekci Operační paměti
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-01-2012, 17:28
  3. World of Warcraft padaní(cerna obrazovka)
    Od Deexer v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-10-2008, 20:40
  4. Cerna Obrazovka
    Od odanek v sekci OS Windows
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 03-10-2008, 22:33
  5. Grafické karty: Cerna obrazovka pri spousteni pc
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 18-02-2008, 14:47