Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 37

Téma: Jak výkoný zdroj?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    3

    Dobrý den,
    prosím vás, mohli byste mi poradit, jak výkoný mám mít zdroj?

    Sestava:

    Asus M2N68
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M000000JNF

    AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.1GHz BOX (FBS 2000 Mhz, Cache 1Mb)
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400830971RWJZH

    Sapphire ATI Radeon HD 3870 Toxic 512MB DDR4
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007K0BT000GWA

    Samsung SpinPoint F1 3.5" 500GB
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007H1TZ000H84

    Obyčejná DVD mechanika LG (nevím přesný typ)

    2x větráček pro větrání casu
    Airen RedWings 80
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007N0BU0CIHM9
    Arctic-Cooling Arctic Fan Pro TC
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007N0BU0CIG7K

    Myslel jsem, že tyhle komponenty utáhne můj starý zdroj (http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O000000H4R) 420W, bohužel zjišťuji, že při větší zátěži PC jde cítit zápach "pálení drátů" právě od zdroje. Měl bych zakoupit nový zdroj 500W nebo v čem může být problém?
    Předem děkuji za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    385W kvalitní zdroj by měl stačit, s rezervou možná radši nějakej 400-450W, ale v reálu ta sestava nad 300W v zátěži určitě nepůjde. Bohužel LC Power mezi kvalitní zdroje nepatří - už jsem viděl několik testů, kdy po zatížení na svou jmenovanou kapacitu shořely.

    Ten zápach ale může bejt způsobenej tim, že tam máš někde prach, a když se zdroj víc zahřeje, tak ten prach začne smrdět, kdyby to byly dráty, tak asi už ten počítač neběží. Ale stejně bych doporučoval vyměnit, protože kdo ví, a když odejde zdroj, tak s sebou rád bere i další věci...

    Kvalitní zdroj=corsair, Enermax, seasonic, u seasonicu OEM radši brát trochu rezervu (nemá tak kvalitní osazení jako plnotučnej seasonic).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    myslím že 500W bude uplně stačit ,záleží kolik do toho chceš dát
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NLCJX
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NKHZ7
    tyhle by mohli dobře posloužit...

    z levnějších vypadá schopně tento http://interlink.tsbohemia.cz/?cls=stoitem&stiid=54828
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Nebál bych se tvrdit že by to zvládl utáhnout i tento seasonic : http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508O0V4000LTY ovšem pro kld duše bych vzal o 50W silnejšího brášku http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508O0V4000LN4 . Víc už nemá cenu jelikož spotřeba tvého PC nikdy nebude větší i než tědch 350W . Tipoval bych to na tak 250W maximalne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    3

    Aha děkuji za rady, dám na vás a koupím si ten Seasonic, ovšem 500W, nevím, co kdy budu přidávat, mít nějaké waty v záloze není k do budoucna k zahození každopádně díky všem
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    WATY navíc jsou k zahození, protože silnější zdroj je míň efektivní v nízký zátěži a zbytečně pálí proud a hřeje. Teď má tvoje sestava spotřebu tak kolem 200W-250W v zátěži. Co budeš přidávat, že potřebuješ 200W rezervu?
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 09-02-2009 v 17:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    150

    Nechcem zakladat novu temu, a tak to pisem tu, aky vykonny zdroj potrebujue tato zostava:
    CPU: intel core i7-965 extreme 3,2Ghz@3,8Ghz
    chladic CPU Noctua NH-U12P
    RAM: OCZ Platinum 2x2Gb DDR3 2000mhz
    MB: Gigabyte GA-EX58-DS4
    VGA: Geforce GTX 295
    HDD: 2xSamsung F1 HD 103UJ 1Tb
    Mechaniky: LG GGW-H20L bluray
    FDD
    CASE: ANTEC 900
    OS: Window XP Home Edition
    FANS: 2x Noctua NF-P12
    uvazujem o zdroji Enermax revolution 85+ 1050W, nie je to zbytocne vela? nebude stacit 850w?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Dal bych na to starou dobrou Corsair HX620W . Bude na to stačit nebo mžůeš vzít tento http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NNH0K . Proč na takové super sestavě používáš ještě XP?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    150

    No tomu 620w zdroju by som neveril ze zvladne tuto zostavu, ta 750ka nevyzera zle, akurat neviem kde ma ten ventilator, dozadu by sa asi nezmestil takze tipujem ze bude dole a tak neviem ci nebude problem ulozit zdroj do tejto case lebo ta ma poziciu pre zdroj dole takze by musel byt ulozeny naopak. A do visty sa niejak zatial nehrniem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od karo1 Zobrazit příspěvek
    No tomu 620w zdroju by som neveril ze zvladne tuto zostavu, ta 750ka nevyzera zle, akurat neviem kde ma ten ventilator, dozadu by sa asi nezmestil takze tipujem ze bude dole a tak neviem ci nebude problem ulozit zdroj do tejto case lebo ta ma poziciu pre zdroj dole takze by musel byt ulozeny naopak. A do visty sa niejak zatial nehrniem.
    Té 620W bych věřil, že to zvládne s přehledem. Tvoje sestava bude mít v burnu 400 - 450W. Takže cokoliv od 600W do 700W má smysl. Víc už určitě ne. A na takovou tu sestavu dávat XP...to by přijde jako dávat na nové BMW 14" kola.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Co máte proti XP? :-) Pravda přijde se o trochu paměti, ale jinak je to dobrej systém.... A navíc (vzhledem k tomu, že jsou to homy), tak budou legální - a kupovat teď vistu je IMHO úplná blbost, když na ni za chvíli vyjde placenej servicepack :-) (W7).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Co máte proti XP? :-) Pravda přijde se o trochu paměti, ale jinak je to dobrej systém.... A navíc (vzhledem k tomu, že jsou to homy), tak budou legální - a kupovat teď vistu je IMHO úplná blbost, když na ni za chvíli vyjde placenej servicepack :-) (W7).
    Kupovat 8let starý operační systém.? To je trošku blbost. Z Vist bude lepší přechod na W7 (ať již placeným upgradem či zdarma). Navíc XP už se od konce ledna neprodávají, pouze se doprodávají co jsou skladem. Takže člověk kupuje něco, co už téměř neexistuje (v obchodní sféře).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Já bych taky koupil XPčka a pak přešel na Windows 7
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    150

    No ale co mate proti xp? Ved zatial na nom ide vsetko, skor visty maju problemy s kompatibilitou. A kupovat vistu len kvoli vizualnym hracickam ktore aj tak nepouzivam sa neoplati. Doma nemam vistu takze neviem 100 percentne posudit, ale co som videl tak mi to pride tak ze visty uzivatela len buzeruju. A mam pochybnosti ci to zvladne 600w zdroj, skusme pocitat: i7 @3.8Ghz zoberie v burne 300w a mozno este viac, gtx 295 niejakych 270w, 2HDD, mechaniky, MB, RAm atd niejakych 100+w. Cize spolu 670w
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jen upozorním na RAM. máte vybráno jen 2x2gb, ale na využítí potenciálu tripple channelu bych doporučil minimálně tyto 1600Mhz 6Gb kit

    Zdroj HX620, Enermax 625+ případně pokud šetřit, tak Corsair TX650
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. zdroj
    Od marekpevný v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 09-02-2012, 14:56
  2. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 30-10-2009, 18:35
  3. aky zdroj
    Od ganja boss v sekci Zdroje
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 07-03-2008, 11:58
  4. Jak výkoný zdroj potřebuji?
    Od Zombie v sekci Zdroje
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-10-2007, 19:50