Zdravím
Moje sestava:
Gigabyte EP31-DS3L
E2160@3,2Ghz
2*1GB RAM Adata EE 800mhz@870
HD3870
Kdyz pridám 1Gb modul a pripravim se tim o dual chanel, budu mit vetsi nebo mensi vykon? zajimalo by me hlave ve hrach, napr GTA 4. Diky
Zdravím
Moje sestava:
Gigabyte EP31-DS3L
E2160@3,2Ghz
2*1GB RAM Adata EE 800mhz@870
HD3870
Kdyz pridám 1Gb modul a pripravim se tim o dual chanel, budu mit vetsi nebo mensi vykon? zajimalo by me hlave ve hrach, napr GTA 4. Diky
dual chanel by ti podle mě měl pracovat neustále na těch 2*1GB ram. Osobně jsem nepocítil ve výkonu nějaký velký rozdíl když byly paměti v Dula chanelu nebo každá samostatně. Jiank např GTA 4 je hodně závislá na výkonu CPU
já bych raději přidal 2x1GB nebo ještě líp to co máš bych prodal a koupil 2x2GB protože tím že přidáš jeden modul tak se ti vypne dual channel a ztratíš tím výkon sca 15-20%(reálný výkon 5-10%)...pokud bys přidal tedy 2x1GB sice získáš dual channel ale zas se zhorší časování slotů..což už není taková újma 2-5%(reálně 1-2%)...nejefektivnější je prodat 2x1GB a koupit klidně levnější 2x2GB set (ušetříš sloty,neztratíš dual channel,ani časování se nezhorší)
no a rozdíl v 32-bitovém systému je poznat(kratší nahravací časy,lepší stabilita,ale i nějakej ten frame navíc)
terno to není co si budem nalhávat ale rozhodně bych se toho nebál
PS:mluvím z vlastní zkušenosti(měl jsem 2x1GB 800Mhz pak 4x1GB 800Mhz a teď 2x2GB 1066Mhz)
Mrkni na tyhle: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400820TW000K0F
Ach jo, chlape...
1)Intel u svych novejsich chipsetu podporuje intel flex memory, coz je jiny nazev pro asymetricky dualchannel. Tedy, muzes mit klidne i 3x1GB moduly a pritom o dualchannel prijit nemusis (samozrejme prijit muzes, ale intel chipsety fakt sezerou skoro vsechno)
2)On nema amd, on ma intel. Intel (aspon u klasickych 775 chipsetu) nema vyraznejsi problemy pri plnych 4 pametovych slotech, na rozdil od AMD.
Naopak na 32bitovym systému je IMHO blbost dokupovat 2GB ram, protože se ten poslední stejně nevyužije. Pokud nemáš nebo neplánuješ 64bit OS, tak kup 1GB - poznat rozdíl je, a žádnou ztrátou dualchanellu či časování se netrap, to neni a kdyby bylo tak to stejně nepoznáš...
Přesně matyyy. Máš bod!http://tw.giga-byte.com/Products/Mot...ProductID=2779
http://tw.giga-byte.com/Products/Mot...ProductID=2779 a post #6
Nejlepší by bylo 2*1GB prodat a koupit 2*2 GB. V ostatním souhlas.
Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 06-02-2009 v 01:39
Já mám v plánu koupit další 2*1GB pamětí, ale když to nevyužiju, tak jsem uvažoval, že to dam do třetího desktopu, kterej si stavim.
btw ty 4*1 GB vypadaji hodne luxusně, asi si je vemu.
Jojo, levnější ty paměti už nebudou a zatím si z nevyužitého prostoru můžeš udělat třeba ramdisk. Do třetího desktopu dej raději to co máš teď a kup si nový. Viz maty (nevím jestli jsou ty gigovky jednostranný nebo oboustranný).
jo je to hodně podstatný a vcelku co sem se koukal po eshopech tak je vcelku slušná loterie já mám třeba paměť která byla koupena jako Kingmax DIMM 1024MB DDR II 800MHz ale já mám obou stranou ale podle fotky měli někdy i jednostraný
jinak imho když teď kupovat 1gb modul tak někde v bazaru za pár korun