Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: vypnutí PC při hrách i při testování GK

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    6

    Zdravím a prosím o pomoc. Mám GeForce 8800 GTX 768Mb.

    Problém:
    Hry běhají OK. Dokud nepřijde nějaký větší efekt (BiA výbuch, RA start rakety atd.) pak nastane vypnutí PC. Stává se hlavně při nastavení vysokých detailů, ale občas i při minimálním nastavení rozlišení a detailů ve hře. Třeba i při ingame videích.

    Zkusil jsem prográmek GPU Caps Viewer, kde jsem pustil OpenGL Stabili Test (okno 600x600 a MSAA 16x). Restart nastal asi cca po pěti sekundách. Bez MSAA to vydrželo pár desítek sekund. Teplota vyskočila na 86°C a větráček(y) v PC se pěkně rozhučely, ale spadlo to i při 78°C.

    Ovladače mám aktuální. PC je kompletně zbaveno prachu. Zdroj Mode com - Fell III - 500ATX.

    Sestava PC je
    Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 2 (2600.xpsp_sp2_gdr.050301-1519)
    Language: Czech (Regional Setting: Czech)
    System Manufacturer: System manufacturer
    System Model: System Product Name
    BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
    Processor: AMD Athlon(tm) 64 Processor 4000+, MMX, 3DNow, ~2.4GHz
    Memory: 2048MB RAM
    Page File: 439MB used, 3499MB available
    Windows Dir: C:\WINDOWS
    DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
    DX Setup Parameters: Not found
    DxDiag Version: 5.03.2600.2180 32bit Unicode

    Card name: NVIDIA GeForce 8800 GTX
    Manufacturer: NVIDIA
    Chip type: GeForce 8800 GTX
    DAC type: Integrated RAMDAC
    Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_0191&SUBSYS_82331043&REV_A2
    Display Memory: 768.0 MB
    Current Mode: 1680 x 1050 (32 bit) (60Hz)
    Monitor: Monitor Plug and Play
    Monitor Max Res: 1600,1200
    Driver Name: nv4_disp.dll
    Driver Version: 6.14.0011.8122 (English)
    DDI Version: 9 (or higher)
    Driver Attributes: Final Retail
    Driver Date/Size: 1/15/2009 08:19:00, 6168960 bytes

    Děkuji za případnou pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Napiš teploty zbylých komponentů. Máš nějakou ventilaci skříně ? Zkoušel jsi větrák vysát vysavyčemči profouknout stlačeným vzduchem ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    6

    PC bylo velice pečlivě vyluxováno i profouknuto. Ventilaci skříně pomáhají dva boční ventilátory navíc. Jeden honí vzduch dovnitř, druhý ven.

    Co se týče teplot ostatních komponent tak mě měřil Speedfan:



    Jsme opravdu amatér, takže ani netuším co všechny ty hodnoty znamenají.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Lepší je teploty měřit v Everestu. Jsou tam i popsaný čidla, takže víš co znamenají
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    127°C to se nedivím že ti to padá
    někde je chyba
    zkusil bych vyměnit pastu na chladičích a nebo aspon zkontrolovat jestli jsou všecky chladiče správně nandaný nechyběj ti někde chladiče?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    6

    Tak jsem otestoval doporučený Everest, zde je výsledek:



    Chladiče jsou OK, všechyn ventilátory fungují.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Jiziii Zobrazit příspěvek
    127°C to se nedivím že ti to padá
    někde je chyba
    zkusil bych vyměnit pastu na chladičích a nebo aspon zkontrolovat jestli jsou všecky chladiče správně nandaný nechyběj ti někde chladiče?
    127°C ukazuje speedfan pro čidla který měřící čip zvládá ale nejsou zapojený, to je běžná vlastnost nikoliv chyba (pokuď se teda tyhle teploty nehejbou)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    @SiriusSGG: Ty teploty nejsou zas až tak nízký, ale teoreticky by to vadit nemělo, jestliže ve hře nejsou ještě vyšší, páč mám ozkoušeno, že v podobných testech (chlupatá kostka, Real-Time High Dynamic Range Image-Based Lighting 1.2 apod.) nedosáhnou až tolik, kolik v nějaké hodně náročné gamese. Zkus Riva Tuner a tam je krásný monitoring. Nech ho běžet a zahraj si nějakou hru. Pak ji "shoď" a mrkni na ty grafy a teplotu.
    Jináč.....nemáš ji nataktovanou? Mě poslední dobou začala nějak zlobit 8800GTS při OC i když před tím to nedělala. (možná tam mám jen neposlušný drivery......) A když už o nich mluvím, nezkoušel jsi nainstalovat novější (jiný) ForceWare?
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 06-02-2009 v 02:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    6

    Ovladače jsou ty nejnovější, dělalo to i se staršími.

    Přetaktováno nemám.

    Při testu v CPU Caps mi to spadne během několika vteřin, ve hře pouze při větším efektu.

    Naměřené hodnoty:
    První zvýšení je v GPU Caps a druhé v BiA i s "náročnější" efektem, který komp rozdýchal a nevypnul se (neviděl jsem celý ten efekt, jen část).



    Ještě jedno delší měření ze hry. Hra šla thraně, asi z důvodu puštění tolika měřících prográmků.

    Naposledy upraveno uživatelem SiriusSGG: 06-02-2009 v 07:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Jen doplnim ze ty teploty je potreba merit nejlepe v maximalni zatezi ..
    Jen pro upresneni .. to pc se uplne vypne nebo jen restartuje? Pokud se to natvrdo vypina zkusil bych jiny zdroj .. pokud se to restartuje s nejakou chybou projel bych pameti pomoci goldmemory ..

    Reset cmos nebo nejlepe flash novejsiho biosu tomu taky urcite neublizi ..
    Naposledy upraveno uživatelem pas!k: 06-02-2009 v 14:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Přesně tak. Začni aplikovat všechny postupy pro otestování HW.
    -Memtest/Goldmemory
    -Orthos/OCCT
    -zkus 3DMark 06 a Vantage (Jinak, ta chlupatá opičárna v GPU Caps Vieweru umí VGA fakt hezky rozžhavit-líp než ty marky)
    Při těchto testech povypínej všechny programy třetích stran (AV a jiný blbosti), ať vyloučíš SW problémy.
    Pokud bude HW stabilní, začal bych to hledat v softu.
    /teď mě napadá, nevšiml jsem si nikde tvý sestavy/
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 06-02-2009 v 14:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    6

    Prográmky otestuji.

    Sestava (výtažek z Everestu):
    - AMD Athlon 64, 2400 MHz (12 x 200) 4000+
    - Asus A8N-SLI Premium (3 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x4, 2 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Dual - Gigabit LAN, IEEE-1394)
    - nVIDIA nForce4 SLI, AMD Hammer
    - Corsair XMS CMX512-3200C2 - 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz)
    - NVIDIA GeForce 8800 GTX (768 MB)
    - Creative Audigy 2 ZS (SB0350) Sound Card
    - NVIDIA STRIPE 465.77G (465 GB) (2 x Western Digital 250GB, 7200rpm, Serial ATA II, 8MB, WD2500KS )
    - Marvell Yukon 88E8001/8003/8010 PCI Gigabit Ethernet Controller
    - NVIDIA nForce 10/100/1000 Mbps Ethernet
    - DVD-RW Pioneer DVR-110 16x/16x
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Máš dva páry pamětí? Zkus to jen s jedním, nebo třeba i jen s jedním modulem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    imho Videl bych to na zdroj - 8800 je dost nenazrana a ModeCom nepatri mezi ty lepsi, spise naopak.
    edit: Jak ze to mas vyreseny to chlazeni bocnima vetrakama? Muzes udelat foto? Kazdopadne si myslim ze proti tomu zdroji je to malickost...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    6

    Přišel jsem ještě na jednu maličkost. V GPU Caps Viewer jsou dva typy testů OpenGL Stability test a OpenGL demos. Když zapnu OpenGL Stability test, tak to vypne počítač do pár sekund, ale když jsem zkusil OpenGL demos, tak mi běželo najednou šest různých testů několik minut s MSAA 16x a nic se nestalo, počítač pořád funguje.

    To Richmond: Foto bohužel poskytnout nemohu, jsem na přechodném bydlišti a nemám tu sebou ani foťák. Jen kompa ten je životně důležitý :-)

    To johny__g: Co se týče PC a šťourání se v jeho součástkách v tom jsem naprostý amatér. Na něco takového, co navrhuješ, si netrofnu, musím na to zavolat kámoše.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: Testování monitoru na prodejně
    Od Faith v sekci Monitory
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-08-2012, 15:48
  2. Testování jader
    Od Cermix v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-05-2011, 20:07
  3. Testování čitelnosti CD
    Od michal.kolesa v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-12-2009, 04:31
  4. Testovani stability
    Od TomasOxx v sekci Grafické karty
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 21-10-2007, 19:16
  5. Testovani rychlosti pameti
    Od endivie v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 04-04-2007, 13:17