Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Procesory: Po výměně procesoru nenabíhá počítač

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: skalpik

    Znění dotazu:
    Po výměně procesoru mi teď nenabíhá počítač resp. občas zahláší problém s pamětí, občas problém s cpu, občas se sekne při testování paměti, občas dokonce mě pustí do biosu a někdy i začne nabíhat a pak se vypne...nevím jestli je to tím procesorem nebo něčím jiným (zdroj...)

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    Nevím, hodně let starý komp, deska sock. A teď jsem tam dal procesor duron 1000 MHz paměti 2x 128 MB

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Nebylo by od věci zjistit, co je to za desku.
    Zkusil bych udělat CLEAR_CMOS.



  3. #3
    Neregistrovaný

    AOpen AK 73 Pro

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    1) reset BIOSu (odpoj napájení a na chvíli vytáhni baterku)
    2) flashni nový BIOS http://global.aopen.com/products_dow...ropDownProd=52

    Edit: deska je vizuálně OK? Žádné nafouklé nebo vyteklé kondíky? Co jsi tam měl za CPU předtím?

  5. #5
    Neregistrovaný

    Tak jsem zkusil clear cmos, nepomohlo. Dostal jsrm se do biosu a tam se to sekalo! před tim tam byl duron 850 MHz jenže při manipulaci se mi asi omylem podařilo přethnout jeden kabel od větráčku, takže jsem musel vyměnit cpu i chladič

  6. #6
    Neregistrovaný

    Jo a deska vypadá vpohodě, kondíky mi připadaj dobrý (nejsou nafouklý, vyteklý atd.)

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    A pastu jsi pod ním vyměnil?



  8. #8
    Neregistrovaný

    Jj dal jsem tam fungl novou pastu...když sem se dostal do BIOSu tak to ukazovalo vpohodě teplotu...

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Jsi si jistý že ten "nový" procesor je v pořádku? Otestuj jej na jiné desce.

  10. #10
    Neregistrovaný

    Mno bohužel nemám kde otestovat... mno jako měl by být vpohodě, ale na 100% to nevím...

  11. #11
    Neregistrovaný

    Dost často se ale stane že Dr. Voice zahlásí problém s pamětí nebo při testu paměti se to zasekne a restartuje

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Bohužel na webu aopen jsem se nějak nedočetl, jak je to s podporou jádra Morgan u téhle desky, ale ten update BIOSu bych zkusil.



  13. #13
    Neregistrovaný

    Ahoj prosím vás, poradíte mi někdo jaký mám použít flashovací program a jak to flashnout? díky moc

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Ahoj prosím vás, poradíte mi někdo jaký mám použít flashovací program a jak to flashnout? díky moc
    Flashuje se z BIOSu. Podívej se do manuálu str. 104 a 105. Pokud manuál nemáš, tak tady dole
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot 2009-02-07_23-04-12.png 
Zobrazení: 91 
Velikost: 82.1 KB 
ID: 9471   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot 2009-02-07_23-04-16.png 
Zobrazení: 73 
Velikost: 85.7 KB 
ID: 9472  

Podobná témata

  1. Po výměně procesoru nefunguje obraz.
    Od Cruze v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-03-2014, 23:14
  2. Po výměně procesoru AM2 nefunguje obraz.
    Od elmiki v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 12-04-2010, 22:25
  3. Windows 7: Po výměně procesoru se sekají prohlížeče
    Od ...No...Name... v sekci OS Windows
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 13-03-2010, 13:37
  4. počítač nenabíhá
    Od >>BlackHawk<< v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 07-02-2010, 15:33
  5. Po vymene grafiky nenabiha PC
    Od tom br v sekci PC - archiv
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 04-01-2007, 20:39