Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: 2 nebo 3GB RAM?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    41

    Zdravím

    Moje sestava:

    Gigabyte EP31-DS3L
    E2160@3,2Ghz
    2*1GB RAM Adata EE 800mhz@870
    HD3870

    Kdyz pridám 1Gb modul a pripravim se tim o dual chanel, budu mit vetsi nebo mensi vykon? zajimalo by me hlave ve hrach, napr GTA 4. Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    dual chanel by ti podle mě měl pracovat neustále na těch 2*1GB ram. Osobně jsem nepocítil ve výkonu nějaký velký rozdíl když byly paměti v Dula chanelu nebo každá samostatně. Jiank např GTA 4 je hodně závislá na výkonu CPU
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    já bych raději přidal 2x1GB nebo ještě líp to co máš bych prodal a koupil 2x2GB protože tím že přidáš jeden modul tak se ti vypne dual channel a ztratíš tím výkon sca 15-20%(reálný výkon 5-10%)...pokud bys přidal tedy 2x1GB sice získáš dual channel ale zas se zhorší časování slotů..což už není taková újma 2-5%(reálně 1-2%)...nejefektivnější je prodat 2x1GB a koupit klidně levnější 2x2GB set (ušetříš sloty,neztratíš dual channel,ani časování se nezhorší)

    no a rozdíl v 32-bitovém systému je poznat(kratší nahravací časy,lepší stabilita,ale i nějakej ten frame navíc)
    terno to není co si budem nalhávat ale rozhodně bych se toho nebál

    PS:mluvím z vlastní zkušenosti(měl jsem 2x1GB 800Mhz pak 4x1GB 800Mhz a teď 2x2GB 1066Mhz)

    Mrkni na tyhle: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400820TW000K0F
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    já bych raději přidal 2x1GB nebo ještě líp to co máš bych prodal a koupil 2x2GB protože tím že přidáš jeden modul tak se ti vypne dual channel a ztratíš tím výkon sca 15-20%(reálný výkon 5-10%)...pokud bys přidal tedy 2x1GB sice získáš dual channel ale zas se zhorší časování slotů..což už není taková újma 2-5%(reálně 1-2%)...nejefektivnější je prodat 2x1GB a koupit klidně levnější 2x2GB set (ušetříš sloty,neztratíš dual channel,ani časování se nezhorší)

    no a rozdíl v 32-bitovém systému je poznat(kratší nahravací časy,lepší stabilita,ale i nějakej ten frame navíc)
    terno to není co si budem nalhávat ale rozhodně bych se toho nebál

    PS:mluvím z vlastní zkušenosti(měl jsem 2x1GB 800Mhz pak 4x1GB 800Mhz a teď 2x2GB 1066Mhz)

    Mrkni na tyhle: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400820TW000K0F
    Ach jo, chlape...

    1)Intel u svych novejsich chipsetu podporuje intel flex memory, coz je jiny nazev pro asymetricky dualchannel. Tedy, muzes mit klidne i 3x1GB moduly a pritom o dualchannel prijit nemusis (samozrejme prijit muzes, ale intel chipsety fakt sezerou skoro vsechno)

    2)On nema amd, on ma intel. Intel (aspon u klasickych 775 chipsetu) nema vyraznejsi problemy pri plnych 4 pametovych slotech, na rozdil od AMD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Naopak na 32bitovym systému je IMHO blbost dokupovat 2GB ram, protože se ten poslední stejně nevyužije. Pokud nemáš nebo neplánuješ 64bit OS, tak kup 1GB - poznat rozdíl je, a žádnou ztrátou dualchanellu či časování se netrap, to neni a kdyby bylo tak to stejně nepoznáš...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek

    2)On nema amd, on ma intel. Intel (aspon u klasickych 775 chipsetu) nema vyraznejsi problemy pri plnych 4 pametovych slotech, na rozdil od AMD.
    p31 nepodporuje 4x doublesided paměti
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    p31 nepodporuje 4x doublesided paměti
    Přesně matyyy. Máš bod! http://tw.giga-byte.com/Products/Mot...ProductID=2779
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    p31 nepodporuje 4x doublesided paměti
    Au, na to jsem trochu zapomel
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Naopak na 32bitovym systému je IMHO blbost dokupovat 2GB ram, protože se ten poslední stejně nevyužije. Pokud nemáš nebo neplánuješ 64bit OS, tak kup 1GB - poznat rozdíl je, a žádnou ztrátou dualchanellu či časování se netrap, to neni a kdyby bylo tak to stejně nepoznáš...
    Při dnešních směšných cenách pamětí bych 2Gb dokoupil.Je pravda,že se celá kapacita nevyužije,ale jen cca 3,5GB.Pořád je to,ale o 0,5GB víc...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od SamecP Zobrazit příspěvek
    Při dnešních směšných cenách pamětí bych 2Gb dokoupil.Je pravda,že se celá kapacita nevyužije,ale jen cca 3,5GB.Pořád je to,ale o 0,5GB víc...
    http://tw.giga-byte.com/Products/Mot...ProductID=2779 a post #6
    Nejlepší by bylo 2*1GB prodat a koupit 2*2 GB. V ostatním souhlas.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 06-02-2009 v 01:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    41

    Já mám v plánu koupit další 2*1GB pamětí, ale když to nevyužiju, tak jsem uvažoval, že to dam do třetího desktopu, kterej si stavim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    41

    btw ty 4*1 GB vypadaji hodne luxusně, asi si je vemu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    407

    Jojo, levnější ty paměti už nebudou a zatím si z nevyužitého prostoru můžeš udělat třeba ramdisk. Do třetího desktopu dej raději to co máš teď a kup si nový. Viz maty (nevím jestli jsou ty gigovky jednostranný nebo oboustranný).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od xxviktor Zobrazit příspěvek
    (nevím jestli jsou ty gigovky jednostranný nebo oboustranný).
    To je ale dost podstatný. Že?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    (nevím jestli jsou ty gigovky jednostranný nebo oboustranný).
    To je ale dost podstatný. Že?
    jo je to hodně podstatný a vcelku co sem se koukal po eshopech tak je vcelku slušná loterie já mám třeba paměť která byla koupena jako Kingmax DIMM 1024MB DDR II 800MHz ale já mám obou stranou ale podle fotky měli někdy i jednostraný

    jinak imho když teď kupovat 1gb modul tak někde v bazaru za pár korun
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 17-11-2010, 22:17
  2. Jak poznám, zda-li mám SATA , nebo SATAII, nebo eSATA, jestli mám "I" , nebo "L"
    Od pavelson v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 16:38
  3. Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 22-06-2008, 00:37
  4. Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 06-04-2008, 22:49