Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: jakou desku pro 939???

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    7

    zdravim lidicky snad mi tu dokaze nekdo pomoci :-)
    pred cca dvema roky koupila v nevedomosti moje mama mym mladsim sourozencum pc od aceru a v ni tepe sempron 3200 na jejich zakladovce ktera je osazena pametmi DDR II . behem te doby jsme ho nekolikrat updatovali - nove pameti nova grafika atd a tedka si rikam ze bysi zaslouzil zakaldni desku ktera by toho dokazala vice nez tato uz je z toho titulu ze ja sam jsem mel semprona 3000 na desce od gigabyte s pametmi DDR I a v podstate jsem mel podstatne rychlejsi pocitac nez oni. tak se vas chci zeptat zda li nekdo nevite o nejake zakladni desce ktera by mela patici 939 a zaroven do ni sli pouzit pameti DDR II???? diky mocvam vsem za rady.
    p.s.: je mi jasne ze nejjednodussi by bylo koupit jinou desku treba AM2 na ktery jedou jak DDR II taki PCIe grafika kterou jsem koupil ale tolik se mi investovat zase od nich nechce :-D

    ja vim ze je tu tech temat nekolik ale nikde sem nevidel ze by nekdo resil 939 vs DDR II
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    http://www.svethardware.cz/forum/sho...548#post215548

    Tohle si predpokladam cetl ze?

    Ve zkratce, 939 deska s DDR2 neexistuje. Ta deska ktera ma ddr2 pameti ma na 99% socket AM2. Takze byt tebou, zjistim si o jakou doopravdy se jedna desku a koupim nejakyho athlona x2. (nutno ale nejdriv zjistit o jakou mobo se jedna a zdali konkretni moely ax2 podporuje)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    7

    a sakra :-D nekdo je tu za vola a jsem to na 100% ja . proste mne zmatlo ze je to sempron 3400 ja mel za to ze je to soket 939- nejak mi uniklo ze se toto delalao i na AM2 - tudiz dekuji a omlouvam se za zbytecny topic.
    btw ma cenu pro tento procik kupovat jen desku nebo to rovnou updatnout i s procikem.
    ja sem nedavno kupoval jak desku tak procik pameti atd a vyslo mne to na cca 6000 a tolik do nich vrazit nechci. pokud by byla deska dobra dalo by se z nej lecos jeste vymacknout ale stejne to neni dvoujadro jako mam ja :-D
    dekuji dekuji dekuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Kupovat cokoliv pro tento procesor nema smysl. Vymena zakladni desky ti nepomuze zvysit nijak vyrazne vykon. Nejdriv zjisti o jakou desku se jedna, protoze vykonem si mnohem vic pomuzes kdyz provedes vymenu cpu nez kdyz provedes vymenu desky. A pak, pokud by se jednalo o nejakou doopravdy "spatnou" desku, ktera by nepodporovala novejsi 65nm dualcory tak by se dalo uvazovat i o nakupu desky.

    Taky by nebylo spatne kdyby si presne vypsal obe dve sestavy a ktera se ti zda a proc pomalejsi.
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 08-02-2009 v 03:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    7

    Dětskej počítač ----

    Sempron „AM2“ 3400 na 1,8 Ghz
    deska acer – model EM61SMEM61PM
    paměti Kingston 2 Gb DDR II 800 ale at se snazim jak chci tak bezej sice na 128 bit ale jen na cca 603 mhz
    graika Ati Radeon X1650
    win XP prof CZ

    Muj old pc ---

    Sempron „754“ 1,8 Ghz
    deska Asrock K8N upgrade
    pameti 2Gb kingston DDR I 400 64 bit
    grafika Ati radeon Hd 3670
    Win xp home Cz

    Když porovnám obě sestavy třeba v Everestu tak mi vychází ta s procíkem AM2 rychlejší ale ať se pokusím cokoli spustit zároveň na obou pocitacich tak proste na mém starém semprou 754 se vzdych vše spustilo rychleji, ať se jednalo o hry nebo třeba kopírovaní z flash. Proste na to ze je to sempron o dvě rady vis než můj sempron tak je to jak to říct brzda a to šílená .

    moje stávajicí sestava ---

    Athlon 64 X2 5000 na 2,6 Ghz
    Deska Gigabyte M68SM-2Sl
    Paměti Zepelin 4Gb na 800 Mhz 128 bit
    Grafika Ati Radeon HD 4650
    Win Vista ultimate Cz

    Dneska už nemá cenu to srovnávat, protože už od základu je můj počítač rychlejší a je tudíž jasné, že je vše podstatně rychlejší :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Mozna zbytecnej dotaz, ale na tom pomalym pocitaci, jak dlouho se nereinstaloval system?
    Ja kdyz jsem mel system rok a pul, tak to bylo tak zapraskany, ze se vsechno spoustelo pul dne a format disku+reinstal win mi urychlil systemove operace cca o 200%
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    7

    ja bych to reinstalil ale ten zmetek acer k tomu nedal ceda s woknama tudiz je problem s tim to reinstalit aby to byl zase legal. a kdyz sem hledal zalohu na disku tak sem zadnou nenasel asi ji bobankove smazli :-(((((((

    a uz je i po zaruce
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    http://browse.geekbench.ca/geekbench2/view/13209

    Niekto na tej istej doske rozbehal AMD Athlon 64 X2 6000+, takze asi to pojde . Skus si ale pre istotu zistit, aky je to model Acer desktopu a nasledne pozriet, ci nie je potrebne updatovat BIOS :
    http://support.acer-euro.com/drivers/downloads.html
    Naposledy upraveno uživatelem faugusztin: 08-02-2009 v 11:23 Důvod: Doplnenie info
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Fouk Zobrazit příspěvek
    ...
    No takhle, reknu ti nekolik duvodu proc je a proc muze byt kinder pc slabsi nez tva stara sestava:

    1)Puvodnim k8 cpu zrovna prechod na ddr2 moc vykonostne neprospel (ted se bavime o historickych souvislostech). Prvni am2 cpu byla na stejne frekvenci mirne slabsi nez jejich 939 kolegove a v pripade ze applikace netezila z celkove pametove propustnosti tak i slabsi nez 754 kolegove na stejne frekvenci

    2)Kinder pc ma pomaly hdd

    3)Zaneseny system, nedefragmentovany atd

    4)Deska u ram nastavila hooodne divoky casovani a v kombinaci s nizsim taktem

    5)Co se tyce her, tam je to uz celkem logicke vzhledem ke GK.


    Ale ja byt tebou udelam jednu vec. Vynadam CPU ze stavajiciho PC a zkusim ho v tom kinder pc a mas problem vyresen.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Fouk Zobrazit příspěvek
    ja bych to reinstalil ale ten zmetek acer k tomu nedal ceda s woknama tudiz je problem s tim to reinstalit aby to byl zase legal.
    nejdůležitější u legálních woken je nějaká faktura žes je koupil a pak štítek se sériovým číslem, médium není podstatný (třeba první verze win xp nešla nainstalovat na některý novější desky)
    viz http://www.microsoft.com/cze/licence/oem/default.mspx

    Aby koncoví uživatelé mohli prokázat legálnost licence, velmi jim doporučujeme, aby si uchovali následující materiály:

    1.
    veškerý software a jeho součásti (včetně příručky a médií – pokud byly dodány),

    2.
    certifikát pravosti (COA štítek),

    3.
    smlouvu EULA,

    4.
    doklad o nákupu.


    Poznamenejme, že vlastnictví samotného disku CD se softwarem není dostatečným důkazem legálnosti licence (a to i v případě, že je tento disk originální).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    7

    mno takže já vidím verdikt asi takovej --- koupit jinou desku procík a grafárnu
    jako další věc přeinstalit systém a mohlo by to být ok !!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Dobre, ale proc chces porad kupovat desku? Mas am2 desku ktera mozna podporuje i nove 65nm procesory. Cim konkretnim si pomuzes (pokud nechces taktovat) ze koupis jinou desku?

    2 matyyy: hele chlape, prekvapive dobra pripominka
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 08-02-2009 v 12:05
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Fouk Zobrazit příspěvek
    mno takže já vidím verdikt asi takovej --- koupit jinou desku procík a grafárnu
    jako další věc přeinstalit systém a mohlo by to být ok !!!!
    "koupit jinou desku" a koupit novou licenci windows

    začni reinstalem
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    začni reinstalem
    Ja bych se teda nejdriv podival jestli nema na disku recovery partition.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    7

    takze jestli to chapu spravne tak tam muzu hodit xp s jakymkoli cislem kdyz nemam originaly ???? a v podstate mi staci ten licenci stitek kerej je na bedne ???

    a myslite ze se novym procikem vyresi ten problem s pametma ???


    ta zaloha by mela byt videt normalne na disku nebo je to delany jako jeho dalsi cast ???
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jakou desku pro SLI
    Od Black tgfh v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 09-07-2008, 21:45
  2. jakou desku
    Od Marty363 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 20-04-2008, 13:22
  3. Jakou desku do 2 000?
    Od Nobuo v sekci PC - archiv
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 20-07-2007, 20:46
  4. Jakou desku ?
    Od _hellma_ v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 05-03-2007, 23:23
  5. Jakou desku??
    Od Kupka Jiří v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 10-01-2007, 03:38