Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Odbornici pomoc - zkopirovat data s HDD

jezuso (8)|5.2.2009 23:52
Mam v pC 2 HDD - na 1 byl naistalovan win xp home sp2 - chtel jsem ho updatnout na win xp pro sp3,ale po instalaci se jiz vubec nespusti.Naskoci pouze na vyber pomocna konzole a win pro (cernobila obrazovka) - po te naskoci jiz barevne win xp a po ni opet cerno bila - spustit win normalne - dam ano a situace se stale opakuje dokola.
Tak jsem prehodil HDD 1 za 2 a sformatoval a naistaloval (povodne druhy) win x home sp2 - vse ok spustim win a podivam se na muj puvodni hlavni hdd /ktery je ted jako 2)- muzu si prohlizet programmy co tam byli naistalovany vse ok , ale data pro me nesmirne dulezite k tem se nemuzu dostat abych si je zkopiroval.Kliknu na slozku (dokumenty) a moje slozka "pavel" kde data jsou ,tak slozka nejde otevrit.Na puvodnim disku jsem mel pri startu win heslo je to zpusebeno tim?Mel jsem na disku aji spoustu foto a video (take pod slozkou pavel).
Jak se dokazu k datam dostat?Vim ze disk byl zaplneny na 75% a po erroru s instalaci zustal stale na 75%.Existuje zpusob odstranit win xp pro sp3 a navratit puvodni?Data urcite zustaly -disk jsem neformatoval dal jsem xp pro sp3 jako update a ne novou instalaci.
Jeste jsem zkusil znovu dat 1hdd opet jako prvni ,vlozit cd s win pro sp3 a chtel dat opravu os, tak to uz mne vubec cd nevezme.(cd se uz nespusti)
Existuje nejaky programek kterym disk otevru a data si zkopiruji a pak HDD klidne sformatuji?
Prosim poradte.
Dekuji
astec (1823)|6.2.2009 00:14
klikni na adresář, pravé tlačítko, zabezpečení, upřesnit, přvzít vlastnictví, OK
klikni na adresář, pravé tlačítko, zabezpečení, přidat uživatele, OK
jezuso (8)|7.2.2009 14:18
Taak bud jsem uplne blbej nebo uz nevim.
Mam win xp home edition
Kliknu na slozku pravym - sdileni a zabezpecene - a mam uz jen na vyber obecne - nebo sdileni - dam sdileni a mam na vyber - mistni sdileni a zabezpeceni anebo v siti dam prvni moznost a naskoci me sdilene dokumenty kde nemuzu nic delat
astec (1823)|7.2.2009 14:40
[QUOTE=jezuso;216297]Taak bud jsem uplne blbej nebo uz nevim.
Mam win xp home edition
Kliknu na slozku pravym - sdileni a zabezpecene - a mam uz jen na vyber obecne - nebo sdileni - dam sdileni a mam na vyber - mistni sdileni a zabezpeceni anebo v siti dam prvni moznost a naskoci me sdilene dokumenty kde nemuzu nic delat[/QUOTE]

Nejseš, neboj. Pokud máš nějaký manažer. třeba total commander tak tam to uděláš.
Ve WIN následovne
1) spustíš průzkumníka
2) nahoře nástroje, možnosti složky
3) ucho zobrazení
4) odškrtnout používat zjednosušené sdílení souborů
5) OK¨
6) Hurá do toho
Logout (4018)|7.2.2009 15:03
Pokud Ti to nepůjde ani pak (v Home myslím nejdou měnit práva), pak buď můžeš zkusit naisntalovat todle:
http://www.fajo.de/portal/index.php?lang=en&option=content&task=view&id=6&Itemid=47
(ale nezkoušel jsem to, jen četl reference)
Nebo spolehlivá cesta je nabootovat nějakou live distribuci linuxu (SLAX, Ubuntu, ...) a zkopírovat soubory v něm.
astec (1823)|7.2.2009 15:20
Jažiš ja su kuň.... Samozřejmě v XP home nejdou..... tak zkus příkaz cacls z příkazové řádky
jezuso (8)|7.2.2009 15:41
mam 2 pc na jednom se mne to podarilo ale na tom kde to potrebuji se to nezmenilo.Zkusil jsem odskrknout a aji restartovat pc ale beze zmen.Neexistuje jeste nejaka moznost jak to udelat?Nebot nechapu v cem je chyba.Jeden pc mam s wiv xp pro tam se mne to podarilo a na druhem je win xp home tam se mne to nepodarilo
jezuso (8)|7.2.2009 15:42
az ted jsem si precetl odpoved jdu na to
jezuso (8)|7.2.2009 15:47
sorry nepochopil jsem kam to mam zapsat "cacls"
Myslel jsem si ze do....
start
spustit.... (v pravo dole)
a tam do radku jsem napsal cacls - obrazovka blikne ale u slozky zadna zmena
jezuso (8)|7.2.2009 15:49
ok uz jsem nasel prikazovy radek jdu na to
jezuso (8)|7.2.2009 15:53
no sice jsem spustil cacls ale nevim co tam mam delat?
pavel_p (993)|7.2.2009 16:03
Asi to de jak psal astec, ale ve stavu nouze, koukni sem:
http://support.microsoft.com/kb/308421/cs
Normálně je to u XP Home zablokované.
astec (1823)|7.2.2009 16:47
[QUOTE=pavel_p;216321]Asi to de jak psal astec, ale ve stavu nouze, koukni sem:
http://support.microsoft.com/kb/308421/cs
Normálně je to u XP Home zablokované.[/QUOTE]

No vidíš, já sy sypu popel na hlavu, že si to nepamatuju, že to mám popletené.... Na stav nouze jsem úplně zapomněl. Díky
Logout (4018)|7.2.2009 19:05
A nebo pomocí toho doplňku, co jsem naň posílal link...
astec (1823)|7.2.2009 19:16
[QUOTE=Logout;216377]A nebo pomocí toho doplňku, co jsem naň posílal link...[/QUOTE]

stáhl jem, vypadá dobře v pondělí otestuji
jezuso (8)|9.2.2009 14:54
DEKUJI VSEM !! Super pomoc.Vyresil jsem to tak ze jsem pripojil seknuty HDD k druhemu pocitaci kde mam win xp pro a udelal vse dle vasich rad -
SUPER DATA MAM JIZ zkopirovane.
Jsem zachranen od tydeni dovolene co bych si musel vzit a delat vse znovu (strihy filmu)
Diky....
P.J.