kolik MB RAM je zapotrebí v Win XP ?
Potřeboval bych se dozvědět kolik MB RAM je zapotřebí k spuštení a provozu win XP. (tedy jaké minimum MB RAM)
Vím že moje staré Win 2000 udávali jako minimum pro provoz 128 MB RAM.
Vím že moje staré Win 2000 udávali jako minimum pro provoz 128 MB RAM.
http://winhistory.de/more/386/xpmini_eng.htm :)
socket 3, Pentium Overdrive 8 MHz & 20 MB RAM pokud ti nebude vadit 30 minut bootovani:) ale Socket 3, Pentium Overdrive 25 MHz and 18 MB RAM to melo za 9 minut:D
puvodne jim stacilo 64MB ale od SP2 maji tusim minimum 128MB. kdyz je dostatecne orezes a nezaprasis, tak by tech 128 mohlo jet... ale nic moc to nebude, tech 256 uz je vpohode
socket 3, Pentium Overdrive 8 MHz & 20 MB RAM pokud ti nebude vadit 30 minut bootovani:) ale Socket 3, Pentium Overdrive 25 MHz and 18 MB RAM to melo za 9 minut:D
puvodne jim stacilo 64MB ale od SP2 maji tusim minimum 128MB. kdyz je dostatecne orezes a nezaprasis, tak by tech 128 mohlo jet... ale nic moc to nebude, tech 256 uz je vpohode
Na strankach Microsoftu pisou toto.
Jak už tu zaznělo (a i v jiném tématu se o tom mluvilo), Microsoft uvádí minimum 64MB, ale smysl to má od 128MB výše, ideálně 256MB, rozdíl mezi 128 a 256MB je markantní.
Osobne si myslím, že WinXP sú na tom s pamäťovým manažmentom lepšie, než Windows 2000, navyše Win2k mi vždy pripadali nejaké neohrabané a robustné. :)
Inak ja mám na workstation-e pohodových 256 MB RAM a stačí mi to úplne v pohode, samozrejme na normálnu kancelársku prácu a Internet.
Inak ja mám na workstation-e pohodových 256 MB RAM a stačí mi to úplne v pohode, samozrejme na normálnu kancelársku prácu a Internet.