Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: HTPC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    7

    Dobrý den,
    po neúspěchu se satelitem, který jsme museli vrátit jsem se rozhodli ze se koupíme htpc. mám jen pár připomínek, ale jinak je vše na vás
    moje nároky:
    -příjem ze satelitu (anténu máme)
    -výkon tak akorát na plynulý HD 1080p (ne na hry)
    -cena kolem 10k

    a ještě pár otázek:
    -doufám že jde nahrávat, ale tak pro jistotu se zeptám jde?
    -jde se při nahrávání kanálu koukat i na jiný kanál ?

    to je tak vše a doufám že kvůli tomu přijmu ze sat. nebude cena razantně vyšší
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    No, na slusne HTPC je to vazne docela malo, jde hlavne o drahe htpc skrine
    nebo staci do normalni skatule ?
    // tady je neco vazne levneho http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...FL01J2X01M3701
    ta skrin nic moc, 2k rezerva na Satelitni kartu ... a vazne nemuzu zarucit plnou podporu 1080p
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 04-02-2009 v 20:53
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od -Sync- Zobrazit příspěvek
    -příjem ze satelitu (anténu máme)
    -výkon tak akorát na plynulý HD 1080p (ne na hry)
    -cena kolem 10k

    a ještě pár otázek:
    -doufám že jde nahrávat, ale tak pro jistotu se zeptám jde?
    -jde se při nahrávání kanálu koukat i na jiný kanál ?

    to je tak vše a doufám že kvůli tomu přijmu ze sat. nebude cena razantně vyšší
    pro příjem ze satelitu v hd rozlišení je třeba TechniSat SkyStar HD2 v případě příjmu českých programů přes kodovací kartu (skylink/gital) je třeba slot na kartu
    nahrávat to umí, nahrávání jiného programu a koukání na jiný imho jen se dvěma tunerama (a dvěma konvertorama)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, HTPC skříně už tak drahý nejsou:
    http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...C4%9B\ATX\HTPC
    jde o to, co od nich člověk chce...
    Co se týče navrhovaný karty, tak ta by měla umět příjmat dva programy najednou, ale maximálně jeden v HD rozlišení:
    http://www.avforums.com/forums/archi...er-hd-s2x.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Co se týče navrhovaný karty, tak ta by měla umět příjmat dva programy najednou, ale maximálně jeden v HD rozlišení:
    http://www.avforums.com/forums/archi...er-hd-s2x.html
    to na co je v tom odkazu není karta ale hotvý strojek za poněkud vyšší cenu
    http://zbozi.cz/?sId=gqYJLtSXo--W&q=...icorder+HD+S2X
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    387

    HD3200 by mela zvladat i dekodova 1080p videa s tim, ze bude vyuzivat i procesor. Asi tak na 60% (testovali to na mobiliti radeonu, jez by nemela byt od desktopove verze po strance vykonu odlisna, ale nevim do jake miry je tento servr duveryhodny). Nebylo by spatne prihodit tam treba HD4550 do crossfire. Urcite by to hodne ulehcilo procesoru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    matyyy: uf, to je tak když pořádně nezkontroluju co postuju, dík za opravu a omlouvám se... Hmmm... na originální stránce u produktu tudle možnost nezmiňujou:
    http://www.technisat.de/indexe33d.ht...ukte,de,76-215

    Nicméně tady
    http://www.czechcomputer.cz/disc_doc...tml?dstart=100

    ...někdo tvrdí, že je to stejná karta jako...
    http://www.twinhan.com/product_satel..._CI.asp#T10412

    a u ní ta možnost zmíněná je, tak nevim. Bohužel ta twinhan se v čechách asi neprodává
    (ni na moravě a slezku, nicméně Whitman tady z fóra má kontakty i do polska, tak by ji možná byl schopnej sehnat?)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    96

    Osobne bych se doporucil vykaslat na grafickou kartu uplne a koupil board s integrovanou kartou. Obecne HTPC grafiku vicemene moc nepotrebuje, to co je dneska na boardech je zcela dostatecne. Co se tyce urychleni HD videa, tak tam uz grafika rovnez neni potreba, protoze jsou s nimi akorat problemy a pri dnesnich CPU a jejich cenach neni problem dat do HTPC CPU, ktere utahne 1080p samo o sobe.
    Doporucuji koupit neco na platforme Core 2 Duo, protoze maji slusny pomer cena vykon a narozdil od AMDcek s nimi nebyvaji takove problemy.
    Rozmyslete si co chcete za operacni system a nasledne HTPC software.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ne321: ??? Nejdřív si prosím přečti, o čem se bavíme. O GK nepadlo ani slovo.

    A když už se bavíme o integrovaný GK, tak jakou bys k tomu intelu dal? I G35 má o cca 15W větší spotřebu než 780G
    http://www.anandtech.com/cpuchipsets...spx?i=3288&p=3
    a je taky o něco dražší (G33 vzít nemůžeš, nemá ni DVI) a do HTPC míň vhodný, anžto nemá HDMI. O spotřebě G43 nemluvě, tam už je těch watů 30. A pokud bych chtěl pod intel strčit integrovanou nvidii, tak zas nechápu ty řeči o spolehlivosti - právě nvidia má poslední dobou nějvtší problémy se spolehlivostí.

    Ona i větší spolehlivost Intel+intel oproti AMD je mýtus, byly sice doby, kdy k AMD
    nebyl pořádnej čipset, ale 780G je povedenej čipset s perfektní spotřebou (oproti 4x dvojnásob), a naopak problém maj i intely - např. nekompatibilita pamětí s 4x čipsetama.)

    Co se týče poměru cena výkon, tak v lowendu (a do HTPC neni důvod kupovat nic lepšího) je to vyrovnaný. Takže - hlavně z důvodu spotřeby a lepší integrovaný grafiky - bych rozhodně doporučil to postavit na 780G - stejně jako (až na Ne321) předřečníci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    96

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Ne321: ??? Nejdřív si prosím přečti, o čem se bavíme. O GK nepadlo ani slovo.

    A když už se bavíme o integrovaný GK, tak jakou bys k tomu intelu dal? I G35 má o cca 15W větší spotřebu než 780G
    http://www.anandtech.com/cpuchipsets...spx?i=3288&p=3
    a je taky o něco dražší (G33 vzít nemůžeš, nemá ni DVI) a do HTPC míň vhodný, anžto nemá HDMI. O spotřebě G43 nemluvě, tam už je těch watů 30. A pokud bych chtěl pod intel strčit integrovanou nvidii, tak zas nechápu ty řeči o spolehlivosti - právě nvidia má poslední dobou nějvtší problémy se spolehlivostí.

    Ona i větší spolehlivost Intel+intel oproti AMD je mýtus, byly sice doby, kdy k AMD
    nebyl pořádnej čipset, ale 780G je povedenej čipset s perfektní spotřebou (oproti 4x dvojnásob), a naopak problém maj i intely - např. nekompatibilita pamětí s 4x čipsetama.)

    Co se týče poměru cena výkon, tak v lowendu (a do HTPC neni důvod kupovat nic lepšího) je to vyrovnaný. Takže - hlavně z důvodu spotřeby a lepší integrovaný grafiky - bych rozhodně doporučil to postavit na 780G - stejně jako (až na Ne321) předřečníci.
    Par poznamek:

    a) o moznosti externi graficke karty tu psal "Wlcek"
    b) spotreba je bezvyznamna velicina
    c) interni grafika je u HTPC vicemene rovnez bezvyznamna, protoze dnesni CPU utahne cokoliv a narozdil od podpory akcelerace v kartach nejsou s nimi problemy
    d) spolehlivost grafik Nvidia vs. ATI je podle hesla jeden za osmnact a druhy bez dvou za dvacet. Catalysty to je take obcas zazitek pro silne nervy.
    e) HTPC maji vzdycky obrovske problemy se spolupraci hardware + software, je otazkou do jake miry je rozumne si je jeste zvetsovat pouzitim minoritni (tj. z principu mene otestovane) platformy. To plati jak pro Visty, tak pro Linux, kde se kazdou chvili s novym jadrem musi na AMD platformach delat nejake hacky, aby to vubec nabootovalo (viz nutne boot options u 690G)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    7

    jj díky za komenty. škatuli samozřejmě nějakou levnou,
    ale ještě k ty sat. kartě-matyyy psal ze nehravat a koukat na něco jinýho jde jen se dvěma tunerama, ale tahle karta je nemá. nemohli byste mi doporučit nějakou kartu které je má?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    96

    Citace Původně odesláno od -Sync- Zobrazit příspěvek
    jj díky za komenty. škatuli samozřejmě nějakou levnou,
    ale ještě k ty sat. kartě-matyyy psal ze nehravat a koukat na něco jinýho jde jen se dvěma tunerama, ale tahle karta je nemá. nemohli byste mi doporučit nějakou kartu které je má?
    No jeste je moznost koupit ty karty dve a bez problemu pak lze na jednu koukat a na druhe nahravat. Znam manika co ma ve svem HTPC slovy DESET satelitnich karet, aby mu nic neuteklo. Cele to normalne funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    a) Za tu grafiku se omlouvam, Wlcka jsem prehlid. Ale zbytek s odpustenim je jedna blbost na druhou.
    b) Spotřeba je zanedbatelná? U HTPC, který maj bejt co nejtižší a zároveň jsou v plochejch nízkejch skříních, který nemůžou mít dobře vyřešený chlazení? Často zasunutý do nevětraný police pod televizí?
    Nehledě na zbytečně utracený peníze za elektřinu...
    c) Kvalita grafiky v HTPC (i pokud se nevyužívá na hry) neni bezvýznamná, opět kvůli chlazení a tichu - procesor v zátěži vyprodukuje víc tepla než grafika v zátěži.
    d) Nebavil jsem se o spolehlivosti grafik, ale o spolehlivosti chipsetů - problémy s externíma kartama (např. na NF4 právě nechodili satelitní karty), se sítí (active armor), snad u každého jejich čipsetu problémy s ovladačema disku (často končící porušením struktury na disku)....
    e) Problémy se spoluprácí HW a SW se týkaj problémů spolupráce tunerů a mediacenter. Nikoli základní desky. Navíc AMD v oboru HTPC není minoritní, ale naprosto běžně užívaná a doporučovaná volba...

    Navíc dokumentovat "nespolehlivost" AMD čipsetů na jedný, dva roky starý distribuci linuxu a ještě mnohem starším čipsetu (kterej navíc ještě nevivinulo AMD, ale ATI, AMD ho jen přeznačilo), navíc problémem, kterej jde vyřešit jednim přepínačem u bootu je dost směšný. To IMHO problém 4x čipsetů s paměťma byl daleko větší (tam prostě přinutit ten hardware pracovat dohromady nešlo a paměti se museli vyměnit). A těch problémů intelích čipsetů a na nich postavenejch desek bych Ti sem moh vyjmenovat další kupu, např. na Asusí desce s P45 neběželo Crysis,
    http://www.extremetech.com/article2/...2325048,00.asp
    zdržení vydání kvůli na poslední chvíli zjištěný nekompatibilitě s PCIE
    http://www.fudzilla.com/index.php?op...6524&Itemid=37
    atd...
    Nechci tim říct, že P45 je blbej čipset - chyb měl asi tak akorát a většina z nich se vyřešila (ať již ji vyřešil intel, nebo výrobci pamětí). Jen tím dokumentuju, že spolehlivost intelu oproti AMD je mýtus - oba dva tydle výrobci vyráběj čipsety s rozumnou mírou chyb, který se běžně do půl roku od uvedení chipsetu vychytaj (ať už se výrobci pamětí přizpůsoběj vlastnostem čipsetu, nebo intel zdržel vydání čipsetu a udělal úpravu, by fungoval s PCIe kartama, nebo canonical v nový distribuci linuxu upraví jádro tak, aby fungovalo acpi s 780G).

    PS: A taky proto nedoporučuju NVIDIu, protože ta narozdíl od AMD i Intelu se její chyby (např. v diskovym řadiči) nepodařilo opravit za několik generací čipsetu, navíc se projevovali značně destruktivně (k datům na disku). Možná ale, že současný čipsety tim netrpí a pak by mohli bejt dobrou volbou, zkušenost zatím ale je proti...

    PPS: Že na grafice až tak nezáleží není pravda ještě z jednoho důvodu - výstupy. Intelí levnější grafiky maj často jen DSUB, i ty dražší DVI - zatímco AMD čipsety se zhusta osazujou HDMI. Deska s DSUB je dneska v podstatě na nic (na co mít HDTV, když obraz mrvím analogem), a i DVI je oproti HDMI handicap.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    96

    Proc by melo byt HTPC nutne v "plochejch nízkejch skříních"? Receiver mas take v "ploche nizke skrini"? Ja mam treba HTPC ve skrini, ktera na PC desktop ma obrovske rozmery, ale pritom je presne stejne velka jako me Onkyo TX-SR805 a ve stejne barve vypada jak kdyz jsou z jedne firmy. :-) A uchladim v tom uplne cokoliv s naprosto tichym vysledkem. Penize za elektrinu jsou bezvyznamne.
    Grafika mozna produkuje mene tepla v zatezi (no zrovna o vykonnejsich kartach tohle tak uplne neplati), ale CPU oproti tomu zvladne uplne cokoliv, zatimco grafika je omezena drivery a tim jak vzniklo prehravane video.
    Problem AMD chipsetu na linuxu nebyl o nejake dva roky stare distribuci, ale o nekolika verzich jadra, tj. na vsech distribucich. Ten prepinac v bootu tam neni proto, aby AMD chipset fungoval, ale proto ze jeho prepnutim prestane fungovat neco jineho. Jakekoliv nestandardni nastaveni prinasi problemy obzvlaste v nekterych nestandardnich distribucich. S timhle "bezvyznamnym prepinacem" mi napriklad nasledujici jadro uz vubec nenabootovalo, takze jsem ho musel zase vypinat a resit co funguje a co nefunguje.
    Problemy spoluprace HW a SW nejsou zdaleka jenom o kartach a mediacentrech, tech problemu je mnohem vice. Zakladnim problemem je to, ze pocitacovy hardware nikdy nebyl designovan pro spolupraci s audio a video hardwarem, takze jsou problemy zejmena s kompatibilitou HDMI, jak jsou detekovana zapnuta ci vypnuta zarizeni a podobne. Dalsi problemy jsou pak dane tim, ze operacni systemy rovnez nikdy nebyly designovany na neco podobneho. Treba Windows Media Center bezi na Vistach, tedy OS urcenym pro kancelarske stroje aneb Word, Excel a domu, nikoliv jako zaklad home cinema, vysledkem opet problemy.
    Implementace HDMI v pocitacich je tak spatna, ze DVI neni proti HDMI v podstate zadny handicap, protoze video prenese stejne a zvukovou slozku je pro ruzne duvody stejne lepsi vezt jinudy pres digi koax.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    -Sync-: Na DVB-S existuje od pinacle (a asi i od dalších). Na DVB-S2 je tydle
    http://www.cerona.com/technology-xpress-card.html
    http://www.mediaatlantic.com/product...dfe8af88e614ea
    ale nevím, jestli je v čechách seženeš....


    ne321: Běžný HTPC skříně jsou menší a hůř chlazený. To, že můžu mít i větší skříň je pravda, ale proč se omezovat? A proč zbytečně řešit zvýšený nákladny na chlazení? Neřešíme desku do tvojí bedny, ale vhodnou desku na HTPC.

    Jestli jsou Ti peníze za elektřinu jedno, je to Tvoje věc a Tvoje (nebo rodičů?) peníze. Mě to jedno jedno není, jednak kvůli penězům, jednak proč zbytečně plejtvat?

    CPU zvládne cokoli, ale pokud můžu do HTPC osadit (integrovanou) grafiku, která mi sníží spotřebu a (a teda i hlučnost), tak nevidim jedinej důvod to neudělat.

    Nevím, jestli to víš, ale HDMI je zpětně kompatibilní (v podstatě v obrazový části identický) s DVI, což je čistě počítačovej standard. Proč asi? No protože HDMI je navržený mj. právě za tím účelem, aby šly dobře propojit PC a zábavní elektronika. Takže ten výrok o to, že PC hardware nebyl designován k propojení s audio video.... Proč by tam jinak ten konektor teda dávali?

    Celkově - furt mluvíš o nějakejch virtuálních problémech, který si nespecifikoval (mimo jedný chyby v jádře linuxu, ke který Ti můžu snýst x podobnejch chyb, který se staly intelu). Naopak reálný problémy a výhody (spotřeba, zahřívání, (ne)možnost akcelerace videa) bagatelizuješ, jako že jsou k ničemu.
    Nemůžu si pomoct, ale celý to na mě působí tak, že jsi jednou koupil jednu AMD desku, nezkontroloval jsi kompatibilitu s linuxem (což když kupuju HW pro linux, tak prostě musim udělat s libovolným HW, když nechci mít problémy) a pak Ti to nechodilo - a vyvozuješ z toho nějaký obecný soudy.
    Chápu, že Tě to naštvalo, ale totéž se Ti mohlo stát i s intelem, tak nemať hlavu jinejm lidem.... 780G je standardně doporučovaná deska do HTPC, spousta lidí ji má a je s ní spokojená. Takže dokud sem nepřineseš nějakej konkrétní doklad, proč je 780G do HTPC nevhodná, tak je to typickej FUD: "nekupujte AMD, nekupujte AMD, je špatné, že áno, AMD je špatné, že áno..."

    PS: Nejsem žádnej AMD fanatik, sám mam jak desktop tak notebook intel (starej počítač pravda AMD), ale vadí mi, když někdo rozšiřuje pomluvy.
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 06-02-2009 v 14:27
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTPC do 5.000,-
    Od goliash v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-01-2012, 16:14
  2. HTPC do 12k
    Od darkmagic v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 07-03-2010, 11:20
  3. Radeony: ATI do HTPC
    Od Yco v sekci Grafické karty
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 13-01-2009, 10:40
  4. Sestavy, notebooky a PDA: AMD HTPC alebo Intel HTPC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-12-2007, 10:42
  5. Htpc
    Od PersonalComputer v sekci PC - archiv
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 10-09-2007, 00:24